CELEBRITIES

Οι διάσημοι που έχουν μιλήσει για την απόφαση να μην κάνουν παιδιά

Η Tracee Ellis Ross ⓒ 2021 Willy Sanjuan/Invision/Associated Press

Άλλοι διάσημοι μιλάνε για την επιθυμία τους να αποκτήσουν παιδιά σε κάθε τους συνέντευξη κι άλλοι είναι διστακτικοί προς το ενδεχόμενο απόκτησης απογόνων. Άλλοι έχουν κουραστεί να απαντούν σε ερωτήσεις για το θέμα μητρότητα ή πατρότητα. Κάποιοι διάσημοι δεν διστάζουν να απαντήσουν αρνητικά σε μια τέτοια ερώτηση αψηφώντας τις κοινωνικές προσδοκίες που ακόμα συνοδεύουν το κεφάλαιο «παιδιά».

Οι διάσημοι αυτής της λίστας ανήκουν στην τελευταία κατηγορία. Οι celebrities που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα τους, γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι καλοί γονείς ή γιατί το πλάνο της προσωπικής τους εξέλιξης και ευτυχίας δεν χωράει την έννοια οικογένεια, είναι αρκετοί. Η ύπαρξή τους μας δείχνει για μία ακόμα φορά το αυτονόητο. Η απόκτηση παιδιών ή μη, είναι μια ευθύνη και μία προσωπική επιλογή που πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με τις δικές μας επιθυμίες κι ανάγκες κι όχι με βάση όσα η κοινωνία μας επιβάλλει.

Αν μοιράζεσαι κι εσύ τις ίδιες σκέψεις με τους παρακάτω διάσημους και δεν έχεις βρει την κατάλληλη απάντηση στην αδιάκριτη κι αχρείαστη ερώτηση «Εσύ πότε θα γίνεις μάνα;», μπορείς να αντλήσεις έμπνευση ελεύθερα από τα παρακάτω.

Η Oprah Winfrey δεν ήθελε τα παιδιά της να τη μισήσουν

Διάσημοι δεν έχουν κάνει παιδιά ⓒ 2021 Brad Barket/Invision/Associated Press

Η Oprah Winfrey είναι μία από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στον κόσμο. Η καριέρα της έσπασε φραγμούς και στερεότυπα το ένα μετά το άλλο τις περασμένες δεκαετίες κι αυτό γιατί για εκείνη ήταν απόλυτη προτεραιότητα. Όπως είπε το 2013 στο “The Hollywood Reporter”, το εξαντλητικό της επαγγελματικό πρόγραμμα θα την εμπόδιζε από το να γίνει μια καλή μητέρα κι έτσι αποφάσισε να μην γίνει καθόλου.

«Αν είχα παιδιά θα με μισούσαν. Θα κατέληγαν σε μια αντίστοιχη με τη δική μου εκπομπή να μιλούν για μένα, γιατί κάτι στη ζωή μου θα υπέφερε και το πιθανότερο θα ήταν να υπέφεραν εκείνα», είχε πει.

Η Portia de Rossi και η Ellen DeGeneres δεν το ήθελαν ποτέ πραγματικά

Διάσημοι δεν έχουν κάνει παιδιά ⓒ 2021 Jordan Strauss/Invision/Associated Press

Οι Portia de Rossi και Ellen DeGeneres παντρεύτηκαν το 2008 αλλά δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά κι αυτή είναι μια κοινή τους απόφαση. Γι’ αυτή την απόφαση είχε μιλήσει η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο περιοδικό OUT. «Υπάρχει πίεση εκεί στα 35 σου χρόνια. Πρέπει να θέλεις πραγματικά να κάνεις παιδιά και καμία από τις δυο μας δεν ήθελε. Οπότε θα είμαστε εγώ και η Ellen και καθόλου μωρά, αλλά είμαστε οι καλύτερες φίλες και ο έγγαμος βίος μας είναι ευτυχισμένος. Ποτέ δεν ήμουν πιο χαρούμενη», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Η Jennifer Aniston έχει βαρεθεί τη «ντροπή» του να μην έχεις παιδιά

Διάσημοι δεν έχουν κάνει παιδιά ⓒ 2021 Jordan Strauss/Invision/Associated Press

Η Jennifer Aniston έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές φήμες που τη θέλουν έγκυο κι έχει αναγκαστεί να απαντήσει περισσότερες από μία φορές σε τέτοια δημοσιεύματα. Το 2017 μιλώντας στο Glamour είχε τονίσει ότι το θέμα της απόκτησης παιδιών δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν άλλο παρά το άτομο που σκέφτεται να το πράξει. Τόνισε επίσης ότι οι ερωτήσεις για το αν μία γυναίκα είναι έγκυος ή θέλει να μείνει έγκυος διαιωνίζουν μια σεξιστική αντίληψη περί του πώς θα πρέπει να είναι οι ζωές των γυναικών.

«Το πώς φαντάζομαι εγώ την ευτυχισμένη και πλήρη ζωή μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που φαντάζονται άλλοι άνθρωποι. Νομίζω είναι διαφορετικό το ιδανικό για κάθε άνθρωπο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τις επιλογές κάποιου άλλου. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Είναι ευαίσθητο για εμένα προσωπικά», είχε τονίσει η ηθοποιός.

Για τον Christopher Walken το δίλημμα ήταν ή καριέρα ή παιδί

Διάσημοι δεν έχουν κάνει παιδιά ⓒ 2021Tony Felgueiras/Invision/Associated Press

Ο Christopher Walken αναφέρθηκε σε πολύ πρακτικά ζητήματα όταν ερωτήθηκε σχετικά με την επιλογή του να μην γίνει πατέρας από την βρετανική εφημερίδα “The Guardian” το 2013. Το να ανατρέφεις παιδιά χρειάζεται χρήματα και στα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός τα οικονομικά του τον εμπόδιζαν να πάρει μια τέτοια απόφαση.

«Είμαι σίγουρος ότι πολλά από τα παιδιά που γνώρισα ως παιδί, θα είχαν συνεχίσει να βρίσκονται στη show business αλλά έκαναν δικά τους παιδιά κι έπρεπε να αποκτήσουν σταθερό εισόδημα κι εργασία. Εγώ δεν το έκανα, οπότε μπορούσα να επιβιώσω σε περιόδους ανεργίας», σημείωνε.

Η Renée Zellweger δεν είχε ποτέ την μητρότητα στις φιλοδοξίες της

Διάσημοι δεν έχουν κάνει παιδιά ⓒ 2021Joel C Ryan/Invision/Associated Press

Το 2016 η Renée Zellweger είχε ερωτηθεί αν «λαχταρούσε ένα παιδί» κατά τη διάρκεια της προώθησης της ταινίας της “Bridget Jones’s Baby”. «Ποτέ δεν σκέφτηκα για τίποτα έτσι στη ζωή μου. Πάντα ήμουν ανοιχτή σε ό,τι ερχόταν και περίεργη για το επόμενο. Ποτέ δεν ήμουν τόσο υπολογιστική για τη ζωή και τα πράγματα που θα χρειαζόμουν προκειμένου να είμαι ευτυχισμένη», είχε απαντήσει στην εφημερίδα “The Independent”.

Η ηθοποιός είχε σημειώσει σε άλλη συνέντευξή της ότι «Η μητρότητα δεν ήταν ποτέ φιλοδοξία για μένα. Δεν σκέφτομαι έτσι. Ποτέ δεν είχα προσδοκίες ότι όταν είμαι 19 θα κάνω αυτό και μέχρι να γίνω 25 θα έχω κάνει το άλλο κλπ».

Η Tracee Ellis Ross δεν θέλει να «παραδώσει» τις επιλογές της στην κοινωνία

Διάσημοι δεν έχουν κάνει παιδιά ⓒ 2021 Richard Shotwell/Invision/Associated Press

Η ηθοποιός ποτέ δεν ήθελε να παραδοθεί απλά στις προσδοκίες της πατριαρχικής κοινωνίας για τον γάμο και την απόκτηση παιδιών, ήθελε να είναι σίγουρη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δική της απόφαση.

«Ρωτάω συνεχώς τον εαυτό μου, για να του υπενθυμίζω: “Αυτή η επιλογή είναι δική σου ή κάποιου άλλου”», είχε πει σχετικά στους “The Times”.

«Ο σύζυγος και τα μωρά είναι οι προσδοκίες του τι πρόκειται να συμβεί σε κάποιο σημείο της ζωής σου και οι άνθρωποι παραδίνονται και λένε “Ε, αυτό είναι ο σκοπός του ανθρώπινου είδους, η αναπαραγωγή”. Εγώ σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλά μωρά κι ότι ίσως αυτό είναι μέρος του τι πάει στραβά, το ότι είναι υπερβολικά πολλά. Ίσως κάποιοι άνθρωποι εργάζονται για να γίνει ο κόσμος καλύτερος ή απλά είναι ευτυχισμένοι έτσι», συμπλήρωνε.

Η Helen Mirren δεν πήρε ποτέ την απόφαση να μην κάνει παιδιά συνειδητά

Διάσημοι δεν έχουν κάνει παιδιά ⓒ 2021 Markus Schreiber/Associated Press

Για την Helen Mirren η επιλογή να μην αποκτήσει παιδιά δεν ήταν συνειδητή αλλά προϊόν συνεχών αναβολών. «Πάντα ήμουν πολύ αφοσιωμένη στην δουλειά μου ως ηθοποιός. Εκείνη την εποχή δεν καταλάβαινα ότι μπορείς να συνδυάσεις κι ένα παιδί με αυτό, χωρίς να χρειαστεί να το απογοητεύσεις με κάποιον τρόπο. Δεν ήταν ποτέ απόλυτα συνειδητή απόφαση αλλά περισσότερο η σκέψη “Ω, ίσως του χρόνου, ίσως του χρόνου” μέχρι που δεν υπήρχε επόμενος χρόνος», σημείωνε σε συνέντευξή της.