CELEBRITIES

O Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Papadakis Press/Παναγιώτης Αξιώτης

Ακόμη ένα καλοκαίρι που ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι με εικόνες στις οποίες ο ουρανός μοιάζει να φλέγεται, όχι από ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, αλλά από τις αντανακλάσεις της ανεξέλεγκτης φωτιάς. Ακόμα ένα καλοκαίρι που δέντρα και σπίτια καίγονται, αναμνήσεις ανθρώπων από περιοχές που έζησαν χρόνια από τη ζωή τους, σβήνονται σε μία στιγμή, γιατί μετά το πέρασμά της η φωτιά αφήνει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Η φωτιά στην Πεντέλη μαίνεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τη φωτιά, έχουν δει εικόνες που ο ανθρώπινος νους δεν χωράει. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πέρασε σχεδόν μέσα από το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη. Ο chef που τα τελευταία 2 χρόνια μοιράζει τα καλοκαίρια του μεταξύ Αντιπάρου και Αθήνας, βρισκόταν στην πόλη το απόγευμα της Τρίτης, 19 Ιουλίου. Ο chef βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης και πέρασε από σημεία που φάνταζαν από επικίνδυνα και κατέγραψε τοπία που έμοιαζαν μετά- αποκαλυπτικά.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος καθώς οδηγούσε στην περιοχή που έπληττε η φωτιά είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές. Αποκαλύπτουν την τεράστια φυσική καταστροφή, αλλά και υλικές ζημιές που σημειώθηκαν, όπως αποκαλύπτει ένα από αυτά τα video, που δείχνει ένα αυτοκίνητο κι ένα σπίτι τυλιγμένο στις φλόγες.

Φυσικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που δεν διστάζει να τοποθετείται δημόσια για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνία, αλλά και να δείχνει εμπράκτως τις κοινωνικές ευαισθησίες του, άφησε και το δικό του πρώτο σχόλιο για την εξέλιξη της φωτιάς στην Πεντέλη. Στο πρώτο από τα Instagram Stories που μοιράστηκε, ανάρτησε τον τίτλο άρθρου σχετικού με την αντιπυρική προετοιμασία της χώρας. Το άρθρο είχε τίτλο: «Στυλιανίδης: Ο φετινός αντιπυρικός σχεδιασμός βασίζεται στην εμπειρία των περσινών πυρκαγιών» και τα emoji με τα οποία το συνόδευσε ο chef έδειχναν ξεκάθαρα την αποδοκιμασία του.

Σε άλλο video του, ο chef κατέγραψε δύο σκυλάκια που συνάντησε στο Ντράφι, κοντά στη Λεωφόρο Μαραθώνος και τα ανάρτησε σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τους τα ψάχνουν.

Σε ό,τι αφορά τα ζώα συντροφιάς έγινε έκκληση από την ειδική γραμματεία για την προστασία ζώων συντροφιάς προς τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, λόγω της φωτιάς και να μην τα αφήνουν αβοήθητα και δεμένα. Ταυτόχρονα η οργάνωση Dogs Voice και η ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) έστησαν μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων προσπαθώντας να βοηθήσουν όσα περισσότερα πυρόπληκτα ζώα μπορούν.

Σύμφωνα με το NEWS24/7 έχουν καεί σπίτια στις περιοχές Διώνη, Ντράφι και Παλλήνη, ενώ τρεις εγκαυματίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Τα ενεργά μέτωπα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής παραμένουν σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη. Μάλιστα στην Ανθούσα ένας άντρας έβαλε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του να καίγεται για πολλοστή φορά.

Το Ντράφι, όπου κινούνταν ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι εκκενώθηκαν, ενώ τα ξημερώματα μήνυμα από την πολιτική προστασία ειδοποιούσε τους πολίτες της περιοχής να αποφύγουν για τη μετακίνησή τους τη Λεωφόρο Μαραθώνος από τον κόμβο της Αττικής Οδού ως το Πικέρμι.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, 19 Ιουλίου στην Πεντέλη, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι που συνεχίζουν να μαίνονται κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης από την πυροσβεστική.

*Αν θες να βοηθήσεις τους ανθρώπους και τα ζώα των πυρόπληκτων περιοχών μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω accounts στο Instagram και να έχεις ενημέρωση για τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

Dog’s voice

Humanity Greece

Ο άλλος άνθρωπος

Act4mati