CELEBRITIES

Ο πρίγκιπας Harry κατά της Mirror. Tο πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο από το 1891

© 2023 Kin Cheung/AP IMAGES

Ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε στο Λονδίνο. Καμία ανακωχή. Ο λόγος είναι σοβαρός και καμία σχέση δεν έχει με τον πατέρα και τον αδερφό του. Ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε προκειμένου να καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο για την υπόθεση εξέτασης των κατηγοριών κατά του ομίλου που εκδίδει την Daily Mirror για παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών διασημοτήτων.

Ο πρίγκιπας Harry, ο βασικός ενάγων κατά του εκδοτικού ομίλου, υποστηρίζει πως τουλάχιστον 147 δημοσιεύματα από το 1996 έως το 2010, με λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή, δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε υποκλοπές επικοινωνιών. Μία κατάθεση 55 σελίδων για όλες τις προσωπικές στιγμές που δεν γνώριζε κανείς, παρά μόνο η οικογένειά του, και τις έβλεπε σε πρωτοσέλιδα επί χρόνια στα βρετανικά ταμπλόιντ.

Κάποιες από αυτές; Ο πρίγκιπας Harry αναγκάζεται να μιλήσει για πολύ προσωπικές του στιγμές προς επίρρωση των ισχυρισμών του.

Πρίγκιπας Harry: «Βίωσα εχθρικότητα από τον Τύπο από την ημέρα που γεννήθηκα»

Ο τραυματισμός που είχε υποστεί παίζοντας ράγκμπι, ο τσακωμός με τον αδερφό του, η σχέση και για τα ταξίδια του με την πρώην φίλη του, Chelsy Davy, αλλά και τη λοιμώδη μονοπυρήνωση που πέρασε.

πρίγκιπας Harry © 2023 Elizabeth Cook/AP IMAGES

«Αυτό το άρθρο, το οποίο εμφανίστηκε στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror χαρακτηρίστηκε ως “αποκλειστικό” και συνέχεια στη σελίδα 4, αποκάλυψε ότι ‘’είχα προσβληθεί από (αδενικό πυρετό)’’». Το εν λόγω άρθρο ανέφερε ότι οι γιατροί είχαν επιβεβαιώσει τη διάγνωση μετά από μια εξέταση αίματος περίπου δύο εβδομάδες πριν, και πως ο πρίγκιπας Harry θα είχε συμπτώματα για τουλάχιστον έξι εβδομάδες κάτι για το οποίο τον πείραζαν οι φίλοι και ο αδερφός του.

«Το άρθρο είναι ακριβές στο ότι διαγνώστηκα με αδενικό πυρετό, αλλά δεν το γνώριζε κανείς άλλος εκτός από την οικογένειά μου. Δεν το είπα σε κανέναν γιατί ντρεπόμουν που το κόλλησα. Είναι μια από αυτές τις λοιμώξεις που είχαν ένα τεράστιο στίγμα όταν είσαι έφηβος. Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, το έμαθαν όλοι. Έγινα ο περίγελος του σχολείου, ένιωθα άθλια. Δεν πιστεύω ότι το Παλάτι δημοσιοποίησε αυτές τις πληροφορίες. Με έκαναν να φαίνομαι ανεύθυνος ή απερίσκεπτος», κατέθεσε ο πρίγκιπας Harry.

Tο πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο από το 1891

O πρίγκιπας Harry εξετάστηκε σχεδόν 5 ώρες από τον Andrew Green, τον δικηγόρο του ομίλου MGN. O Harry είπε ότι ο Τύπος έχει βάψει με αίμα τα χέρια του, κατέστρεψε την εφηβεία του, διέλυσε τις φιλίες του και τις ερωτικές του σχέσεις και έσπειρε την παράνοια και την έλλειψη εμπιστοσύνης από το 1996 όταν ακόμη ήταν μαθητής.

«Βίωσα εχθρικότητα από τον Τύπο από την ημέρα που γεννήθηκα», κατέθεσε ο πρίγκιπας Harry χαρακτηρίζοντας «άθλια» τη συμπεριφορά του Τύπου απέναντι στον ίδιο, αλλά και στη μητέρα του.

Ο πρίγκιπας Harry γίνεται το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο από το 1891. Ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας, Εδουάρδος, γιος της βασίλισσας Βικτωρίας, είχε κληθεί να καταθέσει αναφορικά με υποθέσεις μοιχείας και χαρτοπαιξίας.

Στο κέντρο ο Εδουάρδος ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει αναφορικά με υποθέσεις μοιχείας και χαρτοπαιξίας. Αριστερά του ο γιος του, πρίγκιπας George και δεξιά του ο εγγονός του, πρίγκιπας Εδουάρδος. / © 2023 AP Photo/AP IMAGES
Στο κέντρο ο Εδουάρδος ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει αναφορικά με υποθέσεις μοιχείας και χαρτοπαιξίας. Αριστερά του ο γιος του, πρίγκιπας George και δεξιά του ο εγγονός του, πρίγκιπας Εδουάρδος.

Ο όμιλος MGN αρνείται τις κατηγορίες ενώ παράλληλα η νομική του υπηρεσία έχει ζητήσει να εκπέσουν οι κατηγορίες καθώς έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τη διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο εν λόγω όμιλος έχει παραδεχτεί παρακολουθήσεις τηλεφώνων, για τις οποίες μάλιστα έχει καταβάλει αποζημίωση 100 εκατομμύρια στερλίνες στα θύματά του.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες, ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη παρόμοιες υποθέσεις κατά των εφημερίδων Daily Mail και Sun, σε βάρος των οποίων ο πρίγκιπας Harry έχει καταθέσει επίσης αγωγές για παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών.