CELEBRITIES

Ο κόσμος είναι πολύ σκληρός και ο Justin Bieber το ξέρει καλά από τα 15 του

Invision/AP Images Jordan Strauss

Η αλήθεια είναι πως, ο χαρακτήρας του ανθρώπου, τείνει να είναι πιο εύπλαστος όσο η ηλικία του είναι μικρότερη. Και ο Justin Bieber το γνωρίζει καλά. Ήδη από τα 15 του. Στο παρελθόν ο Justin Bieber είχε μιλήσει δημόσια για την κατάθλιψη, την κατάχρηση ναρκωτικών, τις κακοποιητικές σχέσεις που είχε. Είχε αναφερθεί επίσης στις δυσκολίες διαχείρισης της φήμης που απέκτησε σε μια τόσο νεαρή ηλικία. Στην καινούργια συνεργασία με το Youtube, και ως συνέχεια του “Justin Bieber: Seasons”, ο Καναδός τραγουδιστής ανοίγει για ακόμα μια φορά την καρδιά του επί του θέματος. Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για την τεράστια φήμη που ο ίδιος γνώρισε στην τότε παιδική του ηλικία, το ψυχικό τραύμα που αυτή του δημιούργησε και η σύνδεσή του με το παρόν.

Στην πρεμιέρα του καινούργιου docuseries του YouTube, “Next Chapter”, ο Justin Bieber κάνει οδυνηρή αναδρομή στο παρελθόν. Ο τραγουδιστής περιγράφει πώς η τοξικότητα της φήμης που απέκτησε στην νεαρή του ηλικία, τον οδήγησε σε αυτοκτονικές τάσεις και σε εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς.

Justin Bieber: «Όσοι ξεκίνησαν μαζί μου, όταν ήμουν 15 χρονών, με καταδιώκουν ακόμα και τώρα»

Ο Justin Bieber μίλησε για το βίωμα υψηλών επιπέδων συναισθηματικής, ψυχολογικής και σωματικής πίεσης που έλαβε όταν η καριέρα του μόλις ξεκίναγε. Όπως αναφέρει, η αναπάντεχη φήμη στην παιδική του ηλικία, επέδρασε στην ανάπτυξή του και στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Μέχρι και σήμερα, τα πρώιμα βιώματά του, συνεχίζουν να επιδρούν στη ψυχοσύνθεση του. «Ήμουν περικυκλωμένος από παντού. Εκατομμύρια θεατές παντού. Αλλά ένιωθα τόσο μόνος. Νιώθω ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να μην με καταλαβαίνουν. Νιώθω ακόμα πληγωμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο vlog ο Justin Bieber.

«Δεν είχα ιδέα ότι όλο αυτό θα με απορροφούσε»

Στην συνέχεια του βίντεο, ο Καναδός τραγουδιστής, διεισδύει ακόμα περισσότερο. «Δεν είχα ιδέα τι έμελλε να συμβεί. Δεν είχα ιδέα ότι θα γινούν διάσημος σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Δεν είχα ιδέα ότι όλο αυτό θα με απορροφούσε. Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ήταν απλά κακοί μαζί μου. Άσχετοι μου έλεγαν “Δεν κάνεις για τίποτα”, “Μοιάζεις με κορίτσι”. Απλά τα προσπερνούσα, παριστάνοντας ότι δεν με νοιάζει. Στην πραγματικότητα όμως με ενοχλούσε. Στην συνέχεια με επηρέασε στον τρόπο που φερόμουν σε όσους είχα απέναντί μου. Ήταν ένας φαύλος κύκλος. Έλεγα στον εαυτό μου: “Πλήγωσε τους ανθρώπους, πλήγωσε τους ανθρώπους”. Ήμουν απλά ένα παιδί».

«Προτιμώ να μην νιώθω τίποτα, παρά να νιώθω έτσι»

Στην συνέχεια, ο Bieber εκμυστηρεύτηκε πως αυτή η συνεχής και έντονη πιεστική κατάσταση τον οδήγησε σε αυτοκτονικές τάσεις: «Όλα αυτά με οδήγησαν να έχω πολύ έντονες τάσεις αυτοκτονίας. Πολλές φορές αναρωτιόμουν: “Θα σταματήσει ποτέ όλος αυτός ο πόνος;”. Ο πόνος επέμενε τόσο πολύ. Απλά υπέφερα. Αυτά σε σημείο να πω: “Προτιμώ να μην νιώθω τίποτα, παρά να νιώθω έτσι”».

Ωστόσο, παρά τις τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε ο Justin Bieber στο παρελθόν, το ταξίδι του δεν τελείωσε άδοξα και πρόωρα όπως πολλές φορές συμβαίνει με νεαρούς τραγουδιστές. Όπως ανέφερε, χρωστάει την ζωή του στη σύντροφό του, Hailey Bieber, στους φίλους του και στην οικογένειά του που αποτελούν γερό θεμέλιο και στήριγμα γι’ αυτόν. Είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής του.

Justin Bieber: «Είναι τιμή μου και προνόμιο να μπορώ να βοηθήσω»

Έχοντας, λοιπόν, ζήσει τόσο σκοτεινές στιγμές και έχοντας περάσει πλέον στην απέναντι όχθη, ο Justin Bieber έχει βλέπει τα πράγματα με διαφορετική σκοπιά. Θέλει να μεταδώσει το ηχηρό μήνυμα της σημασίας που έχει η φροντίδα της ψυχικής υγείας, από την παιδική κι όλας ηλικία. «Είναι τιμή μου και προνόμιο να μπορώ να βοηθήσω, με αυτόν τον τρόπο, οποιονδήποτε βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Νιώθω γεμάτος.»