CELEBRITIES

Ο πρώην της Linda Evangelista την έδερνε, αλλά όχι στο πρόσωπο γιατί άξιζε πολλά χρήματα

Foc Kan/WireImage/Getty Images

«Ήξερε να μην αγγίζει το πρόσωπό μου». Το supermodel Linda Evangelista ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε από τον πρώην σύζυγό της, πρώην διάσημο μάνατζερ μοντέλων, Gerald Marie. Η Linda Evangelista μίλησε για την κακοποίηση από τον πρώην σύζυγο της κατά τη διάρκεια του πενταετούς γάμου και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις γυναίκες που έκαναν καταγγελίες για βιασμό εναντίον του πρώην συζύγου της.

 

Μιλώντας για τη σχέση της στο ντοκιμαντέρ The Super Models της Apple TV+, η Linda Evangelista είπε: «Κατάλαβα ότι ίσως ήμουν σε λάθος σχέση. Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, να τον εγκαταλείψεις και να φύγεις από μια κακοποιητική σχέση. Τον παντρεύτηκα στα 22 μου και έφυγα στα 27 μου». Ο 73χρονος Gerald Marie αρνήθηκε τις κατηγορίες κακοποίησης και είπε ότι «ποτέ δεν έχει διαπράξει την παραμικρή πράξη βίας».

Το supermodel υπήρξε παντρεμένη με το διευθυντή του διάσημου πρακτορείου μοντέλων, Elite Model Management, Gerald Marie από το 1987 έως το 1993.

«Μου ράγισε την καρδιά… Ποτέ δεν είπα την ιστορία μου επειδή φοβόμουν».

Στο τρίτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ, η Linda Evangelista θυμάται εκείνη τη δύσκολη περίοδο, καθώς εμφανίζονται στην οθόνη εικόνες του πρώην γάμου της. Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Linda Evangelista, η δικηγόρος του πρώην συζύγου της, Céline Bekerman, είπε σε δήλωση που δόθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι ο πελάτης της «αντιτίθεται σθεναρά στις δυσφημιστικές και ψευδείς κατηγορίες που έγιναν εναντίον του. Αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την ανέντιμη μιντιακή επίθεση». Η Linda Evangelista προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ενώ μιλούσε για την υποτιθέμενη κακοποίηση που βίωσε στη σχέση της.

Το 2021, ο Gerald Marie κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό από 15 γυναίκες. Οι Γάλλοι εισαγγελείς έκλεισαν το 2023 την έρευνά τους για τους ισχυρισμούς, εξαιτίας της παραγραφής του αξιόποινου. Το μοντέλο θαυμάζει το «θάρρος και τη δύναμή τους. Χάρη στη δύναμη όλων αυτών των γυναικών που βγαίνουν μπροστά, ο Θεός να τις ευλογεί όλες, βρήκα το θάρρος τώρα να μιλήσω. Ακούγοντάς τες τώρα, και με βάση τις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια. Θα ήθελα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα μου άρεσε πολύ να φοβούνται τέτοιοι μαλάκες. Και θα ήθελα οι γυναίκες να ξέρουν ότι δεν είναι μόνες».

Το αφεντικό των Elite Models που εκείνη την εποχή αντιπροσώπευε μερικά από τα κορυφαία μοντέλα του κόσμου, όπως η Cindy Crawford, η Claudia Schiffer και η Naomi Campbell, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες της μόδας. Ήταν και κακοποιητικός; Ρητορικό ερώτημα μάλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Linda Evangelista μιλά υπέρ των γυναικών που κατήγγειλαν τον πρώην σύζυγο της. Το έκανε και όταν τα γαλλικά δικαστήρια ερευνούσαν τις κατηγορίες, (μεταξύ αυτών και του βιασμού από 4 γυναίκες). Επώνυμα μίλησε η Carré Otis, ανώνυμα ένα τοπ μόντελ στη δεκαετία του ’90, η οποία ήταν 17 ετών όταν ο Gerald Marie τη βίασε επανειλημμένα. Τα πρώην μοντέλα Wendy Walsh, Ann Maguire και EJ Moran μίλησαν επίσης επώνυμα.

Γιατί τώρα θα ρωτήσει ο συνήθης ύποπτος; Γιατί προφανέστατα αυτό εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα για τα κορίτσια στη βιομηχανία της μόδας σήμερα και πρέπει να σταματήσει.

Από τότε που ο Gerald Marie και ο ιδρυτής της Elite, John Casablancas, ήταν στο τιμόνι του διάσημου πρακτορείου μοντέλων, η εταιρεία χρεοκόπησε και χωρίστηκε στα δύο. Και οι δύο νέες εταιρικές οντότητες – η Creative World Management και η Elite World Group – προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν από τις κακοποιητικές πρακτικές που φέρεται να έχουν γίνει στο παρελθόν. Φυσικά.