CELEBRITIES

Ο πρίγκιπας Harry έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στο Megxit από ό,τι νομίζαμε

AP Photo/ File Kirsty Wigglesworth

Η Δέσποινα Δημά από την στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, τον είχε ψυχολογήσει σωστά τον πρίγκιπα. Ενώ όλος ο κόσμος έριχνε το βάρος της απόφασης στη Meghan Markle και την αδυναμία προσαρμογής της στον βασιλικό βίο, ο ρόλος του Harry μάλλον ήταν βαρύτερος. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε το ντοκιμαντέρ του ABC, “Royal Divide: Harry, Meghan, and the Crown“.

Σε αυτό ειδικοί περί του Στέμματος καθώς και φίλοι του ζευγαριού μίλησαν για την απόφασή του ζευγαριού να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια. Και την ανέλυσαν επίσης. Όλα ήταν πάνω κάτω όπως τα φανταζόμασταν. Αλλά η συνέντευξη του στενού φίλου του Harry, Nacho Figueras, ήταν αυτή που έριξε περισσότερο φως στα κίνητρα του πρίγκιπα.

Ο πρίγκιπας Harry είχε τους λόγους του να παραιτηθεί

Ο Τύπος επικεντρώθηκε στον ρόλο της Meghan Markle αλλά το ντοκιμαντέρ έδωσε έμφαση στον Harry σε σχέση με τη μεγάλη έξοδο. «Μίλησα με τον Harry πριν από μερικές ημέρες» λέει ο Nacho Figueras. «Έχει υποφέρει πολύ από όλα όσα του έχουν συμβεί. Υποφέρει πολύ από τους ανθρώπους που τον κρίνουν. Είναι πατέρας. Ένας τύπος που προσπαθεί να προστατεύσει το μικρό του λιονταράκι και την λέαινά του από οτιδήποτε χρειαστεί», συνέχισε ο ίδιος.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη του φίλου του προβλήθηκαν αποσπάσματα από τη συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος ο πρίγκιπας Harry στο ITV. Σε αυτό, οι δηλώσεις του αντανακλούσαν όσα είπε ο φίλος του. «Δεν θα εκφοβιστώ για να παίξω το παιχνίδι που σκότωσε τη μαμά μου», έλεγε. Και καταλαβαίνεις σε αυτό το σημείο ότι ο Harry ήταν μια ζωή με το ένα πόδι έξω από την οικογένεια. Η Meghan ήταν η κατάλληλη αφορμή.

Η διαφορά στην αντιμετώπιση της Meghan και της Kate από τα Μέσα

Μία διαφορετική πλευρά της ίδιας ιστορίας εξερευνά το ντοκιμαντέρ του ABC. Η ομάδα των δημιουργών του, ερεύνησε και παρουσίασε πώς η Meghan Markle και η Kate Middleton αντιμετωπίζονται από τον Τύπο. Πριν παντρευτούν και οι δύο είχαν σχεδόν εχθρική μεταχείριση. Στην περίπτωση της Meghan αυτό σήμαινε ακόμα και ρατσιστικούς τίτλους και σχόλια. Μετά τον γάμο όμως, ενώ ο Τύπος έδειχνε συμπάθεια στην Kate, τα tabloid συνέχισαν να επιτίθενται στη Meghan με ακόμα πιο βιτριολικά σχόλια.

Και διαιωνίζοντας τον στερεοτυπικό ανταγωνισμό μεταξύ γυναικών, ο Τύπος τοποθετούσε τη Meghan και την Kate σε αντίθετα στρατόπεδα. H «αναμέτρηση» έληγε σχεδόν κάθε φορά υπέρ της Kate. Σύμφωνα και με το χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρει το The Cut, αν η Kate Middleton φορούσε strapless φόρεμα, ήταν fashion icon. Αν η Meghan Markle έκανε το ίδιο ήταν απλά προκλητική.

Η δημοτικότητά τους παραμένει υψηλή, το ίδιο και η ζήτηση από τους paparazzi

Παρά τις όποιες προβλέψεις σχετικά με τις συνέπειες της απόφασής του ζευγαριού, σύμφωνα με τον brand strategist Marvet Britto που μιλά στο ντοκιμαντέρ, η δημοτικότητά τους βγήκε ενισχυμένη. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι ένας από τους κυρίαρχους στόχους τους, μάλλον θα αποτύχει οικτρά. Αυτός του να ζήσουν με λιγότερη πίεση από τον Τύπο. Η Meghan και ο πρίγκιπας Harry δεν ζουν πλέον στον προστατευτικό θόλο της βασιλικής οικογένειας.

Και αυτό σημαίνει ότι οι paparazzi δεν έχουν πια κανένα όριο να τους εμποδίζει στο να καρτερούν μία φωτογραφία τους. Τρανταχτό παράδειγμα όπως αναφέρθηκε και στο ντοκιμαντέρ η πίεση που δέχθηκε η Diana αφού δήλωσε δημόσια ότι θα ζει πιο ιδιωτικά. Μήπως ο Harry τελικά ενέδωσε στο παιχνίδι που ήθελε τόσο να αποφύγει;