CELEBRITIES

Ο Jimmy Fallon είναι ακόμη ένας διάσημος παρουσιαστής που δημιούργησε ψυχολογικά στους συνεργάτες του

Todd Owyoung/NBC via Getty Images

Πιστεύουμε ότι η ομάδα του Jimmy Fallon, δικηγόροι και υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, ήδη έχουν καταστρώσει ένα πλάνο για να αντιμετωπίσουν το δημοσιογραφικό τσουνάμι και το κανσελάρισμα που περιμένει τον πιο διάσημο παρουσιαστή βραδινών εκπομπών (που με τόση επιμέλεια έχουν αντιγράψει όλοι οι Έλληνες τηλεπαρουσιαστές)  μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού Rolling Stone.

 

Εργαζόμενοι που μίλησαν στο Rolling Stone για τις εμπειρίες τους από τη δουλειά στο The Tonight Show είπαν ότι είναι γνωστό στα παρασκήνια ότι υπάρχουν «καλές μέρες του Jimmy» – όπου η εξυπνάδα, η γοητεία και η δημιουργικότητα του Fallon που βλέπουν οι τηλεθεατές είναι εκεί – και «κακές μέρες Jimmy». Στις κακές δεν ήθελες να βρεθείς μπροστά του γιατί είχε ξεσπάσματα που κατέληγαν σε κλάματα, του άτυχου υπάλληλου που βρέθηκε στο διάβα του. Σύμφωνα με δύο νυν και 14 πρώην υπαλλήλους, το The Tonight Show ήταν ένας τοξικός χώρος εργασίας εδώ και χρόνια.

Δεν ήξεραν πώς να πουν «όχι»στον Jimmy Fallon

Σύμφωνα με το Rolling Stone  το άσχημο περιβάλλον στα παρασκήνια ξεκινούσε από την κορυφή με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Fallon και έχει φτάσει στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ομάδες του – 9 showrunners τα τελευταία 9 χρόνια – που φαινομενικά δεν ήξεραν πώς να πουν «όχι» στον Jimmy Fallon.

Πολλοί από αυτούς τους υπαλλήλους εξέφρασαν την εργασιακή τους πραγματικότητα μέσω καταγγελιών  στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, αλλά τα προβλήματα στο The Tonight Show παρέμειναν. Επτά πρώην υπάλληλοι λένε ότι η ψυχική τους υγεία επηρεάστηκε από τις συμπεριφορές που συνάντησαν δουλεύοντας στο The Tonight Show.

«Ήταν σαν, αν ο Jimmy Fallon είναι σε κακή διάθεση, η μέρα όλων είναι γ@@@@@@η»

Αυτοί οι εργαζόμενοι (ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους από το περιοδικό) στην εκπομπή λένε ότι ήταν συνηθισμένο να ακούν ανθρώπους να αστειεύονται ότι «θέλουν να αυτοκτονήσουν» και ότι αναφέρονταν στα καμαρίνια ως «crying rooms» επειδή εκεί πήγαιναν για να βάλουν τα κλάματα, πολύ συχνά.

Εργάστηκαν σε μια σειρά από θέσεις στην εκπομπή, από μέλη του συνεργείου παραγωγής μέχρι υπάλληλοι γραφείου και στην αίθουσα συγγραφέων της σειράς. Πολλοί από τους πρώην συνεργάτες λένε ότι εγκατέλειψαν την εκπομπή για το καλό της ψυχικής τους υγείας. Κάποιοι όντως απολύθηκαν από το The Tonight Show. Οι εργαζόμενοι λένε ότι έβλεπαν εφιάλτες που σχετίζονται με τη δουλειά και βρίσκονταν σε μόνιμη κατάσταση φόβου.

Το Rolling Stone επικοινώνησε με περισσότερους από 50 υπαλλήλους του Tonight Show, πρώην και νυν, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για αυτήν την ιστορία. Αφού επικοινώνησε με εκπροσώπους του Fallon και του NBC, το Rolling Stone προσέγγισε επιπλέον 30 νυν και πρώην στελέχη. Ενώ πολλοί από αυτούς επαίνεσαν το τεράστιο ταλέντο και τα κωμικά χαρίσματα του Jimmy Fallon, κανένας δεν δέχτηκε να μιλήσει επώνυμα ή να πει θετικά πράγματα για τη δουλειά στο The Tonight Show .

Ο Jimmy Fallon φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό στο Tonight Show μετά τη δημοσίευση καταγγελιών από νυν και πρώην υπαλλήλους του Rolling Stone που ισχυρίζονται ότι υπάρχει τοξικό εργασιακό περιβάλλον στα παρασκήνια του βραδινού του προγράμματος.

Ο Jimmy Fallon ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους σε μια κλήση zoom. «Είναι ντροπιαστικό και νιώθω τόσο άσχημα», είπε ο Fallon, σύμφωνα με δύο άτομα που ήταν στην κλήση. Σε μια επίσημη δήλωση, ένας εκπρόσωπος του NBC υπερασπίστηκε το πρόγραμμα – αλλά, κυρίως, δεν ανέφερε τον ίδιο τον Fallon. «Είμαστε απίστευτα περήφανοι για το The Tonight Show και η παροχή ενός εργασιακού περιβάλλοντος με σεβασμό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα», είπε ο εκπρόσωπος. Κράτησε τις αποστάσεις το κανάλι. Λογικό. Το Tonight Show είναι ένα από τα πιο ιστορικά franchise της τηλεόρασης. Το 2021, το The Tonight Show, το οποίο παράγεται από τη Universal Television, το Broadway Video και την εταιρεία παραγωγής Electric Hot Dog του Jimmy Fallon, ανανεώθηκε από το NBC μέχρι το 2026.

Jimmy Fallon Jimmy Fallon Instagram

Υπήρξαν φήμες και κουτσομπολιά για τη σχέση του Jimmy Fallon με το αλκοόλ. Το 2016, η New York Post δημοσίευσε μια είδηση ​​που ισχυριζόταν ότι τα στελέχη του NBC ανησυχούσαν για τη σχέση του Jimmy Fallon με το ποτό. Ο Jimmy Fallon φυσικά το αρνήθηκε αυτό σε μια συνέντευξη των New York Times που δημοσιεύθηκε το 2017, λέγοντας: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω μια καθημερινή δουλειά αν έπινα κάθε βράδυ. Αυτό απλά σε κλωτσάει όταν είσαι πεσμένος».

Ωστόσο, δύο υπάλληλοι λένε ότι είδαν τον Fallon μεθυσμένο στη δουλειά το 2017. Άλλοι δύο υπάλληλοι λένε σε διαφορετικές περιπτώσεις το 2019 και το 2020 ότι νόμιζαν ότι μύρισαν αλκοόλ στην αναπνοή του όταν μπήκαν μαζί του σε ασανσέρ κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Ο Jimmy Fallon κάνει κακό στην ψυχική σου υγεία

Ένας πρώην υπάλληλος λέει στο Rolling Stone ότι έπαθε την πρώτη του κρίση πανικού ενώ δούλευε στο σόου και πήρε αγχολυτικά. Ένας άλλος υπάλληλος λέει του έπεφταν τα μαλλιά από το άγχος του. Τέσσερις άλλοι υπάλληλοι ανέφεραν ότι βρίσκονται σε θεραπεία λόγω των εμπειριών τους. Τρία άτομα σοκάρουν όταν δηλώνουν ότι είχαν αυτοκτονικό ιδεασμό εξαιτίας του εργασιακού περιβάλλοντος. Ένας υπάλληλος λέει ότι έχασε σχεδόν 20 κιλά κατά τη διάρκεια του χρόνου που δούλευαν υπό την ηγεσία της showrunner Granet-Bederman κι ότι έκλαιγε μέχρι να κοιμηθεί κάθε βράδυ.

Ο Jimmy Fallon έχει και συμμάχους

Ένας νυν υπάλληλος της εκπομπής που μίλησε με το PEOPLE περιέγραψε τον Jimmy Fallon ως «σούπερ επικοινωνιακό» και «έναν πραγματικά, πραγματικά θετικό τύπο». Ο υπάλληλος που μίλησε στο PEOPLE είπε επίσης ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ τα καμαρίνια να αναφέρονται ως δωμάτια για κλάματα – κάτι που ανέφεραν άλλοι υπάλληλοι στο Rolling Stone. «Νομίζω ότι πρόκειται για πολύ παλιές κατηγορίες που για κάποιο λόγο επαναλαμβάνονται», είπε ο υπάλληλος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω εκεί αυτή τη στιγμή».

Πηγές κοντά στο The Tonight Show είπαν στο Deadline ότι ο νέος showrunner Chris Miller έχει βελτιώσει την κουλτούρα του σόου και οι περισσότεροι από αυτούς τους ισχυρισμούς ανήκουν στο παρελθόν.

Θα γίνει ο Jimmy Fallon η νέα Ellen DeGeneres;

Η δημόσια εικόνα της DeGeneres λαβώθηκε ανεπανόρθωτα τον Ιούλιο του 2020, όταν το Buzzfeed News δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο διατυπώθηκαν πολυάριθμοι ισχυρισμοί ότι η εκπομπή της ήταν ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας στα παρασκήνια.Το talk show της DeGeneres ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2022, μετά από 19 σεζόν στον αέρα.