CELEBRITIES

Πάνος Μουζουράκης: «Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία στα 14 μου»

Instagram.com/thevoiceofgreece/

Με τον Νίκο Χατζηνικολάου συνομίλησε χθες, Δευτέρα 1 Μαρτίου ο Πάνος Μουζουράκης. Ο τραγουδιστής και ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον χώρο του θεάτρου και μιλούν για αντιεπαγγελματικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές, αλλά και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, σε ενήλικες και ανήλικους.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η μάχη με τη μαυρίλα, η αιώνια μάχη αναμεσα στο καλό και στο κακό. Και να αναδυθούμε όλοι προς το φως, Τι ωραία που θα ήταν», είπε αρχικά ο τραγουδιστής. Ο Πάνος Μουζουράκης τόνισε ότι έχει κάνει αυτή τη συζήτηση για τη μάχη μεταξύ καλού και κακού με τον πνευματικό του, ο οποίος τον βοήθησε να δει ότι μέσα μας πρέπει να ξεχωρίσουμε τι είναι το καλό και το κακό, παραθέτοντας στη συνέχεια μία παραβολή που είχε μοιραστεί μαζί του για την αξία της μη κρίσης των συνανθρώπων του. «Φοβάμαι πάρα πολύ να σηκώσω το δάχτυλο μου και να δείχνω χωρίς να ξέρω όλα τα στοιχεία, χωρίς να ξέρω τι γίνεται. Γιατί ξέρω ότι όταν εσύ σηκώνεις ένα δάχτυλο να δειξεις κάποιον, τρία άλλα σηκώνονται και δείχνουν εσένα. Καταλαβαίνω ότι είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να μιλήσουμε και να στηρίξουμε», είπε ο Πάνος Μουζουράκης.

Ο Πάνος Μουζουράκης κι η εμπειρία που δεν είχε μοιραστεί με κανέναν

Ο Πάνος Μουζουράκης μίλησε στη συνέχεια για την προσωπική του εμπειρία σε σχέση με όλα όσα συζητούσε με τον δημοσιογράφο. «Έχω περάσει κι εγώ από παρόμοια φάση. Υπάρχει πολύ κόσμος που έχει ζήσει κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται μόνο στον χώρο του θεάτρου και του θεάματος. Μιλάμε για το θείο, για τον οικογενειακό φίλο, για τον μπάρμπα στο καφενείο που με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος», είπε ο Πάνος Μουζουράκης.

«Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία στα 14 μου και δεν το είχα πει ούτε στην μάνα μου μέχρι τα 23 μου. Καταλαβαίνω πώς είναι να αισθάνεσαι τις ενοχές και να κλειδώνεσαι μέσα σου. Καταλαβαίνω το να βγούμε και να μιλήσουμε για να σταματήσει αυτή η αθλιότητα, αλλά δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει μόνο στον χώρο του θεάτρου. Έχω 4-5 φίλους που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο. Πρέπει να αλλάξει αυτό το πράγμα. Αν με ρωτάς αν ξέρω πώς πρέπει να αλλάξει αυτό το πράγμα; Αν το σωστό είναι να βγούμε όλοι να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα; Και πού θα μπουν αυτά τα καινούργια όρια που θα μπουν; Και πότε θα σταματήσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια; Τα όπλα, τα ναρκωτικά και η παιδεραστία είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου», είπε ο Πάνος Μουζουράκης.

Αλλά ακριβώς επειδή είναι ο Πάνος Μουζουράκης, έκλεισε την τοποθέτησή του με λίγο από το γνωστό του -μαύρο- χιούμορ. «Κι αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του Μουζουράκη πριν τον σκοτώσουν και τον πετάξουν στον Θερμαϊκό τσιμεντωμένο», είπε γελώντας και παρέσυρε και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αργότερα, ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρθηκε ξανά σε αυτή την ηλικία των 14ων ετών και περιέγραψε πώς ο πατέρας του τον είχε πιάσει να καπνίζει. Ο Πάνος Μουζουράκης γεννήθηκε στην Ελβετία κι ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του σε ηλικία 8 ετών. «Στα 14, ο μπαμπάς μου με έπιασε να καπνίζω και έβαλε τον μεγάλο μου αδελφό, τον Μανώλη, και με πήρε υπό την προστασία του ο μεγάλος, αλλά μου άρεσε γιατί κάναμε παρέα», σημείωσε ο τραγουδιστής.

Η απώλεια του πατέρα του, είναι μία ακόμα στιγμή ορόσημο στη ζωή του Πάνου Μουζουράκη. «Για τον πατέρα μου έγραψα το μισό τραγούδι στο αεροπλάνο, όταν έμαθα ότι αρρώστησε, και το άλλο μισό στο νοσοκομείο. Ήμασταν όλοι μαζεμένοι πάνω από το κρεβάτι του και μας είπε “είμαι πλήρης, μπορώ να φύγω” και μας είπε να προχωράμε μπροστά. Την ημέρα που με πήρε ο αδελφός μου και μου είπε ότι ο μπαμπάς “έφυγε”, ένιωσα από πίσω μου ένα χάδι στην πλάτη και νόμισα ότι με χάιδευε η Μαρία (σ.σ. η πρώην σύντροφός του, Μαρία Σολωμού) κι εκείνη κοιμόταν. Το άγγιγμα ήταν τόσο αληθινό και ένιωσα ότι μου έστελνε ο μπαμπάς μου το σημάδι», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Μουζουράκης.