CELEBRITIES

Ορφέας Αυγουστίδης: Η σπάνια (αλλά σπουδαία) αναφορά στη σύζυγό του

Papadakis Press/Γιάννης Νταρίλας

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω ο Ορφέας Αυγουστίδης. Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους γονείς του, την οικογένειά του και την καριέρα του ενώ προβλήθηκαν και μερικά αποσπάσματα από δηλώσεις φίλων, συναδέλφων άλλα και της μητέρας του, Μαρίας Τζομπανάκη, που μίλησαν για τον ίδιο με τα καλύτερα λόγια.

Αν και ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς Σασμός, η υποκριτική δεν ήταν στα σχέδιά του, αλλά προέκυψε αργότερα και σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι γονείς του, όπως σημείωσε.

Τα πρώτα βήματα του Ορφέα Αυγουστίδη στη  υποκριτική

«Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, ο πρώτος μου στόχος ήταν η σκηνοθεσία. Κάπως ήρθε η υποκριτική και μάλιστα αντιστεκόμουν. Έλεγα θα δώσω στο Εθνικό και αν περάσω πέρασα, δεν πέρασα. Μετά έλεγα θα πάω σε μια δραματική γιατί έπαιζα σε κάτι ταινιάκια και ήμουν τόσο κακός. Μετά ήρθαν οι Σειρήνες στο Αιγαίο! Από την αρχή έβαζα όρια στους γονείς μου να μην επεμβαίνουν. Ήθελα την ανεξαρτησία που θέλει ένα παιδί και δεν ήθελα και να μιλάω για τους γονείς μου. Δεν μπορώ να πω ότι δεν επηρεάστηκα, σου είναι οικεία αυτά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.

«Μπορεί να έκανα κριτική μικρότερος στους γονείς μου. Τώρα πια, κρατάω ένα κομμάτι που βλέπω σε αυτούς. Η μαμά μου είναι πολύ ενεργή, ο μπαμπάς μου δεν ασχολείται πλέον, δεν θέλει, κρατάω ένα κομμάτι και το έχω εκεί για να το θαυμάζω. Θαυμάζω αυτό που κάνει η μαμά μου, σε αυτή τη δουλειά που μοιραζόμαστε, 3 χρόνια τώρα. Στο DNA μου βρίσκω πολλές ομοιότητες και με συγκινεί βαθιά, γιατί είμαι κομμάτι τους. Τώρα πια δέχομαι κριτική, σαν Ορφέας. Οι ίδιοι πια δεν μου κάνουν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η αναφορά στην οικογένειά του

Όσο για την οικογένεια που έχει δημιουργήσει, ο Ορφέας Αυγουστίδης αποκάλυψε ότι η σύζυγός του ήταν αυτή που του δημιούργησε την «ανάγκη» για οικογένεια.

«Είναι πολύ ωραίο που η οικογένεια ξεκίνησε από την σχέση μου με την Γεωργία και την ανάγκη μας να θεωρεί ο έναν τον άλλον οικογένεια. Γιατί και μένα η Γεωργία μου το ενέπνευσε αυτό. Με έκανε να θέλω να είναι αυτή το στήριγμα μου, γιατί ένιωσα, όχι μόνο ότι μπορεί, αλλά ότι κάπως έχουν νόημα τα πράγματα. Να εμπιστευθείς δηλαδή στον άλλον και κάτι από σένα», είπε για την αγαπημένη του Γεωργία και η κουβέντα μετατοπίστηκε στον γιο του.

«Δίνω χρόνο και παίρνω από τον ύπνο μου αν χρειαστεί για να είμαστε μαζί. Ήθελα να βρω κι άλλο χρόνο, να έχει η μέρα 44 ώρες. Είχα άγχος γιατί δεν ήθελα να αλλάζω μόνο πάνες, ήθελα να τον βλέπω. Ειδικά τον πρώτο χρόνο που είχε έρθει ο Αχιλλέας στη ζωή μας και ήμασταν 3 πια. Μάλιστα, επέτρεψα για πρώτη μου φορά να με επισκεφθεί το στρες γιατί ήθελα να βρω κι άλλο χρόνο μέσα στην ημέρα. Άρχισα να σφίγγομαι γιατί ήθελα, όχι μόνο να αλλάζω πάνες, να τον βλέπω και να είμαι παρών για να βοηθάω την Γεωργία. Ήθελα να βλέπω τη Γεωργία, πώς αναπνέει πια ως μητέρα», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά για την προτεραιότητά του να περνά χρόνο με την οικογένειά του.

