CELEBRITIES

Ο Steven Spielberg «ντρέπεται» για την απόφαση της κόρης του να γίνει pornstar. Ντροπή Steven

AP Photo Chris Carlson

Το όνομα του Steven Spielberg τον τελευταίο καιρό απασχολεί τη δημοσιότητα για λόγους εντελώς διαφορετικούς από τις σπουδαίες ταινίες του. Το όνομά του αναφέρεται σε δημοσιεύματα εξαιτίας της απόφασης της 23χρονης υιοθετημένης κόρης του, Mikaela, να ασχοληθεί με τη βιομηχανία του πορνό. Όχι από την καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά από αυτή της πρωταγωνίστριας.

Η 23χρονη σε συνέντευξή της στη “The Sun” αποκάλυψε ότι πρόσφατα είπε στους γονείς της, τον 77χρονο Steven Spielberg και την 66χρονη σύζυγό του Kate Capshaw για την απόφασή της. Η ίδια πρόσθεσε ότι έχει την πλήρη υποστήριξή τους σε αυτή την επιλογή καριέρας.

«Η ασφάλειά μου ήταν πάντα η νούμερο ένα προτεραιότητα για εκείνους. Το κάνω, όχι λόγω μιας παρόρμησης να πληγώσω κάποιον ή λόγω πικρίας. Το κάνω επειδή θέλω να τιμήσω το σώμα μου με έναν τρόπο επικερδή», είπε χαρακτηριστικά η Mikaela. Η ίδια περιέγραψε τον εαυτό της σαν «σεξουαλικό πλάσμα». Εξήγησε ότι έψαχνε καιρό να βρει έναν τρόπο να μετατρέψει σε κεφάλαιο το σώμα της, καθώς μέχρι τώρα δούλευε σε πιο παραδοσιακές δουλειές που δεν «ικανοποιούσαν την ψυχή» της, όπως είπε.

Η Mikaela που υιοθετήθηκε σε παιδική ηλικία από τον Steven Spielberg και τη σύζυγό του, τόνισε ότι αυτή η καριέρα θα της δώσει μια αίσθηση ενδυνάμωσης και την αυτοπεποίθηση που ποτέ δεν πίστευε ότι θα αποκτήσεις. Όπως αποκάλυψε η ίδια είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στα χέρια θυτών, ως παιδί. Αυτή η κακοποίηση αργότερα της προκάλεσε μία σειρά από ψυχικά προβλήματα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν η Mikaela πάλεψε με την ανορεξία, την οριακή διαταραχή προσωπικότητας και τον αλκοολισμό. Όπως λέει όλα ήταν αποτέλεσμα της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη ως παιδί. Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι οι θύτες δεν ήταν μέρος της οικογένειάς της ή του στενού φιλικού και οικογενειακού κύκλου των γονιών της.

Η ντροπή του Steven Spielberg

Σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα της The Sun, πηγές από το περιβάλλον του σκηνοθέτη Steven Spielberg, τονίζουν ότι εκείνος και η σύζυγός του «ντρέπονται» και είναι «προβληματισμένοι» με την απόφαση της Mikaela. Ο ίδιος ο Spielberg πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας έτσι την άποψη που εξέφρασε περί αποδοχής της η Mikaela.

«Γενικά ο Steven και η Kate, που είναι δύο από τους πιο ενεργούς γονείς του κόσμου και αγαπούν τα παιδιά τους πάνω από κάθε μέτρο, πάντα υποστήριζαν τη Mikaela και προσπαθούν και τώρα να την καταλάβουν. Προφανώς, όμως, είναι ντροπιασμένοι από την ξαφνική δημόσια ανακοίνωση της εισόδου της στον κόσμο των εργατριών του σεξ», εξήγησε η πηγή στη The Sun.

Steven Spielberg Mikaela κόρη Ο Steven Spielberg και η Mikaela George Spielberg στα παρασκήνια των 81ων Όσκαρ το 2009. / AP Photo / Chris Carlson
Ο Steven Spielberg και η Mikaela George Spielberg στα παρασκήνια των 81ων Όσκαρ το 2009.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει αυτή η άποψη, αλλά το γεγονός ότι μια νέα κοπέλα έχει το θάρρος να μιλά δημόσια για αποφάσεις «ταμπού», πόσο μάλλον για τα βαθιά τραύματα του παρελθόντος της, είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να ντροπιάζει κανέναν. Τα αισθήματα της ντροπής και της ενοχής δεν ωφελούν κανέναν, πόσο μάλλον η προβολή τους πάνω σε άτομα που έχουν υποστεί ψυχικά τραύματα.

Η απάντησή της στα αρνητικά σχόλια

«Ειλικρινά δεν διάβαζα σχόλια και δεν απαντώ σε τίποτα. Αν με αγαπάτε, το κάνετε. Αν όχι, τότε δεν με αγαπάτε. Οι εργάτες του σεξ αξίζουν αγάπη και σεβασμό. Είμαι εδώ για τους εργάτες του κόσμου», έγραψε στο Instagram η Mikaela.

Κι έπειτα συνέχισε να κάνει αυτό που πίστευε καλύτερο για τον εαυτό της. Κι αυτό θα έπρεπε να κάνει ο καθένας που επιθυμεί να αναζητήσει τον εαυτό του και όσα τον ικανοποιούν. Είτε μας λένε Spielberg είτε Παπαδόπουλους.