CELEBRITIES

Ο Παντελής Τουτουντζής μιλά για τον σύντρoφο και τα παιδιά του. Τα σχόλια στο Twitter γεννούν ελπίδα

ANT1

Ο Παντελής Τουτουντζής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 The 2Night Show την Τρίτη, 12 Απριλίου. Ο γνωστός make up artist μίλησε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την παιδική του ηλικία στην Κρήτη, τη στιγμή που συνειδητοποίησε τη σεξουαλική του ταυτότητα, την αγάπη που πήρε από την οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια που εκείνος δημιούργησε με τον σύντροφό του.

Ο Παντελής Τουτουντζής κατάλαβε ότι είναι ομοφυλόφιλος από τα 6 του χρόνια. Μεγαλώνοντας στο Ηράκλειο της Κρήτης τη δεκαετία του ’80 και για αρκετά χρόνια κοντά στον παππού και τη γιαγιά του, λόγω των εργασιακών υποχρεώσεων των γονιών του. Η παιδική του ηλικία περιλάμβανε δυσκολίες που ο ίδιος μοιράστηκε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο Παντελής Τουτουντζής για τα παιδικά του χρόνια και τις δυσκολίες

«Οι γονείς μου έπρεπε να πάνε να δουλέψουν κι εγώ έμεινα με τη γιαγιά και τον παππού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κι εκεί άρχιζε όλη η δυσκολία. Σκέψου να είσαι ένα γκέι παιδί σε πολύ μικρή ηλικία στο Ηράκλειο της Κρήτης του ’80 που έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις αυτό που σου συμβαίνει, γιατί εγώ αυτός ο άνθρωπος είμαι. Δεν ξέρεις αν είναι κακό, αν είναι ντροπή», εξομολογήθηκε ο Παντελής Τουτουντζής.

«Έρχεται μια κοινωνία, που ενώ είσαι πολύ φωτεινός σαν άνθρωπος, σου λέει να κλείσεις τα παντζούρια σου. Γίνεσαι σάκος του μποξ για κάποιους ασυναίσθητους συμμαθητές που λένε “ok υπάρχει ένας γκέι, πάμε να τον πειράξουμε”. Όλα αυτά για ένα παιδί τρυφερό, που έχει όνειρα, που του λείπουν οι γονείς του γιατί πάνε να δουλέψουν, που μεγαλώνει με τη γιαγιά του που δεν έχει την επίγνωση πώς να χειριστεί ένα γκέι παιδί, σκέψου πόσο τραυματικό μπορεί να είναι», σημείωσε στη συνέχεια.

Ο Παντελής Τουτουντζής νιώθει ότι ένας καλύτερος δρόμος έχει πλέον ανοιχτεί, αλλά όπως είπε «Όχι ότι ο ρατσισμός σαν χόμπι θα σταματήσει, πάντα θα είναι όπιο για κάποιους ανθρώπους».

«Είμαι πρώτη δημοτικού και υπάρχει ένα βιβλίο και είναι ένας τραυματιοφορέας και αρχίζω και αισθάνομαι για το κόμικ αυτή την έλξη, ότι και καλά “κοίτα ένας άντρας που πάει να προστατεύσει” και αρχίζω και συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι η έλξη μου, προς τα πού κατευθύνομαι συναισθηματικά και κάθε βράδυ ξεκινάω και κάνω την προσευχή μου γιατί νόμιζα ότι είναι κάτι κακό. Έλεγα “Θεέ μου συγχώρησε με αν αυτό που σκέφτομαι και νιώθω είναι κακό να φύγει, αν είναι καλό θα το παλέψω”», εξομολογήθηκε ο Παντελής Τουτουντζής για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είναι γκέι.

Η αποδοχή των γονιών του, ακόμα κι όταν δεν μπορούσαν ακόμα να το συζητήσουν μαζί του ήταν δεδομένη. «Οι γονείς μου αρχικά δεν μπορούσαν να το συζητήσουν, αλλά δεν με έκριναν ποτέ. Το άφησαν να εξελιχθεί, δεν το κατέκριναν. Τη μαμά μου τη λέω “λύκαινα” γιατί δεν άφηνε να φτάσουν σε μένα τα αρνητικά σχόλια, πάντα με προστάτευε», σημείωσε ο make up artist. Όπως είχε πει και παλιότερα, ο αδερφός του ήταν εκείνος που τον προέτρεψε να συζητήσει με τους γονείς τους στην εφηβεία του, το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Παντελής Τουτουντζής μεγάλωσε σε μία οικογένεια γεμάτη αγάπη και δημιούργησε επίσης μία οικογένεια γεμάτη αγάπη. Ο make up artist είναι ζευγάρι με τον σύντροφό του εδώ και 16 χρόνια.

