CELEBRITIES

Ορέστης Φαληρέας: 5 πράγματα που δεν ήξερες για τον σύζυγο της Ρένας Μόρφη

Papadakis Press/Βαγγέλης Γκικόπουλος

Η Ρένα Μόρφη και ο Ορέστης Φαληρέας, εκτός από συνοδοιπόροι στη μουσική σκηνή, είναι σύντροφοι και στην προσωπική ζωή. Οι δυο καλλιτέχνες, πριν από λίγες μέρες υποδέχτηκαν το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Για τη Ρένα Μόρφη ίσως γνωρίζεις κάποια πράγματα, καθώς η καριέρα της μετράει παραπάνω από 20 χρόνια. Η ίδια πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική μουσική σκηνή τραγουδώντας στο πλευρό Φοίβου Δεληβοριά, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα ενώ η καριέρα της εκτοξεύτηκε με το “Όταν σου χορεύω”. Ο Ορέστης Φαληρέας, από την πλευρά του, είναι ένας καλλιτέχνης με εξίσου σημαντική πορεία και ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ο Ορέστης Φαληρέας είναι ιδρυτής των Imam Baildi

Τα θεμέλια του ελληνικού συγκροτήματος Imam Baildi έχουν χτιστεί από τον Ορέστη Φαληρέα και τον αδερφό του, Λύσανδρο. Η ιδέα των πειραματισμών με remixes ελληνικών τραγουδιών από τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60 έγιναν πραγματικότητα κάτω από τον μανδύα των Imam Baildi το 2007.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Ορέστης Φαληρέας κληρονόμησε το ταλέντο από τον Γρηγόρη Φαληρέα, αδερφό του Τάσου Φαληρέα. Πρόκειται για δυο φυσιογνωμίες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ελληνκή μουσική σκηνή. Ήταν οι ιδιοκτήτες του μυθικού δισκάδικου Pop Eleven στο Κολωνάκι που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή.

Ο Ορέστης Φαληρέας και η Ρένα Μόρφη γνωρίστηκαν μέσω του συγκροτήματος

Και ενώ η Ρένα Μόρφη έκανε σόλο καριέρα ως Σούλη Ανατολή, ήταν το 2010 όταν έγινε μέλος των Imam Baildi ως βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος. «Η συνεργασία προέκυψε από ερωτική απογοήτευση. Αφού είχε ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά, χτύπησε το τηλέφωνο. Τα παιδιά ήθελαν πολύ άμεσα μία τραγουδίστρια» είχε αναφέρει στη συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 93,2 σχεδόν έναν χρόνο πριν. Τελικά, όλα για κάποιον λόγο γίνονται.

 

Η συνεργασία τους σηματοδότησε την αρχή του έρωτά τους

«Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα είμαι με έναν άνθρωπο που δεν ασχολείται με την μουσική. Κάποτε ήμουν σε σχέση με έναν αρχιτέκτονα αλλά δεν γινόταν. Οι περιοδείες είναι τόσο εξοντωντικές, που ήταν τόσο υπέροχο που είχα τον άνθρωπό μου αυτές τις δύσκολές στιγμές. Ο Ορέστης Φαληρέας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες παραγωγούς με τόσο μεγάλο ταλέντο αυτήν τη στιγμή. Οτιδήποτε πιάνει γίνεται χρυσός» είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη η Ρένα Μόρφη.

Παντρεύτηκαν στην Αβάνα της Κούβας

Έξι χρόνια αργότερα, η συνεργασία τους κατέληξε σε τροπικό γάμο. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στην Αβάνα της Κούβας το 2016. Ωστόσο, οι δυο καλλιτέχνες έχουν αποφασίσει να κρατήσουν την σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Δεν ήταν μία τυπική ημέρα. Αλλά μια θαυμάσια ανάμνηση και μια γλυκιά εμπειρία για εμάς και τους λιγοστούς φίλους που την έζησαν μαζί μας. Γενικά μου αρέσει να κάνω αντισυμβατικά πράγματα.. Με την Καραϊβική έχω μια οικειότητα, την οποία δεν μπορώ να αιτιολογήσω. Μάλλον εκεί έζησα στην προηγούμενη ζωή μου αφού στον Βόλο, δεν έχουμε φοίνικες και καρύδες. Οπότε, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ήθελα να βιώσω εκείνη την ημέρα στη βάση μου. Δε θα το έκανα, για παράδειγμα στο Πήλιο, γιατί δεν το νιώθω τόσο σπίτι μου, όσο την Καραϊβική» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο ΟΚ!, εξηγώντας την απόφασή της να μην παντρευτεί στο Πήλιο.

Ο Ορέστης Φαληρέας είναι ο παραγωγός της Ρένας Μόρφη

Παρόλο που η Ρένα Μόρφη διέκοψε τη συνεργασία της με τους Imam Baildi, ο Ορέστης Φαληρέας την συνοδεύει σταθερά στα επαγγελματικά της βήματα. «Ο Ορέστης Φαληρέας είναι παραγωγός των δίσκων μου. Έχει ενδυναμώσει τη σχέση μου με το συγκρότημα και την έχει κάνει πιο δημιουργική» είχε δηλώσει η μουσικός σε συνέντευξή της. Μαζί, επίσης, υπέγραψαν το τραγούδι τίτλων της σειράς “Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα“.

Ο πιο πρόσφατος δίσκος της Ρένας Μόρφη, “Σάμπα Τσικίτα”, συνέπεσε με το ξέσπασμα της πανδημίας. «Θα έλεγα μάλιστα ότι η μουσική μας συνεργασία μάς φέρνει ακόμη πιο κοντά σαν ζευγάρι. Είναι ένας επιπλέον ισχυρός δεσμός» είχε δηλώσει στο Πρώτο Θέμα η ίδια.