CELEBRITIES

O Kevin Spacey επιστρέφει στον κινηματογράφο κι ένα “Whaaaat?” πλανιέται στον αέρα

ⓒ 2021 Joel Ryan/Invision/Associated Press

Ο Kevin Spacey αναμένεται να κάνει την επιστροφή του στον κινηματογράφο μέσα από μία ιταλική ταινία που σκηνοθετεί ο Franco Nero. Την είδηση επιβεβαίωσε το Variety.

Ο Louis Nero, ο παραγωγός της νέας ανεξάρτητης ταινίας, χαμηλού budget του Franco Nero, που ονομάζεται “L’ Uomo Che Disegnò Dio”, επιβεβαίωσε στο περιοδικό ότι ο Kevin Spacey έχει συμφωνήσει να πραγματοποιήσει μια cameo εμφάνιση στην ταινία. Σύμφωνα με τον παραγωγό, ο Spacey θα υποδυθεί τον μικρό ρόλο ενός αστυνομικού ντετέκτιβ. Ο Franco Nero θα είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Έναν μικρό ρόλο ίσως αναλάβει στην ταινία και η σύζυγος του Franco Nero, Vanessa Redgrave, ωστόσο δεν είναι ακόμα βέβαιη η συμμετοχή της.

Ο Kevin Spacey επιστρέφει με μία ταινία που αναφέρεται και στην παιδοφιλία

Η ιταλική ταινία θα σηματοδοτήσει τον πρώτο ρόλο που θα αναλάβει ο Kevin Spacey μετά τις πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικών επιθέσεων, που διατυπώθηκαν εναντίον του στα τέλη του 2017. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Kevin συμφώνησε να συμμετέχει στην ταινία μου. Τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε την ταινία», σημείωσε ο Franco Nero μιλώντας στο ABC News. Η ταινία του αφορά την άνοδο και την πτώση ενός τυφλού ζωγράφου που έχει το χάρισμα να φτιάχνει πιστά πορτρέτα ακούγοντας μόνο τη φωνή των μοντέλων του. Ειρωνία ή πρόκληση, τον ζωγράφο της ταινίας τον υποπτεύονται για παιδοφιλία, όπως αναφέρει η βρετανική Guardian.

Οι κατηγορίες εναντίον του

Ο Kevin Spacey το 2017 ήρθε αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικών επιθέσεων. Τουλάχιστον 20 νεαροί άνδρες που σχετίζονταν με το θέατρο Old Vic το οποίο διηύθυνε καλλιτεχνικά εκείνο το διάστημα ο Kevin Spacey, διατύπωσαν κατηγορίες εναντίον του. Ο Kevin Spacey αμέσως έχασε το ρόλο του στη σειρά “House Of Cards” του Netflix ενώ οι σκηνές που είχε γυρίσει για την ταινία του Ridley Scott “All the Money in the World” επαναλήφθηκαν με τον Christopher Plummer να αναλαμβάνει τον ρόλο του.

Το 2018 ασκήθηκε δίωξη στον Kevin Spacey για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Nantucket Island και αφορούσε έναν έφηβο. Ο Kevin Spacey δήλωσε αθώος και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν όταν και το φερόμενο θύμα απέσυρε τη μήνυσή του.

Οι αρχές του Los Angeles διερεύνησαν επίσης 2 κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά του Spacey, ωστόσο κατέληξαν ότι μόνο η μία από τις δύο θα μπορούσε να προχωρήσει δικαστικά, ωστόσο η διαδικασία διακόπηκε μετά τον θάνατο του φερόμενου ως θύματος. Το 2020 ένας ακόμα άνδρας στη Νέα Υόρκη υπέβαλε μήνυση κατά του Kevin Spacey, ανώνυμα, ισχυριζόμενος ότι ο ηθοποιός τον κακοποίησε σεξουαλικά την δεκαετία του 1980 όσο εκείνος ήταν 14ων ετών. Στις 3 Μαΐου 2021 και αυτή η υπόθεση απορρίφθηκε από το δικαστήριο καθώς ο άνδρας δεν συμφωνούσε να προχωρήσει επωνύμως την καταγγελία του.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο ηθοποιός Anthony Rapp μήνυσε επίσης τον Kevin Spacey για σεξουαλική παρενόχληση την δεκαετία του 1980 όταν κι εκείνος ήταν έφηβος. Ο Rapp είχε μιλήσει εναντίον του ηθοποιού το 2017 και είχε ισχυριστεί ότι ο Kevin Spacey τον προσέγγιζε σεξουαλικά όταν ήταν 14ων ετών. Ο Spacey είχε τότε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι δεν θυμόταν το περιστατικό αλλά ζητούσε συγγνώμη.

Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Kevin Spacey ήταν στο “Billionaire Boys Club” το 2018 που είχε εισπράξεις μόλις 2,7 εκατομμυρίων στα ταμεία. Έκτοτε μας τάραζε ανά διαστήματα με κάποια video με τον τίτλο “Let Me Be Frank” στην σελίδα του στο Facebook τα οποία, παρά το ταλέντο του στην υποκριτική που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, κινούνταν ανάμεσα στα όρια του cringe και του ανατριχιαστικού.

Η επιστροφή του στον κινηματογράφο μας αφήνει με παρόμοια συναισθήματα. Κάποιοι το βλέπουν σαν απόδειξη ότι η cancel culture δεν έχει την ισχύ που την κατηγορούν πως διαθέτει όσοι τη φοβούνται (έχοντας ίσως λερωμένη τη φωλιά τους) κι ίσως είναι έτσι. Τελικός κριτής πάντως για τη δεδομένη επιστροφή του στον κινηματογράφο, θα είναι το κοινό.