CELEBRITIES

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δηλώνει «ακόμα ερωτευμένος» με την Έφη Μουρίκη κι εμεις πιστεύουμε ξανά στις σχέσεις

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Συνέντευξη στην εκπομπή Δύο στη 1 της ΕΡΤ παραχώρησε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την μακρόχρονη πορεία του στο θέατρο αλλά και την μακρόχρονη κοινή πορεία του στη ζωή με την Έφη Μουρίκη.

Στο Hollywood έχουν την Goldie Hawn και τον Kurt Russel να τους υπενθυμίζουν ότι ο έρωτας δεν εγκαταλείπει κάποια ζευγάρια ποτέ. Στην Ελλάδα έχουμε αυτό το ζευγάρι που μετρά 34 χρόνια σχέσης. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη είναι η ζωντανή απόδειξη πως η φράση «ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα» είναι ένα μεγάλο ψέμα.

«Το καλύτερο κομπλιμέντο που μου έχουν κάνει είναι ότι η γυναίκα μου είναι καλύτερη ηθοποιός από μένα. Θαυμάζουμε ο ένας τον άλλο πάρα πολύ», σημείωσε για τη σχέση του με τη σύζυγό του, Έφη Μουρίκη ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρώτη τους γνωριμία και υπολόγισε τα χρόνια που πέρασαν από τότε. Κι είναι εντυπωσιακά πολλά. «Είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη με τον Γλάρο σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν να παίξει στο Κρατικό Θέατρο. Έπαιζα κι εγώ στο Κρατικό Θέατρο. Ήταν 1988 κι είναι τώρα 2022 κι είμαστε ακόμα μαζί. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας», τόνισε, ενώ σε μία ερώτηση για τη νοσταλγία έδωσε την απάντηση που μάς έκανε να πιστέψουμε ξανά στον έρωτα.

«Δεν ξέρω αν θα ήθελα να ξαναζήσω κάτι από το παρελθόν. Τι να σας πω; Να ήθελα να ξαναερωτευτώ τη γυναίκα μου; Μα συνεχίζω και είμαι ερωτευμένος με τη γυναίκα μου. Είμαστε μαζί 34 χρόνια. Ο έρωτας γίνεται αγάπη και μετά γίνεται ξανά έρωτας μεγάλος, έτσι το καταφέρνεις, το λέω για εκείνους που θέλουν να έχουν χρόνια στην πορεία τους. Γίνεται τεράστιος έρωτας μετά», δήλωσε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης κι ήρθε η πίστη μας στις σχέσεις και το «για πάντα» να αποκατασταθεί.

«Αν δεν υπήρχαν καυγάδες θα ήμαστε κλινικές περιπτώσεις όλοι, δεν γίνεται αυτό, χρήζει αντιμετώπισης. Και βέβαια υπάρχουν, όταν υπάρχουν δύο προσωπικότητες κι αν είναι και ισχυρές προσωπικότητες υπάρχουν και μάχες ολόκληρες. Αλλά αυτή η άμιλα δημιουργεί και το ενδιαφέρον. Έτσι εξελίσσεται μία σχέση και δεν μένει στάσιμη», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης παραδέχτηκε πως παρόλο που δεν έχει κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία έχει κάνει πολλή προσωπική δουλειά για να αλλάξει πράγματα στον εαυτό του. «Καταρχάς έχω κυριεύσει το άγχος μου, ήμουν -και το κρατάω ακόμα- σούπερ αγχωτικός άνθρωπος. Σούπερ συγκεντρωτικός. Έμαθα όμως να το “μαζεύω” γιατί κατάλαβα ότι κάνω κακό στους γύρω μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που συμπρωταγωνιστεί με τη σύζυγό του Έφη Μουρίκη στην παράσταση Παγίδα, στο θέατρο Ζίνα για δεύτερη χρονιά, μίλησε για την πορεία του στο θέατρο και τις χαρές που πήρε από αυτό αλλά και τις εμπορικές αποτυχίες που βίωσε. «Το θέατρο -γιατί υπήρξα και παραγωγός του εαυτού μου- όπως λέμε στη θεατρική γλώσσα “Θα στα δώσει μια και θα στα πάρει 5”. Όταν σε αφορά περισσότερο το καλλιτεχνικό κομμάτι δεν υπολογίζεις τίποτα. Αυτό υπολόγιζα πάντα το καλλιτεχνικό μέρος της παράστασης. Τώρα τι έκανα οικονομικά; Δανείστηκα από τις τράπεζες. Ακόμα χρωστάω αλλά δεν με τρομάζει καθόλου», επεσήμανε.

Για τη δημοφιλία του ο ηθοποιός εξήγησε ότι χωρίς να έχει άγχος γι’ αυτό, ήθελε πάντα να γίνει γνωστός. «Όχι από κάποια υστεροβουλία ή από κάποιο ναρκισσισμό, αλλά γιατί είμαι παλαιάς κοπής άνθρωπος που όταν έβγαινα στη γειτονιά μου όλοι τραγουδούσαμε και χαιρετιόμασταν. Το ότι βγαίνω στο δρόμο και μέσα από τα αυτοκίνητα με χαιρετούν κι είμαι ο Βλαδίμηρός τους ή ο κυρ Ηλίας τους με κάνει να νιώθω ζωντανός», είπε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Η υστεροβουλία δεν είναι ανάμεσα στους στόχους του στη ζωή, το αντίθετο μάλιστα. «Κάθε βράδυ που κάνω τον απολογισμό μου λέω στον εαυτό μου ότι είμαι ένα τίποτα για να μπορώ να ξεκινάω από το μηδέν την επόμενη μέρα», απάντησε ο ηθοποιός στην ερώτηση για την καλύτερη συμβουλή που έχει λάβει ποτέ. «Το έχω ασπαστεί και το έχω προεκτείνει. Όταν φύγω από αυτή τη ζωή δεν θέλω να με θυμάται κανείς. Όταν το κατάλαβα μέσα μου αυτό απελευθερώθηκα. Δεν θέλω να αφήσω κανένα στίγμα. Δεν με ήξεραν και πριν, να με ξέρουν αφού φύγω; Δεν με ενδιαφέρει», εξήγησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.