CELEBRITIES

Οι νηφάλιοι διάσημοι: Αυτοί οι 6 stars έχουν μιλήσει για τη ζωή χωρίς ουσίες

© 2023 Seth Wenig/AP IMAGES

Η νηφαλιότητα μπορεί να μοιάζει με έναν τεράστιο ανήφορο για τον κάθε ένα από εμάς που η πραγματικότητα τον δυσκολεύει, πόσο μάλλον για όσους δίνουν τη δική τους μάχη με την κατάχρηση ουσιών, είτε αυτές είναι ναρκωτικές ουσίες, είτε αλκοόλ. Οι διάσημοι αυτού του πλανήτη που έχουν περάσει από το στάδιο της «μάχης» κι έχουν βγει από αυτή, μιλάνε νηφάλιοι για τη νέα ζωή τους.

Αυτοί είναι οι νηφάλιοι διάσημοι που πέρασαν από δυσκολίες, κατέφυγαν στις ουσίες και απομακρύνθηκαν από αυτές μετά κόπων και βασάνων κι έπειτα μίλησαν γι’ αυτό

Tom Holland

Σε μία συνέντευξή του με το Entertainment Weekly, ο Tom Holland αποκάλυψε ότι είναι έναν χρόνο και 4 μήνες νηφάλιος. Ο ίδιος εξήγησε πως ήταν η δουλειά του για το The Crowded Room, όπου υποδύθηκε έναν χαρακτήρα με σοβαρή ψυχική ασθένεια που είναι θύμα ενός βίαιου εγκλήματος, που είχε τίμημα για την ψυχική του υγεία και τον έστρεψε στο αλκοόλ.

Μετά από 9 μήνες γυρισμάτων, ο Tom Holland βίωσε μία απόσχιση από την ταυτότητά του και βρήκε πολύ δύσκολο να απαλλαγεί από στοιχεία του χαρακτήρα που υποδύθηκε. «Η ψυχική πλευρά, σίγουρα με τσάκισε, και μου πήρε πολύ καιρό να αναρρώσω από αυτό, να επιστρέψω στην πραγματικότητα», είπε πριν αποκαλύψει ότι πλέον μετά από αυτή την περίοδο δυσκολιών είναι νηφάλιος.

Matthew Perry

Ο γνωστός ηθοποιός που υποδύθηκε τον Chandler Bing στα Φιλαράκια, είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα με την κατάχρηση ουσιών για μεγάλο μέρος της ζωής του. Τον Νοέμβριο του 2022 είχε αποκαλύψει στο CBC Radio ότι δεν μπορεί να ξαναδεί τα Φιλαράκια γιατί «ήμουν επώδυνα αδύνατος και τόσο κατεστραμμένος από την ασθένεια».

Έπαιρνε περίπου 55 Vicodin την ημέρα. Το 2018 μετά από ένα απειλητικό για τη ζωή του κώμα που κράτησε δύο εβδομάδες, κατάλαβε ότι ήταν καιρός να αλλάξει τη ζωή του. «Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω», είπε. Και έζησε καλύτερα από τότε, καταγράφοντας την πορεία του εθισμού του στο βιβλίο Friends, Lovers and the Big Terrible Thing.

Ben Affleck

H σχέση του Ben Affleck με τη νηφαλιότητα και τις υποτροπές είναι πολύχρονη. Το πρώτο του βήμα για να αντιμετωπίσει τον εθισμό του στο αλκοόλ το έκανε το 1997, λέγοντας γι’ αυτή την απόφαση ότι «Ήθελα απλά να σταματήσω. Άρχισα να μετανιώνω για πράγματα που έκανα όταν ήμουν μεθυσμένος».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, βίωσε πολλές υποτροπές τις οποίες χαρακτήριζε «ντροπιαστικές» σε συνέντευξή του τον Ιούλιο του 2021. Μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης 3 φορές και η τελευταία που ήταν το 2018, μοιάζει να έπιασε.

«Μου πήρε πολύ καιρό να παραδεχτώ χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, βαθιά μέσα μου, ουσιαστικά ότι είμαι αλκοολικός. Το επόμενο ποτό δεν θα ήταν διαφορετικό», σημείωνε ο Ben Affleck.

Cara Delevingne

Οι paparazzi φωτογραφίες της που είχαν κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2022 και την έδειχναν εκτός εαυτού στο αεροδρόμιο Van Nuys ήταν που έκαναν την Cara Delevingne να καταλάβει ότι χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει την κατάχρηση ουσιών.

«Το μόνο που ήξερα ήταν ότι αν συνέχιζα σε αυτόν τον δρόμο που ήμουν, θα κατέληγα νεκρή ή να κάνω κάτι πραγματικά, πραγματικά χαζό», είπε το 2023 στη Vogue. Μετά από αυτό το περιστατικό μπήκε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης που κράτησε 12 εβδομάδες και όπως λέει η ίδια, της έσωσε τη ζωή.

«Απολαμβάνω τη νηφαλιότητα. Είναι το αγαπημένο μου πράγμα να βγαίνω, να χορεύω και να περνάω καλά και βασικά να κάνω βαθιές συζητήσεις και επαφές με τους άλλους ανθρώπους», εξηγούσε στην ίδια συνέντευξη.

Zac Efron

Ο Zac Efron βρέθηκε σε κένρο αποτοξίνωσης το 2013. Είχε στραφεί στην κοκαΐνη και το αλκοόλ για να αντιμετωπίσει την έντονη δημοσιότητα που γνώρισε μέσω του franchise High School Musical.

«Υπήρξε στιγμή που ξυπνούσα το πρωί και η ρουτίνα μου ήταν να σηκωθώ και να γκουγκλάρω τον εαυτό μου. Αλλά αυτό σταμάτησε απότομα και άμεσα», είχε πει για την αλλαγή που έφερε στη ζωή του η αποτοξίνωση το 2016.

Miley Cyrus

H Μiley Cyrus έχει δώσει τον δικό της αγώνα με τις ουσίες και το αλκοόλ. Όταν έψαξε το οικογενειακό της ιστορικό, ανακάλυψε κάτι που την βοήθησε σε αυτή τη μάχη.

«Έχουμε αντιμετωπίσει πολλούς εθισμούς και ψυχικές διαταραχές», σημείωσε για το οικογενειακό ιστορικό της. «Όταν το περνάς αυτό και αναρωτιέσαι “Γιατί είμαι όπως είμαι” και καταλαβαίνεις το παρελθόν, σημαίνει ότι καταλαβαίνεις και το παρόν και το μέλλον πιο καθαρά», είχε πει στο περιοδικό Variety.

Το 2020 παραδέχτηκε ότι είχε μία υποτροπή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ότι είχε αποφασίσει να δεσμευθεί ξανά απέναντι στον εαυτό της για μία νηφάλια ζωή. «Δεν έχω πρόβλημα με το να πίνω. Έχω πρόβλημα με τις αποφάσεις που παίρνω όταν περάσω ένα όριο. Απλά θέλω να είμαι ξύπνια 100%, στο 100% του χρόνου», εξηγούσε στο New Music Daily.