CELEBRITIES

Penelope Cruz και Winona Ryder στηρίζουν τον Johnny Depp στη μήνυσή του κατά της Amber Heard

AP Photo Joel Ryan

To 2019, τρία χρόνια μετά το διαζύγιό τους, ο Johnny Depp κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, εναντίον της Amber Heard. Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο της Heard στην Wahington Post όπου χαρακτήριζε τον εαυτό της θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Είχε προηγηθεί η καταγγελία εκ μέρους της εναντίον του Johnny Depp αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης διαζυγίου, ένας οικονομικός συμβιβασμός μεταξύ τους και η υπογραφή ενός συμφώνου εχεμύθειας. Στη μήνυσή του εναντίον της ο Johnny Depp έχει δύο διάσημες συμμάχους, την καλή του φίλη Penelope Cruz και την πρώην μνηστή του Winona Ryder.

Οι Penelope Cruz και η Winona Ryder έχουν δώσει έμπρακτα τη στήριξή τους στον Johnny Depp στη μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της πρώην συζύγου του. Σύμφωνα με το αμερικανικό People και οι δύο ηθοποιοί έχουν καταθέσει τις δηλώσεις τους προς υπεράσπιση του Depp.

H Winona Ryder θυμάται έναν τρυφερό Depp

«Γνωρίζω για τις βίαιες κατηγορίες που έχουν γίνει δημόσια τα τελευταία χρόνια, από την πρώην σύζυγο του Johnny Depp, Amber Heard», αναφέρει η Winona Ryder που είχε επί τέσσερα χρόνια σχέση με τον Johnny Depp στα ’90s. Τα δικαστικά έγγραφα που περιέχουν τη δήλωσή της, δημοσιεύτηκαν πρώτα στο The Blast.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τις παλιές αγάπες, έτσι και στην περίπτωση της Winona Ryder και του Johnny Depp, αυτή πήγε στον παράδεισο. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις της για εκείνον και τη σχέση τους. «Δεν θέλω να αποκαλέσω κανέναν ψεύτη, αλλά από τη δική μου εμπειρία σε σχέση με τον Johnny, είναι αδύνατον να πιστέψω ότι τέτοιες τρομακτικές καταγγελίες είναι αληθινές. Μου προκαλεί τρομερή αναστάτωση από το γεγονός ότι τον ξέρω όπως τον ξέρω», αναφέρει η 48χρονη ηθοποιός.

Η Winona Ryder και ο Johnny Depp το 1990 είχαν πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης» του Tim Burton.

Το 2016 είχε αναφερθεί ξανά στην υπόθεση μιλώντας στο περιοδικό Time. «Ο Johnny δεν ήταν ποτέ κακοποιητικός, ούτε στο ελάχιστο» είχε πει τότε. Το πρώην ζευγάρι ήταν μαζί από το 1990 ενώ μετά από μόλις 5 μήνες σχέσης είχαν αρραβωνιαστεί. «Τον γνωρίζω μόνο σαν έναν πραγματικα καλό, τρυφερό τύπο που φροντίζει πολύ και είναι πολύ προστατευτικός με όσους αγαπά», σημείωνε τότε.

H Penelope Cruz δεν έχει δει ποτέ τον βίαιο χαρακτήρα του Johnny Depp

Η 45χρονη Penelope Cruz στη δική της δήλωση, έγραψε ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει μάρτυρας βίαιης συμπεριφοράς από τον Depp, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν 19 ετών.

Johnny Depp Penelope Cruz Winona Ryder O Johnny Depp και η Penelope Cruz στις Κάννες σε συνέντευξή Τύπου για την ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά» το 2011. / AP Photo / Joel Ryan
O Johnny Depp και η Penelope Cruz στις Κάννες σε συνέντευξή Τύπου για την ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά» το 2011.

«Πολλά χρόνια έχουν περάσει από τότε και όχι μόνο έκανα 3 ταινίες μαζί του, αλλά τον θεωρώ και καλό μου φίλο. Πάντα με εντυπωσίαζε η ευγένειά του, το λαμπρό μυαλό του, το ταλέντο του και την παράξενη αίσθηση του χιούμορ του», έγραψε στα έγγραφα.

Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης του Johnny Depp και της Amber Heard

Σου θυμίζω τώρα, ότι ο Johnny Depp και η Amber Heard παντρεύτηκαν το 2015. Το 2016 μετά από λίγους μήνες γάμου, η Heard κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συνοδευόμενα από καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας. Ο Depp αρνήθηκε τις κατηγορίες και το διαζύγιο προχώρησε εξωδικαστικά. Η Amber Heard έλαβε ως αποζημίωση 7 εκατομμύρια δολάρια που δώρισε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Και οι δύο ηθοποιοί υπέγραψαν συμφωνητικό εχεμύθειας που τους απαγόρευε να μιλήσουν δημόσια για τη σχέση τους. Ακολούθησε η μήνυση του Johnny Depp ο οποίος διεκδικεί 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Είχε προηγηθεί η έκδοση του άρθρου της Heard στην The Washington Post με τίτλο: «Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας και αντιμετώπισα την οργή της κουλτούρας μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει». Στο άρθρο της δεν αναφέρθηκε ποτέ ονομαστικά στον Johnny Depp.

Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του ζευγαριού στην οποία τσακώνονταν για το ποιος ξεκινούσε τα βίαια περιστατικά μεταξύ τους, ποιος τα συνέχιζε και ποιον θα πιστέψει ο κόσμος τελικά. Eπίσης έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μηνύματα του στα οποία έλεγε ότι η Amber Heard πρέπει να πεθάνει.

Η επόμενη δικαστική μάχη του Depp

Ο Johnny Depp έχει επίσης μηνύσει την βρετανική εφημερίδα The Sun που σε άρθρο της το 2018 τον αποκάλεσε “wife beater” δηλαδή αυτόν που δέρνει τη γυναίκα του. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου. Ετοιμάσου, λοιπόν, για καινούργια «επεισόδια» στο σήριαλ ενός διαζυγίου που ήδη έχει κρατήσει 3 χρόνια.