CELEBRITIES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλά για τον εμβολιασμό, τα Harrods και όλα τα άλλα. «Δεν έχω μετανιώσει ιδιαίτερα»

@2021 Seth Wenig/ AP Images

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο όχι μόνο στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα της χώρας μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο διάσημος τενίστας, καταφέρνει να μας κάνει να παθιαζόμαστε με το άθλημά του, όταν βρίσκεται στο γήπεδο και μας κάνει να λέμε «Ωχ, τι είπε πάλι;» με τις αναρτήσεις του στα social media και τις δηλώσεις του στις κάμερες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι ένας νέος άνθρωπος που ζει σε μία πολύ διαφορετική καθημερινότητα, από αυτή του μέσου όρου των νέων ανθρώπων στη χώρα μας. Η ζωή του περιλαμβάνει καθημερινές πολύωρες προπονήσεις, ταξίδια μακρινά, αγώνες και ξανά αγώνες. Στις λίγες στιγμές χαλάρωσής του, ταξιδεύει, βλέπει νέα μέρη, ζει και καμιά φορά εκφράζεται μέσω των social media. Κάπως έτσι προέκυψαν οι αναρτήσεις για τα Harrods που πρέπει να ανοίξουν στην Ελλάδα, τη Βουλιαγμένη που πρέπει να γίνει ανεξάρτητο κράτος, τον εμβολιασμό και πόσα ακόμα, που μας έκαναν όλους τουλάχιστον να απορήσουμε.

Για το αν έχει μετανιώσει για όσα έχει πει κατά καιρούς, για την καθημερινότητά του ως αθλητή, για τα ταξίδια του αλλά και για το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Πρωινό και τον Γιώργο Λιάγκα.

Τα toilet breaks και οι στιγμές για τις οποίες ντράπηκε

«Είναι κάτι που γουστάρω εγώ προσωπικά. Θέλω να βρω τη φωνή μου μέσω κι αυτής της πλατφόρμας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να προσφέρω κάτι διαφορετικό από το να παίζω μόνο τένις. Έχω όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι γνώμες και τις υποστηρίζω με τον τρόπο που τις υποστηρίζω», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα social media. Ο ίδιος εξήγησε ότι νιώθει πιο άνετα να ζει στη Νότια Γαλλία και να προπονείται εκεί, ωστόσο το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα μελλοντικά δεν το έχει αποκλείσει.

Μιλώντας για τους αντιπάλους του στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε για τον Μεντβέντεφ «Είναι πολύ σταθερός ως παίκτης. Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και με εκπλήσσει πως με αυτό το είδος τένις καταφέρνει να κερδίζει. Δεν είναι βαρετό, αλλά είναι μονοδιάστατο. Το κάνει πολύ καλά. Ίσως να είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή, και ο Ζβέρεφ έχει δείξει μια πιο σταθερή πορεία».

Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως έναν από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, ωστόσο όπως είπε «Θα πρέπει να το αποδείξω στο video». Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με τα toilet breaks τους στους αγώνες αναφέροντας «Μου αρέσει να παίρνω αρκετό χρόνο στην τουαλέτα, όχι όσο χρόνο παίρνουν οι γυναίκες, αλλά σχετικά πολύ». Αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι το κάνει επίτηδες για να «σπάσει τα νεύρα» των αντιπάλων του, αλλά και το ότι μιλά στον πατέρα του και προπονητή του στο τηλέφωνο από την τουαλέτα.

Σε ό,τι αφορά τα ξεσπάσματά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε στον Γιώργο Λιάγκα. «Υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ντροπή γι’ αυτά που έκανα. Ένιωσα άσχημα και αμηχανία. Είναι από αυτές τις στιγμές που μεγαλώνεις και καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό το πράγμα», σημείωσε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον εμβολιασμό και τις viral για όλους τους λάθος λόγους ατάκες του

Αν περιμένεις, ωστόσο, για κάποια μετάνοια στις δηλώσεις του που έχουν γίνει viral για όλους τους λάθος λόγους τελευταία, μάταια περιμένεις. «Δεν έχω μετανιώσει ιδιαίτερα γιατί είναι δικές μου απόψεις και γνώμες. Ό,τι γράφω, ό,τι λέω το έχω σκεφτεί πολλές φορές πριν το πω και φυσικά δεν υπάρχει κακία ή κάτι αρνητικό πίσω από αυτό, παρ’ ότι υπήρχαν άνθρωποι που το είδαν με την κακή ματιά και φυσικά κράξανε», είπε για τις αναρτήσεις του που έχουν προκαλέσει αίσθηση. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ακόμα και το «κράξιμο» το μαθαίνει εκ των υστέρων, αλλά δεν το αφήνει να τον επηρεάζει.

Ο αθλητής του τένις μίλησε και για τον εμβολιασμό. Σου θυμίζω εδώ ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετείχε στην καμπάνια «Μένουμε σπίτι» κι όμως μετά από κάποιους μήνες δήλωσε: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιαστώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω».

Μιλώντας για τον εμβολιασμό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε: «Εγώ προσωπικά ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό. Για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού, υποστηρίζω οποιονδήποτε θέλει να πάει να εμβολιαστεί. Εγώ δεν είμαι γιατρός, αλλά είμαι αθλητής του τένις και η άποψη μου μπορεί και να μην είναι και η καλύτερη όταν έχει να κάνει με ιατρική. Ό,τι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με τένις, είμαι καλύτερος από ότι στο κομμάτι της ιατρικής».

Στην ερώτηση για το αν θα εμβολιαστεί, απάντησε ότι «Θα συμβεί σίγουρα φέτος, νομίζω δεν θα υπάρχει άλλο ενδεχόμενο σύντομα, οπότε. Θα το κάνω για να έχω μια κανονική ζωή. Ο κοροναϊός έχει ενοχλήσει τους πάντες όχι μόνο εμένα, αλλά πρέπει να το δούμε με καλή ματιά και να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, δηλαδή να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο».