ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ

O Σωτήρης Κοντιζάς πήγε διακοπές με τα παιδιά του, με μια κατσαρόλα και με ποιητική διάθεση

NDP Photo Agency

Έχουν γραφτεί πολλά για τη γοητευτική προσωπικότητα του κριτή του Master Chef και άλλα τόσα για τις μαγειρικές του ικανότητες και την τηλεοπτική του χημεία με τους δύο ακόμα κριτές του reallity μαγειρικής του Star, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Καιρός να γραφτεί κάτι επιπλέον για την πρώτη και κύρια ιδιότητα του Σωτήρη Κοντιζά, αυτή του τρυφερού και αστείου μπαμπά. Ο σεφ μοιράζεται συχνά στιγμιότυπα με την κόρη του Αριάνα- Τσιχίρο και τον μικρό του γιο στον λογαριασμό του στο Instagram, αλλά σπανίως κάτι τόσο χαριτωμένο όσο το τελευταίο video που δημοσίευσε.

Διάβασε ακόμα: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μας έδειξε για πρώτη φορά τη μητέρα του. Το απόλυτο είδωλο

Ο τόπος; Κάπου στα ελληνικά νησιά αν κρίνουμε από το λευκό σπίτι με τα μπλε παράθυρα. Ο χρόνος: Η Τρίτη. Οι πρωταγωνιστές; Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ντυμένος εκδρομικά και με με τα μπαγκάζια του φορτωμένα (σε ευδιάκριτη θέση και μία κατσαρόλα γιατί όπως καταλαβαίνεις σεφ δεν είσαι μόνο στην καθημερινότητα, είσαι και στις διακοπές), και τα παιδιά του. Το ένα πάει στην Ανατολή, το άλλο στη Δύση και στη μέση ο Σωτήρης να τα κοιτάζει.

 

Όσο για τη διάθεση του video; Αυτή είναι ξεκάθαρα ποιητική. Όχι μόνο λόγω καλοκαιριού, όχι μόνο λόγω συμβολισμών και τοπίου, κυρίως λόγω της λεζάντας που τη συνόδευσε. Σε μία παράφραση των στίχων του «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια» ο Σωτήρης Κοντιζάς έγραψε: «Αλλού εγώ αλλού εσύ, κι η κατσαρόλα στο σακί. Βρισκόμαστε μονάχα Κυριακές». Υπέροχος.

«Είναι μαγική η εμπειρία να είσαι μπαμπάς. Είναι σημαντικό να περνάμε στιγμές μαζί, με απλά, καθημερινά πράγματα» είχε πει σε συνέντευξή του ενώ δεν έκρυβε την επιθυμία του να αποκτήσει και τρίτο παιδί. «Έχοντας τρία παιδιά στο σπίτι, γίνονται μια ωραία συμμορία. Σαν εικόνα στο μυαλό μου αυτό έχω φανταστεί. Μάλλον γιατί λειτουργώ μέσα στο χαμό. Μόνο στην κουζίνα μου τα θέλω όλα σε τάξη. Για να έχω ισορροπία, θέλω στο σπίτι μου να υπάρχει λίγη αναρχία – σε αντίθεση με τη γυναίκα μου, που τα έχει όλα σε κουτάκια», συμπλήρωνε ο σεφ.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency