CELEBRITIES

Ο Μιχάλης Σαράντης μιλά για την κόρη του, τη Μαίρη Μηνά και τις γυναίκες που γίνονται «εργοστάσια ζωής»

24Media Φραντζέσκα Γιαϊτζογλου Watkinson

Συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη, παραχώρησε ο Μιχάλης Σαράντης το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου. Ο ηθοποιός που εμφανίστηκε στη σειρά Ο παράδεισος των κυριών, του Alpha και συνεχίζει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά Τα Νούμερα της ΕΡΤ, επιστρέφει στο θέατρο με τα Ματωμένα Χώματα και τον Αίαντα, ενώ πρόσφατα έχει αναλάβει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο στη ζωή του. Αυτόν του πατέρα.

«Είμαι καλά. Έχει αλλάξει όλη μου η ζωή συθέμελα. Το λέω σχεδόν με συστολή, αλλά είναι η πιο φωτεινή περίοδος της ζωής μου αυτή τώρα που έχει έρθει η κορούλα μου. Έχουν αλλάξει όλα», είπε ο Μιχάλης Σαράντης που πριν από λίγες εβδομάδες έγινε μπαμπάς όταν η σύντροφός του, Μαίρη Μηνά έφερε στον κόσμο την κόρη τους.

Ο Μιχάλης Σαράντης είχε μιλήσει για πρώτη φορά για τη σύντροφό του στην ίδια εκπομπή και δημοσιογράφο πριν από περίπου δύο χρόνια. Στον θαυμασμό του προς τη Μαίρη Μηνά αναφέρθηκε και αυτή τη φορά. Αιτία να την θαυμάσει ακόμα πιο πολύ, έγινε η στιγμή που η ηθοποιός έγινε μαμά.

«Φυσικά (σ.σ. τη θαυμάζει παραπάνω). Κάθε άνθρωπος που βλέπει τη γυναίκα του, το κορίτσι του, το πλάσμα του μία ζωή στη ζωή. Τα κορίτσια μεταμορφώνονται σε ένα εργοστάσιο ζωής όταν γεννάνε και βλέπεις την ίδια τη φύση μπροστά σου να χαρίζει ζωή, οπότε είναι πολύ συγκινητικό», τόνισε ο Μιχάλης Σαράντης.

«Είναι μία πλευρά της που δεν τη γνώριζα, ούτε η ίδια τη γνώριζε και εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς να σου πω σε σχέση με το πώς το βιώνει», πρόσθεσε ο ηθοποιός. Ο Μιχάλης Σαράντης μοιράζεται με τη σύντροφό του τη φροντίδα της κόρης τους από την πρώτη στιγμή όπως είπε. «Είμαι δίπλα της, τη στήριζω, την αγαπάω, τη βοηθάω πάρα πολύ και το κάνω με πολλή χαρά και το γουστάρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Σαράντης λίγο πριν γίνει μπαμπάς, έχασε τον δικό του πατέρα, που έφυγε από τη ζωή. Νωρίτερα στη ζωή του, είχε χάσει και τη μητέρα του. Η απόκτηση του παιδιού του, τον έκανε να νιώσει ότι συνδέεται βαθύτερα μαζί τους παρόλο που πια δεν είναι δίπλα του.

«Μαζί με τη μικρή κάπως επιστρέφω κι εγώ σε πολύ πρώτες δικές μου εμπειρίες. Δεν σου κρύβω ότι αντιλαμβάνομαι ότι ο μπαμπάς μου μαζί με τη μαμά μου τότε ήταν δύο παιδιά που δεν ήξεραν τι τους έχει έρθει, γιατί κι εγώ ήμουν το πρώτο παιδί των γονιών μου, και το διαχειρίζονταν φαντάζομαι κι εκείνοι μέσα σε μία τρέλα και με χαρά. Συνδέομαι πολύ πιο βαθιά τώρα με τους δικούς μου παρόλο που είναι μακριά, τώρα που καταλαβαίνω τι έχουν ζήσει κι αυτοί μαζί μου και με τις αδερφές μου», εξήγησε ο ηθοποιός πριν μιλήσει για τα νέα του επαγγελματικά βήματα.

 

Ο Μιχάλης Σαράντης μίλησε για τον Τζόναθαν που υποδύεται στη σειρά Τα Νούμερα και στην περίεργη «σύμπτωση» που συνέβη με αυτόν τον ρόλο. «Περίεργα μου τα έχει φέρει φέτος. Κάνω έναν γιο που έχει με τον πατέρα του μία περίεργη σχέση, ενώ εγώ τον Μάιο έχασα τον μπαμπά και στο πρώτο επεισόδιο τραγουδήσαμε τον Μπάσταρδο γιο», ανέφερε μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του στη σειρά του Φοίβου Δεληβοριά. «Είναι ευτυχής η συγκυρία που συναντήθηκα με τον Φοίβο και κάνω αυτόν τον τύπο που κάπως τον βασανίζει. Υπάρχουν σκηνές που λέω στον Φοίβο “Ρε φίλε, δεν μπορώ να σου το κάνω αυτό. Δεν μπορώ να σου μιλήσω έτσι», πρόσθεσε.

Ο Μιχάλης Σαράντης μίλησε επίσης για τη συμμετοχή του στον Παράδεισο των Κυριών, αλλά και τις παραστάσεις Ματωμένα Χώματα, στην οποία συνεργάστηκε στις πρόβες με τον Κώστα Καζάκο τον οποίο χαρακτήρισε «Ένα πλατάνι που θα στέκεται όρθιο στο πάνθεον του θεάματος του ελληνικού» και τον Αίαντα όπου υποδύεται όλους τους ρόλους, ενώ παράλληλα ο εικαστικός Αποστόλης Χατζαράς ζωγραφίζει μνήμες και σκηνές του έργου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Νανούρης.