CELEBRITIES

Πέμη Ζούνη: Η έντονη συγκίνηση όταν μίλησε για την περιπέτεια υγείας της κόρης της

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

«Σημείο Συνάντησης» έγινε η ΕΡΤ για τη Γιώτα Νέγκα και την Πέμη Ζούνη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου. Η τραγουδίστρια και η ηθοποιός συζήτησαν για πολλά, μεταξύ των οποίων και οι στιγμές που τις έκαναν να ξεχωρίζουν τα σημαντικά από τα ασήμαντα στη ζωή. Η Γιώτα Νέγκα παραδέχτηκε ότι ενηλικιώθηκε πραγματικά πριν από 10 χρόνια όταν έχασε ξαφνικά τον πατέρα της από τη ζωή. Με αυτή την αφορμή η Πέμη Ζούνη μοιράστηκε σε μία συγκινητική εξομολόγηση πώς την άλλαξε η περιπέτεια υγείας της κόρης της.

Καθώς η Γιώτα Νέγκα ολοκλήρωνε τη δική της διήγηση για το σοκ που της άλλαξε την κοσμοθεωρία, τον λόγο πήρε η Πέμη Ζούνη, για να μιλήσει για όσα της δίδαξε η περιπέτεια υγείας που βίωσε η κόρη της, Ελεωνόρα.

«Επειδή είχα περάσει μια περιπέτεια επαγγελματική πολύ άσχημη ήμουν πολύ εκεί. Πολύ στη μιζέρια και στο αναμάσημα μιας άσχημης επαγγελματικής κατάστασης. Κι έρχεται η πίστα η καινούργια, το μαθηματάκι για να ξεκολλήσω», εξήγησε η Πέμη Ζούνη.

«Σε χρόνο dt βρέθηκα στο Λονδίνο, εγχειρίστηκε η Ελεονώρα, πήγαν όλα καλά. Δεν ήξερα πόσο θα διαρκέσει η αποκατάστασή της, υπολόγιζα να λείψω έναν μήνα, η αποκατάσταση έγινε σε 5 μέρες και είχαμε άλλες 25 για αγάπες και βόλτες. Ήταν τόσο γλυκά προφυλαγμένο αυτό το μάθημα», είπε και προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά τους. «Εννοώ έγιναν όλα και γρήγορα ώστε να μην τρελαθώ από την ανησυχία, μου έγινε δώρο πίσω ακέραιη, ολόκληρη, χωρίς να έχουμε καμία ανησυχία για το μετά. Ήταν τόσο ωραίο μάθημα που λες είμαι τυχερή. Δεν υπήρχε τίποτα λιγότερο για να με ξεκολλήσει», σημείωσε η Πέμη Ζούνη.

«Το θυμίζει η μία στην άλλη λίγο όταν πάει να μας πάρει από κάτω, γιατί είναι ανθρώπινο στη ρουτίνας ένος προβλήματος π.χ.. Είναι μεγάλο μάθημα, είναι υπέροχο μάθημα», σημείωσε η ηθοποιός στη συνέχεια. Η κόρη της ήρθε στη ζωή το 1993 όταν η Πέμη Ζούνη έπαιζε με τη Μελίνα Μερκούρη. «Το συγκεκριμένο άτομο είναι ένα δώρο», είπε για την κόρη της σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Τα μαθήματα περί ιεράρχησης

Η Γιώτα Νέγκα μίλησε στη συνέχεια για τα μαθήματα που έρχονται και ξανάρχονται μέχρι να ξεχωρίσει ο καθένας από εμάς τα ουσιώδη από τα άνευ σημασίας. «Επειδή πέρασα κι εγώ ένα πρόβλημα υγείας που με κράτησε γύρω στα 6 χρόνια και ήταν μια πολύ ισχυρή δοκιμασία. Έπαθα το εξής: παρατηρούσα σαν να ήμουν απέξω, τον εαυτό μου να αλλάζει. Χρειάστηκε να πάρω κορτιζόνη για πολύ καιρό κι αυτό με άλλαξε εξωτερικά. Και παρατηρούσα σαν θεατής να αλλάζει το μέσα μου, να παίρνει γκρίζα χρώματα το μέσα μου και να μην μπορώ να τα ανοίξω. Κι όταν τέλειωσε όλο αυτό το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω ειναι να βάλω πάλι τα χρώματά μου στη θέση τους, την ιεράρχηση μου δηλαδή στα σημαντικά πράγματα. Γιατί αν δεν το κάνεις τότε θα σου ξανάρθει το μάθημα», είπε χαρακτηριστικά η Γιώτα Νέγκα.

«Δεν είναι πολύ ωραίο το σήκωμα μετά το πέσιμο; Το κάτω μόνο δεν είναι επιλογή», σχολίασε η Πέμη Ζούνη και συμφωνούμε ιδιαιτέρως.

Πέμη Ζούνη: «Μας έδωσαν πίσω μια Ελεωνόρα ολοκαίνουργια»

Η ηθοποιός είχε μιλήσει ξανά για την περιπέτεια υγείας της Ελεωνόρας, στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα». Όπως είχε εξηγήσει η κόρη της είχε διαγνωστεί με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο ο οποίος έπρεπε να αφαιρεθεί σε ένα δύσκολο χειρουργίο.

«Ήταν τρομερά δυνατή, τρομερά αισιόδοξη. Ήταν ένα μάθημα για όλους και για εκείνη και για εμάς. Ήταν τόσο δυνατή και αισιόδοξη με την κυριολεκτική έννοια που μας ανάγκασε να είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα ευτυχώς, χωρίς καν να προλάβουμε να το εμπεδώσουμε. Κι έγινε καλά εντυπωσιακά γρήγορα γιατί πέσαμε σε πολύ καλούς γιατρούς, στην Αγγλία το κάναμε, επειδή δουλεύει εκεί και ήταν ασφαλισμένη εκεί. Μας έδωσαν πίσω μια Ελεωνόρα ολοκαίνουρια», είχε πει τότε η Πέμη Ζούνη.

Λίγο καιρό μετά την επέμβαση, η Ελεωνόρα Σκέντζου, όπως είναι το ονοματεπώνυμο της κόρης της ηθοποιού, παντρεύτηκε στο Ναύπλιο τον σύντροφό της, Sergio Tzianos, έχοντας φυσικά στο πλευρό της και την μητέρα της.