CELEBRITIES

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλά πρώτη φορά για τη σχέση της με τον Μίνωα Μάτσα

Ο Μίνως Μάτσας και η Όλγα Κεφαλογιάννη. NDP Photo Agency

Με εξομολογητική διάθεση μίλησε στο περιοδικό Gala η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την περίοδο της καραντίνας και πώς αυτή λειτούργησε για εκείνη, αλλά και για την περίοδο των αλλαγών στην προσωπική της ζωή. Από τη μια το διαζύγιό της με τον Μάνο Πενθερουδάκη και από την άλλη ο νέος έρωτας στη ζωή της, αυτός που ζει με τον συνθέτη Μίνωα Μάτσα.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πέρασε όπως όλοι μας τους μήνες της άνοιξης στο σπίτι της, καθώς είχαν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της απειλής του κορονοϊού. Η ίδια είχε την ευκαιρία να δει την καραντίνα ως μια περίοδο ενδοσκόπησης.

«Επί της ουσίας έγινε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα για όλους μας. Η συγκεκριμένη συγκυρία μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε τι είναι σημαντικό, τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά χαρούμενους, ποιοι άνθρωποι μας ξεκουράζουν και μας κάνουν καλό. Για να κάνω το όλο θέμα πιο προσωπικό, θα πω ότι όλο αυτό που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες με έκανε να αποκτήσω πιο καλή επαφή με εμένα και τα συναισθήματά μου. Με παρότρυνε να μην αφήσω την καθημερινότητα να με πηγαίνει όπου θέλει εκείνη, αντιθέτως να την καθοδηγώ εγώ. Να βάζω πλέον προτεραιότητες», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Κάθε χωρισμός κρύβει και μια δυσκολία»

Για το διαζύγιό της τόνισε ότι: «Είναι ωραίο να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τον κόσμο που σε ξέρει, σε πιστεύει και σε ακολουθεί». Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξήγησε ότι γι’ αυτό το λόγο θεώθησε πιο σωστό να ανακοινώσει η ίδια μέσα από συνέντευξή της το διαζύγιό της.

«Κάθε χωρισμός κρύβει και μια δυσκολία. Σηματοδοτεί ένα τέλος. Κάθε τέλος είναι και ένα μικρό πένθος. Με τον πρώην σύζυγό μου διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και σέβομαι. Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο άλλωστε, όταν περάσαμε 15 χρόνια μαζί και έχουμε μοιραστεί ένα κομμάτι της ζωής μας; Όταν αντιληφθήκαμε ότι τα πράγματα έκαναν τον κύκλο τους, δεν εθελοτυφλήσαμε, αντιθέτως σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερο να πάμε παρακάτω. Στη ζωή δεν πρέπει να σεβόμαστε τις αλλαγές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή της τη συνέντευξη θέλησε να απαντήσει για πρώτη φορά σε ερωτήσεις για τη νέα της σχέση, αυτή με τον συνθέτη Μίνωα Μάτσα. «Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Εκεί που έχεις κάνει το πρόγραμμά σου και λες “αποκλείεται” και “ποτέ” , τότε είναι που συμβαίνουν όλα. Οφείλουμε να δεχόμαστε τις ανατροπές. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία της ζωής», είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η σχέση του ζευγαριού είχε αναφερθεί πρώτη φορά σε δημοσιεύματα λίγο καιρό αφού έγινε γνωστό το διαζύγιο της βουλευτή, ενώ μία από τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις είχε γίνει στην πρεμιέρα της παράστασης Μάκμπεθ στο Εθνικό Θέατρο τον Μάρτιο. Πρωταγωνίστρια της παράστασης ήταν η πρώην σύντροφος του συνθέτη, Μαρία Κίτσου, ενώ τη μουσική υπέγραφε ο Μίνως Μάτσας.

Ο Μίνως Μάτσας δεν γνώριζε ποια ήταν

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι ο Μίνωας Μάτσας δεν γνώριζε ποια ήταν στην πρώτη γνωριμία τους. «Μόλις είχα παρακολουθήσει μια παράσταση, όπου εκείνος είχε γράψει τη μουσική. Όταν μας σύστησαν θέλησα να του δώσω συγχαρητήρια για τη δουλειά του. Θυμάμαι ότι με ρώτησε με τι ασχολούμαι. Εξεπλάγην προς στιγμής αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για έναν γνήσιο καλλιτέχνη που δεν έχει μεγάλη σχέση με τα κοινά. Αυτό κρύβει πάντα τη δική του γοητεία. Η ανθρώπινη επαφή που είναι πέρα και πάνω από επαγγελματικές ιδιότητες και ταμπέλες αποδεικνύεται ενδιαφέρουσα», σημείωσε η βουλευτής και μίλησε λίγο ακόμα για τον σύντροφό της.

Όλγα Κεφαλογιάννη Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση έγινε στην πρεμιέρα της ταινίας Ευτυχία στο Παλλάς, τον Δεκέμβριο του 2019. / NDP Photo Agency
Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση έγινε στην πρεμιέρα της ταινίας Ευτυχία στο Παλλάς, τον Δεκέμβριο του 2019.

«Έχει γράψει πολύ ωραία μουσική τόσο για το θέατρο όσο και για τον κινηματογράφο, αλλά και πολλά τραγούδια που τραγουδάμε όλοι μας, αλλά πολύς κόσμος ίσως αγνοεί ότι είναι δικά του. Είναι ωραίο να συναντιούνται τα φαινομενικά αντίθετα και να εμπλουτίζονται. Είναι ένας πολύ εποικοδομητικός τρόπος εξέλιξης των πραγμάτων», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη.