CELEBRITIES

Οι 7 διάσημοι που έχουν περάσει αρκετά 24ωρα στη φυλακή

O Robert Downey Jr σε δίκη το 1996. ⓒ 2021 Reed Saxon/Associated Press

Δεν μπλέκουν σε μπελάδες μόνο οι απλοί θνητοί. Και οι διάσημοι καμιά φορά έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Ανά περιπτώσεις μάλιστα μοιάζουν να μη μαθαίνουν τίποτα από τις περιπέτειές τους και να αψηφούν το νόμο ξανά και ξανά. Μερικοί από τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη, έχουν μπει στη φυλακή όπου έχουν μείνει από μία ημέρα μέχρι και δύο χρόνια. Τα «κακά» παιδιά του Hollywood όπως θα διαπιστώσεις είναι αρκετά.

Από την Paris Hilton μέχρι τον Paul McCartney, οι διάσημοι που βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και πέρασαν αρκετές ώρες και μέρες της ζωής τους στη φυλακή δεν είναι λίγοι. Θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας την παρακάτω λίστα.

Paul McCartney

διάσημοι φυλακή O Paul McCartney λίγο πριν την απέλασή του από την Ιαπωνία. / ⓒ 2021 Sadayuki Mikami/Associated Press
O Paul McCartney λίγο πριν την απέλασή του από την Ιαπωνία.

Το θρυλικό σκαθάρι πέρασε τον Ιανουάριο του 1980 δέκα ημέρες σε φυλακή της Ιαπωνίας. Ο Paul McCartney, που σήμερα μοιάζει ένα φιλήσυχος παππούς που γράφει παιδικά βιβλία, συνελήφθη για κατοχή περισσότερων από 200 γραμ. μαριχουάνας αλλά οι αρχές αποφάσισαν να μην τον κρατήσουν περισσότερο φυλακισμένο και να τον απελάσουν απλά από τη χώρα.

Michelle Rodriguez

διάσημοι φυλακή H Michelle Rodriguez λίγο πριν παραδοθεί στις αρχές. / ⓒ 2021 Lucy Pemoni/Associated Press
H Michelle Rodriguez λίγο πριν παραδοθεί στις αρχές.

Η ηθοποιός είχε καταδικαστεί σε 5 ημέρες φυλακή και 500 δολάρια πρόστιμο για οδήγηση σε κατάσταση μέθης το 2006. Την επόμενη χρονιά πέρασε 18 μερόνυχτα στη φυλακή, όταν απέτυχε να συμπληρώσει τις ώρες κοινοφελούς εργασίας στις οποίες είχε καταδικαστεί, όταν βρέθηκε να οδηγεί και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Robert Downey Jr.

διάσημοι φυλακή O Robert Downey Jr. κατά τη διάρκεια δίκης του για κατοχή ναρκωτικών το 2002. / ⓒ 2021 Nick Ut/Associated Press
O Robert Downey Jr. κατά τη διάρκεια δίκης του για κατοχή ναρκωτικών το 2002.

Σε μία από τις πολλαπλές νομικές του περιπέτειες το 1999, ο ηθοποιός που έκανε δυναμικό comeback χρόνια αργότερα στο Hollywood με τον ρόλο του Iron Man, Robert Downey Jr, καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκισης όταν έχασε ένα από τα προγραμματισμένα ραντεβού του για τεστ χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ βρισκόταν σε αναστολή για άλλα αδικήματα.

Paris Hilton

διάσημοι φυλακή Η Paris Hilton και ο δικηγόρος της David Chesnoff σε δικαστήριο του Las Vegas το 2010. / ⓒ 2021 Julie Jacobson/Associated Press
Η Paris Hilton και ο δικηγόρος της David Chesnoff σε δικαστήριο του Las Vegas το 2010.

Αν και έχει συλληφθεί παραπάνω από μία φορές, η Paris Hilton μπήκε στη φυλακή μόνο για τρεις ημέρες, όταν αποφάσισε να μην μπει σε κλινική αποτοξίνωσης παρά τη σχετική διαταγή δικαστηρίου.

Lindsay Lohan

διάσημοι φυλακή Η Lindsay Lohan και η δικηγόρος της Shawn Chapman Holley σε ακρόαση για αναστολή της ποινής της το 2011. / ⓒ 2021 Mario Anzuoni/Associated Press
Η Lindsay Lohan και η δικηγόρος της Shawn Chapman Holley σε ακρόαση για αναστολή της ποινής της το 2011.

Στην κατηγορία της νεαρής σταρ που έχει επανειλημμένα μπλεξίματα με το νόμο ανήκει και η Lindsay Lohan. Η ηθοποιός και πλέον δεινή επιχειρηματίας επί ελληνικού εδάφους είχε μείνει στη φυλακή για 14 ημέρες το 2010 καθώς είχε χάσει κάποιες υποχρεωτικές συνεδρίες και μαθήματα, τα οποία είχε διατάξει για εκείνη το δικαστήριο.

50 Cent

O Curtis "50 Cent" Jackson. / ⓒ 2021 Greg Allen/Associated Press
O Curtis “50 Cent” Jackson.

Ο ράπερ καταδικάστηκε σε 3 ως 9 χρόνια φυλάκιση για πώληση κοκαΐνης σε μυστικό αστυνομικό και για κατοχή ηρωίνης, κρακ και ενός όπλου το 1994 πριν ακόμα γίνει διάσημος. Τελικά έκανε 6 μήνες φυλακή ενώ τότε υιοθέτησε το ψευδώνυμο 50 cent που για εκείνον συμβολίζει την αλλαγή.

Tim Allen

O Tim Allen στη φωτογραφία της σύλληψής του. / ⓒ 2021 /Associated Press
O Tim Allen στη φωτογραφία της σύλληψής του.

Η φωνή του Buzz Lightyear και το πρόσωπο γνωστών οικογενειακών και χριστουγεννιάτικων κωμωδιών, το 1978 ζούσε μια τελείως διαφορετική ζωή. Τότε ήταν που τον συνέλαβαν σε αεροδρόμιο του Michigan με περισσότερα από 650 γραμμάρια κοκαΐνης πάνω του. Δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες λαθραίας εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα και συμφώνησε να δώσει ονόματα άλλων dealers για να αποφύγει την πιθανή ισόβια κάθειρξη. Δέχθηκε ποινή 3- 7 ετών αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μετά από 2 χρόνια και 4 μήνες σε φυλακή της Minnesota.