CELEBRITIES

O Justin Bieber δυσκολεύεται ακόμα και να φάει εξαιτίας του συνδρόμου Ramsay Hunt

@2022 Evan Agostini/Invision/AP, File/ AP Images

Ο Justin Bieber προχώρησε σε μία πολύ προσωπική εξομολόγηση την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, μέσω από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο τραγουδιστής, που είχε ήδη αναβάλει τρεις συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας του στις αρχές της εβδομάδας, αποκάλυψε μέσα από ένα video του στο Instagram ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Ramsay Hunt, που προκάλεσε μερική παράλυση στο πρόσωπό του.

Ο Justin Bieber εμφανίστηκε στο video του με το μισό του πρόσωπο να έχει υποστεί παράλυση. «Προφανώς, όπως μάλλον βλέπετε στο πρόσωπό μου, έχω αυτό το σύνδρομο που το λένε Ramsay Hunt και προκαλείται από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου μου και το έχει παραλύσει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο 28χρονος star της pop.

«Όπως μπορείτε να δείτε αυτό το μάτι δεν κινείται. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου. Αυτή η μεριά έχει παραλύσει πλήρως», πρόσθεσε ο Justin Bieber στο video του.

Ο τραγουδιστής, που διαγνώστηκε με τη νευρολογική διαταραχή Ramsay Hunt, ανάρτησε το video του απευθυνόμενος στους fans του που είχαν αναστατωθεί από την αναβολή των συναυλιών του. «Δεν είμαι σε σωματική κατάσταση ικανός να κάνω τις συναυλίες. Αυτό είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε. Θα ευχόμουν να μην ήταν έτσι αλλά το σώμα μου μού λέει να ρίξω τους ρυθμούς μου κι ελπίζω εσείς να με καταλάβετε. Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να επιστρέψω στο 100% μου πίσω σε αυτό που γεννήθηκα να κάνω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Justin Bieber τόνισε στη συνέχεια ότι κάνει ασκήσεις για να βοηθήσει το πρόσωπό του να επανέλθει μετά τη διάγνωσή του με το σύνδρομο Ramsay Hunt, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει αλλά θα επανέλθει». Τέλος, εξέφρασε την πίστη του στο Θεό ότι όλο αυτό γίνεται για κάποιο λόγο. «Δεν είμαι σίγουρος για ποιον λόγο αυτή τη στιγμή, αλλά θα ξεκουραστώ. Σας αγαπώ παιδιά», κατέληγε το μήνυμά του.

Λίγες ώρες αργότερα μέσα από ένα Instagram Story του ο Justin Bieber ζήτησε από τους fans του να προσευχηθούν για εκείνον, καθώς ακόμα και το να τραφεί έχει γίνει μία δύσκολη διαδικασία για εκείνον εξαιτίας του συνδρόμου Ramsay Hunt.

«Γίνεται σταδιακά όλο και πιο δύσκολο να φάω, πράγμα που με αναστατώνει υπερβολικά. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για μένα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Justin Bieber.

Justin Bieber Ramsay Hunt Instagram.com/justinbieber

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt με το οποίο διαγνώστηκε ο Justin Bieber

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, το σύνδρομο Ramsay Hunt συμβαίνει «Όταν μία εστία έρπητα ζωστήρα επηρεάζει το νεύρο του προσώπου κοντά σε ένα από τα αυτιά σας. Εκτός από το επώδυνο εξάνθημα του έρπητα ζωστήρα, το σύνδρομο Ramsay Hunt μπορεί να προκαλέσει παράλυση του προσώπου και απώλεια ακοής στο προσβεβλημένο αυτί».

Η κατάλληλη θεραπεία «μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών», που προκαλεί το σύνδρομο Ramsay Hunt. Αυτές οι επιπλοκές «μπορεί να περιλαμβάνουν μόνιμη αδυναμία στους μυς του προσώπου και απώλεια της ακοής», σύμφωνα με την ίδια κλινική των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η Mayo Clinic το σύνδρομο Ramsay Hunt μπορεί να συμβεί σε ανθρώπους που είχαν περάσει ανεμοβλογιά, κατηγορία στην οποία προφανώς ανήκει και ο Justin Bieber. «Μόλις αναρρώσει κανείς απο την ανεμοβλογιά, ο ιός παραμένει στο σώμα του και κάποιες φορές επανενεργοποιείται και προκαλεί έρπητα ζωστήρα», αναφέρει χαρακτηριστικά στις πληροφορίες για το σύνδρομο η κλινική.

Τον περασμένο Μάρτιο, η σύζυγος του Justin Bieber βίωσε τη δική της τρομακτική περίπετεια υγείας. Η Hailey Bieber νοσηλεύτηκε έχοντας υποστεί ένα μίνι εγκεφαλικό. Επιπλέον διαγνώστηκε με PFO (ανοιχτό ωοειδές τρήμα), μία μικρή οπή στην καρδιά της που δεν έκλεισε όπως έπρεπε όταν γεννήθηκε, που σύμφωνα με τους γιατρούς της ήταν η αιτία που ένας θρόμβος αίματος μεταφέρθηκε από την καρδιά της στον εγκέφαλό της. Η σύζυγος του Juston Bieber υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση του PFO, που πήγε «πολύ καλά», όπως ενήμερωσε τους διαδικτυακούς της ακόλουθους.