ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ

Οι νέες δηλώσεις της Σμαράγδας Καρύδη για τις πυρκαγιές και για το post της που έκανε αίσθηση

Instagram/Smaragda_karidi_official

Σε αντίστροφη μέτρηση έχει μπει η Σμαράγδα Καρύδη για την θεατρική της επιστροφή και φέτος, αφού έχει ήδη ξεκινήσει τις πρόβες της για τον ρόλο της Κατίνας στις «Μάγισσες της Σμύρνης», για τις ανάγκες του οποίου έχει ήδη αναρτήσει φωτογραφίες με την εντυπωσιακή της μεταμόρφωση. Με αυτή την αφορμή παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και στον Βασίλη Μπουζιώτη. Ανάμεσα σε άλλα η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική τον περασμένο Ιούλιο, βυθίζοντας την χώρα μας σε μία κατάσταση ανείπωτης θλίψης.

Τότε η Σμαράγδα Καρύδη είχε γράψει ένα μακροσκελές post -κι ακόμα ένα λίγες ημέρες αργότερα- στο οποίο μιλούσε για την ανάγκη του ανθρώπου να αναγνωρίσει την ατομική του ευθύνη, να αλλάξει τον εαυτό του και την κοινωνία όπου ζει προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα. «Ήταν μία ανάγκη που είχα να εκφράσω την λύπη μου για όλο αυτό. Δεν το κάνω συχνά. Αλλά αυτό που έγινε δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπου νους. Να δουλεύεις, να έχεις πάει τα παιδιά σου στους παππούδες τους για να κάνουν τα μπανάκια τους και να μαθαίνεις ξαφνικά γι’ αυτή τη φωτιά που άφησε πίσω της στάχτες. Είναι απίστευτο…» είπε σχετικά η Σμαράγδα Καρύδη.

Η ίδια σχολίασε το γεγονός πώς δεν έχουν αποδοθεί ακόμα ευθύνες για τις πυρκαγιές, σημειώνοντας: «Δεν μπορεί να έχουν καεί τόσοι άνθρωποι και να μην αποδίδονται ευθύνες, να μην την πληρώνουν οι υπαίτιοι, όποιοι και αν ήταν αυτοί. Δεν μπορεί να καίγονται άνθρωποι και να βγαίνουν και να λένε “δεν αντέδρασαν σωστά”. Φταίνε αυτοί που κάηκαν δηλαδή; Μας δίδαξαν στα σχολεία μας πώς πρέπει να φερθούμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Όχι! Δεν μπορεί να μην αναλαμβάνει κανένας τις ευθύνες του. Ποιοι άφησαν να χτιστούν αυθαίρετα; Ποιοι έκλεισαν τους δρόμους; Και μιλάω και γενικότερα; Ποιοι μπαζώνουν τα ρέματα και γίνονται φονικές πλημμύρες; Γιατί επαναλαμβάνεται χρόνια το ίδιο έργο;».

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Smaragda_karidi_official