CELEBRITIES

Ο Χρήστος Μάστορας νόσησε, εμβολιάστηκε και στέλνει το δικό του μήνυμα κατά του φόβου

Papadakis Press/Προκόπης Οικονομόπουλος

Μία προσωπική εξομολόγηση πραγματοποίησε ο Χρήστος Μάστορας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο frontman του συγκροτήματος Μελιssεs, θέλησε να μοιραστεί τις απόψεις του για τον εμβολιασμό κατά του Covid 19 και να παρακινήσει τους διαδικτυακούς του φίλους να δρομολογήσουν τα δικά τους ραντεβού με την ανοσία.

Ο Χρήστος Μάστορας θέλησε εξαρχής να διευκρινίσει ότι στο video το οποίο δημοσίευσε μέσω Instagram εκφέρει την προσωπική του άποψη ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προσπαθεί να κάνει διαφήμιση η προπαγάνδα. «Γεια χαρά σε όλους. Ελπίζω και εύχομαι να είστε υγιείς. Πριν ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου, θέλω να πω πως ότι ακούσετε είναι η άποψή μου και όχι διαφήμιση ή προπαγάνδα», σημείωσε χαρακτηριστικά στα πρώτα δευτερόλεπτα του μηνύματός του. Η εποχή μας είναι περίεργη. Η πολιτική έχει περιστραφεί όπως και κάθε πλευρά της καθημερινότητάς μας, γύρω από τον Covid 19. Τέτοιες εξηγήσεις κινδυνέουν να χρειάζονται σε κάθε μας κουβέντα για την πανδημία.

Το μήνυμα του Χρήστου Μάστορα για τον εμβολιασμό και η προσωπική εξομολόγηση

«Τις τελευταίες ημέρες αναρωτιόμουν ποιος είναι ο εχθρός της αγάπης. Είναι το μίσος, είναι η αγάπη, είναι η αδιαφορίας; Κατέληξα πως δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι ο φόβος. Ο φόβος σε κάνει αγρίμι. Σε δηλητηριάζει, σε κάνει να επιτίθεσαι, σε κάνει να τρέπεσαι σε φυγή και καμιά φορά σε αιχμαλωτίζει ενώ η αγάπη σε απελευθερώνει. Και γιατί τα σκεφτόμουν όλα αυτά; Γιατί φοβήθηκα. Φοβήθηκα να πω την άποψή μου για όλα αυτά που έχουν αλλάξει στη ζωή μας. Φοβήθηκα ότι όλα αυτά που έχω δουλέψει τόσο καιρό για να χτίσω, δεν έχουν πια αξία γιατί δε θα μπορώ να τα μοιράζομαι», ανέφερε στη συνέχεια ο Χρήστος Μάστορας.

Ο τραγουδιστής εξήγησε ότι αισθάνθηκε πώς όσο μαγικά ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι με τους καλλιτέχνες να επιστρέφουν στη σκηνή, τόσο απότομα «θα μπούμε πάλι μέσα στα κελιά μας», όπως σημείωσε. «Ο φόβος όμως έχασε. Τον Οκτώβριο του 2020 νόσησα από τον Covid και χθες έκανα τη δεύτερη δόση του εμβολίου Astrazeneca που ξέρω ότι δεν αγαπάτε πολύ. Έκανα το χρέος μου όμως απέναντι σε μια κοινωνία που αιμορραγεί καθημερινά, που σύντροφοι γονείς και παιδιά δεν προλαβαίνουν να πουν αντίο σε αυτούς που φεύγουν γιατί πολύ απλά δεν επιτρέπεται. Φανταστείτε τον πόνο για κάποιον προτού πεθάνει, και τον πόνο αφού πεθάνει γι΄αυτούς που αφήνει πίσω. Μέχρι πρότινος δε μπορούσαν να παραστούν ούτε στο ύστατο χαίρε», πρόσθεσε.

Ο Χρήστος Μάστορας προτιμά να βλέπει σαν ήρωες κι όχι σαν κορόιδα όσους εμβολιάστηκαν

Στη συνέχεια ο Χρήστος Μάστορας αναφέρθηκε σε εκείνους που έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν κατά του Covid -19 καλώντας τους διαδικτυακούς του φίλους να αναρωτηθούν αν θα τους χαρακτήριζαν «κορόιδα» ή «ήρωες». «Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αυτούς που θα πουν ότι το εμβόλιο δεν κάνει τίποτα. Μήπως χρειαζόμαστε δέκα χρόνια βασανιστικών μέτρων για να γίνουν οι κατάλληλες για εκείνους έρευνες και μελέτες; Ακόμα και αν είναι έτσι, τι γνώμη έχετε γι΄ αυτούς που θαρραλέα παίρνουν μέρος στις δοκιμές; Είναι κορόιδα ή ήρωες; Αν δεν υπήρχαν αυτοί δε θα υπήρχαν εμβόλια για κανέναν ιό», ανέφερε.

«Θα πέθαιναν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων. Μην ξεχνάτε ότι για πολλά χρόνια χάρη στα εμβόλια δεν έχουμε πολυμυελίτιδα ή ευλογιά που θα μπορούσαν να θερίζουν ακόμα μικρά παιδιά. Με κάποιους ιούς όπως ο έμπολα, θα μπορούσε να αφανιστεί ολόκληρη η ανθρωπότητα. Όλα αυτά τα αποτρέπουν οι επιστήμονες και όλοι αυτοί οι θαρραλέοι που κάποιοι ονομάζουν πειραματόζωα», συμπλήρωσε ο Χρήστος Μάστορας αναλύοντας το επιχείρημά του.

Ο τραγουδιστής παρέθεσε κάποια στατιστικά στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι «το 99% όσων εισάγονται στα νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι. Το 99% όσων πεθαίνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι» και μίλησε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα θέλοντας να πει μπράβο σε όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

«Έχουμε καταφέρει και έχουμε εμβολιαστεί πλήρως, 4εκατομμύρια άνθρωποι. Σε όλους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανοσία. Έχουμε την ευκαιρία να μην αφήσουμε και άλλους να πεθάνουν. Να σώσουμε ζωές απλά με ένα τσίμπημα στον ώμο. Ας δείξουμε το θάρρος που απαιτείται. Ας μην είμαστε μόνο για την πάρτη μας, για μια φορά, η ζωή θέλει θάρρος, όχι φόβο», τόνισε εξηγώντας ότι: «Εγώ έκανα το εμβόλιο γιατί δε θέλω απλά να υπάρχω, θέλω να αγκαλιάζω, να χορεύω, να φωνάζω, να γελάω και να ερωτεύομαι από κοντά. Θέλω να ζω», σημείωσε.

Οι διάσημοι που έσπευσαν να επικροτήσουν τα λόγια του

«Χωρίς φόβο λοιπόν μη σπάσω από τον ιό ή από τα διάφορα σχόλια που μπορεί να προσπαθήσουν να με ρίξουν, υψώνω τοίχους. Αυτό είναι ένα τείχος αγάπης, ένα τείχος που σας καλώ να χτίσουμε μαζί χωρίς φόβο. Δεν είμαι οπαδός, δεν είμαι χρωματισμένος, δε προωθώ καμία πολιτική ατζέντα και θα ήταν ότι καλύτερο για όλους μας να έβλεπες όλη τη Βουλή ενωμένη σαν μια γροθιά να προσπαθεί να κάνει το σωστό χωρίς να χρειάζονται οι όροι δεξιά και αριστερά», ανέφερε λίγο πριν κλείσει το μήνυμά του.

«Για μια φορά ας πάμε μπροστά. Εμένα μου είναι αδιάφορες οι καρέκλες. Δεν είναι όλα εξουσία και δεν είναι όλα πολιτική. Κάποια είναι ζητήματα ζωής και θανάτου. Αυτή η κρίσιμη στιγμή μας αφορά όλους γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι. Σκεφτείτε το, ψάξτε τις στατιστικές, κάντε τα μαθηματικά και αν δε σας κάνουν πετάξτε τα και μαζί με αυτά πετάξτε και την άποψή μου, με πολύ αγάπη και χωρίς φόβο», κατέληξε ο Χρήστος Μάστορας.

Ο Χρήστος Μάστορας πραγματοποίησε την ανάρτησή του και διευκρίνισε ότι θα σβήνει κάθε υβριστικό σχόλιο, ενώ δήλωσε ανοιχτός στον υγιή διάλογο. Και πράγματι, με ένα scroll θα διαπιστώσεις ότι απάντησε σε όλες τις αντίθετες απόψεις που διατυπώθηκαν με ευγένεια. Πάντως οι εξίσου διάσημοι ακόλουθοί του έσπευσαν να επικροτήσουν τη στάση του. Μεταξύ άλλων το post σχολίασαν θετικά οι Στάθης Δρογώσης, Σμαράγδα Καρύδη, Ρούλα Ρέβη, Τόνια Σωτηροπούλου, Έλλη Κοκκίνου, Μάριος Φραγκούλης, Μύρωνας Στρατής κ.α.