«Βρίσκω χρόνο. Φέτος έχω άλλα όρια από πέρσι και πρόπερσι οπότε τον βλέπω ακόμα περισσότερο και περνάμε κάθε μέρα λίγο χρόνο μαζί. Τα ξυπνήματα μας, το απόγευμα πριν πάω στο θέατρο, την ώρα που ξαπλώνει δηλαδή του λέω “καληνύχτα” και μετά πηγαίνω στο θέατρο, τα Σαββατοκύριακα είναι δικά του πάλι. Και τα καλοκαίρια το ίδιο. Όσο περνάνε τα χρόνια θα προσαρμόζομαι και εγώ γύρω από τις ανάγκες της οικογένειας. Η Γεωργία πια είναι τα περισσότερα πόδια του τραπεζιού, εκεί που ήθελα πάντα να είμαι εγώ το τραπέζι και όλα τα πόδια να είναι δικά μου. Ήθελα, δηλαδή, να μην μπορεί κανένας να πάρει κάτι που να μην έχω εγώ τον έλεγχο. Πια, γενναιόδωρα της έχω δώσει ένα κομμάτι από αυτό, γιατί θέλω να φοβάμαι να μην πάθει κάτι», εξήγησε ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Τα τρυφερά λόγια για τη σύζυγό του

Η Γεωργία «επανήλθε» στην κουβέντα, με τον Ορφέα Αυγουστίδη να μιλάει με τα πιο τρυφερά λόγια για την ίδια. «Με τη Γεωργία συναντηθήκαμε μέσα από την ανάγκη μας να είμαστε ξέγνοιαστοι, να παίζουμε, να μιλάμε. Είδα στα μάτια της έναν άνθρωπο, ο οποίος δονείται και συγκινείται από την Τέχνη, ακόμα κι αν είναι έξω από τη δική μας δουλειά. Συγκινείται από τη μουσική, από την ποίηση, με τρόπο που εγώ πρέπει να κάνω προσπάθεια.

Η Γεωργία έχει αυτό που θέλω κι εγώ να ξαναγίνω. Έχει μια παιδική αθωότητα ανεπιτήδευτη, που πια εγώ προσπαθώ να βρίσκομαι σε αυτή την περιοχή προκειμένου να είμαι έτσι επάνω στη σκηνή και θέλω να είναι πια αυτός ο στόχος μου. Η Γεωργία μου δείχνει τον δρόμο. Οπότε αυτά είναι πράγματα που ήταν εκεί και είχα ευτυχώς την ψυχραιμία να τα δω. Ταυτόχρονα με ανακουφίζει, με κάνει και γελάω, μου αρέσει να κάνω ό,τι μου άρεσε να κάνω και μόνος μου, αλλά πια θέλω να τα κάνω μόνο με την Γεωργία και αυτό είναι τέλειο. Είναι αυτό που… θες όλα αυτά να τα κρατήσεις και να είσαι με τον άλλο για πάντα», σημείωσε και η οθόνη μας γέμισε καρδούλες.

Η συγκίνηση του Ορφέα Αυγουστίδη με τις δηλώσεις της Ελένης Ράντου

Ανάμεσα στους συναδέλφους του Ορφέα Αυγουστίδη που μίλησαν για τον ίδιο ήταν και η Ελένη Ράντου, η οποία μάλιστα έχει βαφτίσει και το παιδί του. «Μετά από τόσα χρόνια νιώθω μεγάλη συγκίνηση που έχει γίνει ένας από τους νεότερους θιασάρχες και ονειρεύεται θεατρικά, είμαι πάρα πολύ περήφανη γι’ αυτό. Νιώθω ότι έχω βάλει κι εγώ λιθαράκι στο να αγαπήσει το θέατρο.

Είναι το καμάρι μου ο Ορφέας! Καμαρώνω και ξέρω ότι έχει διαλέξει τον δύσκολο δρόμο, αυτό είναι σπουδαίο. Εννοώ πως θα μπορούσε να κάνει μια εύκολη επιλογή και καριέρα. Είναι πάρα πολύ εμφανίσιμος και αρέσει πάρα πολύ στα κορίτσια, έχει ένα γκελ σκηνικό φοβερό και θα μπορούσε να κάνει την καριέρα του σταρ. Δεν την κάνει όμως, κάνει δύσκολα πράγματα, ψάχνει πάρα πολύ και μου είχε κάνει εντύπωση η κρίση του από όταν τον γνώρισα και ήταν 20 κάτι χρονών. Έχει μια νηφαλιότητα και μια ωριμότητα σκέψης που τροφοδοτούν εξαιρετικά το ταλέντο του».

Η συγκίνηση ήρθε προς το τέλος. «Δεν ξέρω, είναι το πρότυπο μου. Αν είχα ένα παιδί θα ήθελα να ήταν ο Ορφέας», με τον Ορφέα Αυγουστίδη να συγκινείται από τα λόγια της ηθοποιού και να σπεύδει να σημειώσει πως η ίδια εννοούσε «αν είχε και ένα δεύτερο παιδί», καθώς είναι ήδη μαμά της Νικολέττας.