Ο έρωτας και το ταξίδι «που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου στερήσει»

«Ερωτεύομαι έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο κι είμαστε 16 χρόνια μαζί από παιδιά. Γιατρός εκείνος κι εγώ καλλιτέχνης. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά κι ονειρευτήκαμε από την πρώτη εβδομάδα τη ζωή μας. Από παιδί έλεγα “τι είναι αυτά που σου λέει η ψυχή σου ότι έχεις ανάγκη;” κι ήταν η οικογένειά μου, ο πυρήνας μου. Το ταξίδι αυτό της ζωής, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου στερήσει για να εκπληρώσεις τις ανάγκες σου. Το συζητήσαμε να κάνουμε οικογένεια και μου είπε δεν γίνεται εδώ και πρέπει να πάμε μέσω ευρωπαϊκού δικαίου», εξήγησε ο Παντελής Τουτουντζής.

«Λέγαμε “Τόση αγάπη έχουμε, δουλεμένοι άνθρωποι κι οι δύο με τις ψυχές μας με τη δουλειά μας, με σωστή δομή συναισθηματικά, τι θα κάνουμε;” Και απευθυνθήκαμε στο φύλακα άγγελό μας, έγινε παρένθετη μητέρα και κάναμε τα δύο αγγελούδια μας. Ο σύντροφός μου είναι γιατρός φυσικής αποκατάστασης. Κάθε φορά που βλέπω με πόσο πόνο ασχολείται για να σηκωθεί ένα παιδάκι έστω για τρία δευτερόλεπτα από την καρέκλα. Δεν μπορώ, μουδιάζω», είπε στη συνέχεια ο ίδιος.

Ο Παντελής Τουτουντζής εξομολογήθηκε ότι με τον σύντροφό του απευθύνθηκαν σε ψυχίατρο πριν ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια, για να βεβαιωθούν για τις επιπτώσεις της επιλογής τους στον ψυχισμό των παιδιών τους. Επιπλέον μίλησε για τον τρόπο που έχουν μιλήσει στα παιδιά τους για την δική τους διαφορετική στη σύνθεσή της οικογένεια.

«Όταν ξεκίνησα αυτό το όνειρο, απευθυνθήκαμε σε πάρα πολλούς ψυχιάτρους, μέχρι Γαλλία φτάσαμε. Όταν βεβαιωθήκαμε επιστημονικά ότι δεν θα έχει καμία αρνητική επίπτωση στα παιδιά, προχωρήσαμε. Κάθε άνθρωπος που γεννιέται είναι μοναδικός», είπε αρχικά ο make up artist.

«Οι γονείς πρέπει να κρατάνε μια αγκαλιά τα παιδιά που να είναι έτοιμη να ανοίξει για να τα αφήσει να φύγουν. Δεν λέμε ποτέ ψέμα στα παιδιά μας. “Εγώ έχω δυο μπαμπάδες” λέει ο γιος μας στα πάρτι. Θα παλέψουμε με εξωγενείς παράγοντες, είμαστε έτοιμοι, έχουμε θωρακιστεί. Όταν με ρώτησε για εμάς του είπα ότι υπάρχουν οικογένειες και με δύο μπαμπάδες και με μία μαμά, έναν μπαμπά κι είναι πάρα πολύ ευτυχισμένοι κι αγαπημένοι κι έτσι είμαστε κι εμείς και θα σε αγαπώ όσο ζω, θα σου δίνω τα πάντα από μέσα μου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Παντελής Τουτουντζής.

Κι όπως περίμενες, το Twitter είχε πολλά να πει για την εξομολόγησή του. Και σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει στον κόσμο των social media, είχε πολλά καλά να πει. Όπως είπαν άλλωστε και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τον Παντελή Τουτουντζή, ένας νέος δρόμος έχει ανοίξει στην κοινωνία, στρωμένος καλύτερα με αποδοχή κι αγάπη. Αυτή είναι η ελπίδα μας και το Twitter δείχνει αυτή τη φορά να την επιβεβαιώνει.