CELEBRITIES

Η περιουσία του Κώστα Βουτσά γίνεται ένα άχαρο θέμα συζήτησης. Οι δηλώσεις της Σάντρας Βουτσά και της Αλίκης Κατσαβού

NDP Photo Agency

Έχεις βιώσει ποτέ την απώλεια ενός πολύ κοντινού σου προσώπου; Εύχομαι όχι, αλλά αν το έχεις ζήσει ξέρεις ότι πέρα από το ψυχολογικό φορτίο που σου προκαλεί η ίδια η απώλεια έχεις να χειριστείς και πράγματα που δεν σκεφτόσουν ποτέ ότι θα πρέπει να χειριστείς. Ένα από αυτά είναι η άπειρη γραφειοκρατία σε σχέση με την περιουσία που θα κληρονομήσεις. Εκτός κι αν ο δικός σου άνθρωπος ήταν προνοητικός και τα είχε όλα καλώς καμωμένα πριν το τέλος. Βαριά συζήτηση για ένα μεσημέρι του Ιουνίου δεν είναι; Άχαρη θα έλεγα εγώ. Οποιαδήποτε συζήτηση για περιουσίες μετά από έναν θάνατο είναι άχαρη. Και συνάδελφοί επιμένουν να κάνουν αυτή την άχαρη συζήτηση τόσο με την τελευταία σύζυγο του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού, όσο και με τη μεγαλύτερη κόρη του, Σάντρα.

Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή στις 23 Φεβρουαρίου του 2020. Η μεγαλύτερη κόρη του, Σάντρα Βουτσά, εκτός από την απώλεια του πατέρα της, έχει να χειριστεί και τον θάνατο της μητέρας της, Έρρικας Μπρόγιερ που προηγήθηκε λίγο καιρό πριν τον δικό του χαμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα στην εμφάνισή της στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μεσάνυχτα», έκανε πάνω στη συζήτηση και μια δήλωση για την περιουσία του Κώστα Βουτσά.

Όπως είπε η Σάντρα Βουτσά, ο πατέρας της Κώστας Βουτσάς: «Έκανε περιουσία γιατί ήταν προσεκτικός και συγκροτημένος, έκανε επενδύσεις, ακίνητα, έργα τέχνης. Ελπίζω να μην έχουμε θέμα με τα κληρονομικά. Εγώ δεν θα αφήσω να συμβεί κάτι τέτοιο. Εννοείται ότι πρέπει όλα να γίνουν δίκαια και θα έλεγα ότι όποιος σκεφτεί ότι θα κάνει κάτι που δεν θα μας ωφελεί όλους, θα είναι πολύ γελασμένος. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό».

Σίγουρα δεν περίμενε ότι οποιοσδήποτε θα της ζητούσε διευκρινίσεις. Ότι κάποιος θα έψαχνε να βρει κάποιο «καρφί» στις δηλώσεις της. Ότι χωρίς να ειπωθεί ποτέ, κάποιος ήθελε να μείνει αιωρούμενο ένα ζήτημα κόντρας τόσο μεταξύ των τριών αδερφών, Σάντρας, Θεοδώρας και Νίκης Βουτσά, όσο και ανάμεσα σε εκείνες και την Αλίκη Κατσαβού. Ο εκνευρισμός της στην εκπομπή Happy Day που την κάλεσε την Τρίτη 2 Ιουνίου για τις διευκρινίσεις, είναι τουλάχιστον λογικός.

Η συζήτηση που εκνεύρισε τη Σάντρα Βουτσά στο Happy Day

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω πράγματα που είναι σε εξέλιξη, αυτό είναι κάτι που αφορά τις αδελφές μου κι εμένα. Μεταξύ μας δεν έχουμε προβλήματα, έχουμε κάποια κοινή πορεία και κάποιους στόχους. Απλά λόγω της κατάστασης, καταρχάς η αδερφή μου η Θεοδώρα ζει στην Ολλανδία και δεν μπορεί να έρθει. Δεν έχουμε καθίσει να τα βάλουμε κάτω τυπικά, να μιλήσουμε και να δούμε τι γίνεται», είπε αρχικά η Σάντρα Βουτσά.

Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν ήταν πολλές. Οι περισσότερες προσπαθούσαν να βολιδοσκοπήσουν αν η Σάντρα Βουτσά απευθυνόταν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, αν υπάρχει κάποια έριδα μεταξύ των τριών αδερφών, αν υπάρχουν έργα τέχνης που δεν έχουν μοιραστεί και μόνο που δεν της ζήτησαν αναλυτικό κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία του Κώστα Βουτσά. «Το είπα πάνω στην κουβέντα θεωρητικά, δεν υπάρχει καμία έριδα. Ήταν μια θεωρητική απάντηση. Ως μεγάλη αδελφή θεωρώ ότι πρέπει να έχω τον πρώτο λόγο σε κάποιες συζητήσεις», είπε μεταξύ άλλων η Σάντρα Βουτσά απαντώντας στις ερωτήσεις.

«Δεν έχω δει κάποιον να θέλει να εκμεταλλευτεί κάτι παραπάνω ακόμα γιατί δεν έχουμε ακόμα κάτσει να συζητήσουμε κάτι, δεν μπορούσαμε λογω και της κατάστασης. Για την καραντίνα μιλάω, ήταν πρωτοφανές αυτό το πράγμα που ζήσαμε», εξήγησε σε κάποιο σημείο. Και μετά και από ακόμα περισσότερη επιμονή, μοιραία εκνευρίστηκε.

«Ρε παιδιά, να σας ρωτήσω κάτι; Θα σας κάνω ανάλυση του τι θα συζητήσω με τις αδελφές μου; Γιατί επιμένετε τόσο πολύ ρε Σταματίνα; Σου απάντησα σε κάτι και θέλετε να σας απαντήσω σε κάτι που δεν υφίσταται. Σας απαντάω και με ρωτάτε ξανά το ίδιο πράγμα. Ό,τι και να συμβαίνει είναι κάτι που αφορά εμένα και τις αδελφές μου, αν συμβαίνει κάτι, και δεύτερον, μίλησα πολύ γενικά», είπε η Σάντρα Βουτσά. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι με την Αλίκη Κατσαβού δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. «Ίσα, ίσα. Με την Αλίκη είμαστε πάρα πολύ καλά όλες και της συμπαραστεκόμαστε όσο μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά. Προς το τέλος της συνομιλίας η Σταματίνα Τσιμτσιλή ξαναζήτησε συγγνώμη, η Σάντρα Βουτσά τη δέχτηκε και όλα ολοκληρώθηκαν ομαλά.

Οι δηλώσεις της Αλίκης Κατσαβού στο Πρωινό για την περιουσία και την απώλεια του Κώστα Βουτσά

Η Αλίκη Κατσαβού τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει κι εκείνη δηλώσεις στην εκπομπή «Πρωινό». Μεταξύ άλλων η Αλίκη Κατσαβού μίλησε κι εκείνη για την περιουσία του Κώστα Βουτσά. Μην αναρωτιέσαι γιατί, γιατί ερωτήθηκε γι’ αυτό.

«Προφανώς οι δημοσιογράφοι θεωρούν ότι ο κόσμος θέλει να ακούσει τα περιουσιακά στοιχεία του Κώστα. Ή ότι θέλει να ακούσει μια δυσαρέσκεια δική μου για το κομμάτι της περιουσίας. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, ο Κώστας τα είχε κάνει πολύ καλά στη ζωή του, δεν περίμενε ότι θα συναντήσει και θα κάνει έναν τέταρτο γάμο. Είχε γράψει στις κόρες του πράγματα, είχε κάνει ό,τι έπρεπε να κάνει ως πατέρας και όταν πια συνάντησε εμένα ήταν η περιουσία του όλη μοιρασμένη. Εγώ ήξερα πού μπαίνω», είπε η Αλίκη Κατσαβού.

Η ίδια στη συνέχεια αναφέρθηκε στον γιο που απέκτησε με τον Κώστα Βουτσά, Φοίβο και στα δικά του δικαιώματα επί της περιουσίας. «Τώρα, ο Φοίβος θα του αναλογούν πνευματικά δικαιώματα, όπως αναλογούν και στα υπόλοιπα κορίτσια. Αυτό είναι», είπε.

Μήπως να το κλείσουμε εδώ το θέμα, λοιπόν; Γιατί το επόμενο βήμα είναι να ζητάμε αντίγραφα των διαθηκών από τις κληρονόμους ενός ανθρώπου που το μόνο που έκανε ήταν να αγαπήσει τη ζωή και τις γυναίκες.