CELEBRITIES

Ο Πάνος Βλάχος βρήκε την τέλεια εναλλακτική χρήση για το τόσο χαρτί υγείας που πήρες από το σούπερ μάρκετ

Instagram.com/panos_vlahos_official

Ημέρες παράξενες, ζούμε από άκρη σε άκρη της υφηλίου, προσπαθώντας να διαχειριστούμε τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού. Ένας νέος ιός που έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας, έχει οδηγήσει πολλές χώρες να προτρέψουν τους πολίτες τους να μείνουν σπίτι και να το οργανώσουν έτσι ώστε αν χρειαστεί να μπορέσουν να απομονωθούν σε αυτό χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο για δύο εβδομάδες. Το σενάριο αυτό, οδήγησε πολλούς να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και δη από χαρτί υγείας. Και τώρα που τα ρολά στοιβάζονται σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού τους, ο Πάνος Βλάχος έχει την τέλεια διασκεδαστική εναλλακτική χρήση τους.

Ο Πάνος Βλάχος ενέδωσε σε ένα νέο challenge που έχει κάνει την εμφάνισή του στα social media τις τελευταίες ημέρε της καραντίνας που διανύουμε. Καθώς #ΜένουμεΣπίτι, η ανάγκη για απασχόληση και διασκέδαση έχει φτάσει σε νέα επίπεδα και αυτό το challenge είναι ένα πρώτο δείγμα της ευρηματικότητας μας. Σύμφωνα με αυτό, αθλητές και μη βγάζουν βίντεο τον εαυτό τους να κάνουν κόλπα με το ρολό του χαρτιού υγείας σαν να ήταν μπάλα.

Ο Πάνος Βλάχος, που περνάει αυτό το διάστημα της απομόνωσης στο σπίτι του στο Los Angeles, αποδείχτηκε ιδιαίτερα ταλαντούχος. Έκανε τα κόλπα του με το ρολό και έκλεισε το βίντεο λέγοντας «Γατάκια». Επίσης προκάλεσε τον Γιώργο Καραγκούνη να τον μιμηθεί.

Η σχέση του Πάνου Βλάχου με το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη. Ο ηθοποιός ασχολιόταν ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο από παιδί και όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του έχει παίξει και σε τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας. Ο ίδιος είχε γράψει και ερμήνευσε το τραγούδι τίτλων της σειράς του Alpha «Αστέρας Ραχούλας», προτού ακόμα γίνει ευρύτερα γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα». Όπως δήλωνε, ο Πάνος Βλάχος, αγαπημένος του ποδοσφαιριστής ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Όπως καταλαβαίνεις το παιχνίδι με το ρολό χαρτιού υγείας του βγήκε αβίαστα.

Η εξήγηση πίσω από τις υπερβολικές αγορές σε χαρτί υγείας

Πάντως για να μη νιώθεις μόνη σε αυτό τον αποθησαυρισμό χαρτιών υγείας που σε βρήκε θέλω να ξέρεις ότι υπάρχει και επιστημονική εξήγηση. Οι ειδικοί της ψυχολογίας των καταναλωτών λένε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ενδεικτική της «νοοτροπίας του κοπαδιού». Αν ακούσεις ότι όλοι αγοράζουν χαρτιά υγείας μοιραίο είναι να το κάνεις κι εσύ. Αν δε μπεις στο σούπερ μάρκετ και το ράφι είναι μισοάδειο οι πιθανότητες να το αποτελειώσεις εσύ, πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τον Paul Marsden, καθηγητή καταναλωτικής ψυχολογίας στο University of the Arts του Λονδίνου, η κίνηση των περισσότερων καταναλωτών να αγοράσουν χαρτί υγείας έχει να κάνει με τον έλεγχο. «Έχει να κάνει με την ανάκτηση του ελέγχου σε έναν κόσμο που νιώθεις ότι είναι πλέον ανεξέλλεγκτος. Πιο γενικευμένα ο πανικός κατανάλωσης μπορεί να γίνει αντιληπτός όταν σκεφτείς ότι ανταποκρίνεται στις δύο από τις τρεις βασικές ψυχολογικές μας ανάγκες» είπε στο CNBC.

Οι ανάγκες αυτές, είναι η αυτονομία ή μία αίσθηση ελέγχου, η συγγένεια, το να νιώθεις δηλαδή ότι ψωνίζεις ότι και οι άλλοι και η ικανότητα, η οποία επιτυγχάνεται όταν νιώθεις ότι έκανες μια έξυπνη αγορά.