CELEBRITIES

Ο Ιάσονας Μανδηλάς κάνει το δικό του coming out: «Είμαι ομοφυλόφιλος. Έχω σχέση με άντρα και είμαι χαρούμενος»

Instagram.com/iasonasmandilas

Στην κάμερα της εκπομπής Love It και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρτσίτα μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου ο Ιάσονας Μανδηλάς. Ο ηθοποιός και χορευτής που συμμετέχει στο μιούζικαλ Hair αποκάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα τη στιγμή που εδώ και καιρό, σε πολλές συνεντεύξεις που παραχωρούσε, αδυνατούσε να δηλώσει το ποιος πραγματικά είναι και το πώς νιώθει σαν άτομο, γεγονός που τον έκανε να αισθάνεται άβολα. Ένας φαύλος κύκλος που από εδώ και στο εξής θα αποτελεί παρελθόν.

 

Παρόλο που ο ίδιος παραδέχεται ότι διστάζει να κυκλοφορεί χέρι χέρι με τον σύντροφό του δημόσια, αναφέρει ότι τα δικά του άτομα και η οικογένειά του γνωρίζουν τη σχέση του και πραγματοποιούν πολλές κοινές εξόδους. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλα, λοιπόν, στη ζωή έχουν μία αρχή. Και ο Ιάσονας Μανδηλάς μόλις την έκανε, σε προσωπικό αλλά και σε δημόσιο επίπεδο και του αξίζει κάθε χειροκρότημα.

Ο Ιάσονας Μανδηλάς πορεύεται πλέον μόνο με την αλήθεια του

«Πάντα μου ήταν δύσκολο να αρθρώσω τις λέξεις. Είμαι ο Ιάσονας Μανδηλάς και είμαι ομοφυλόφιλος. Έχω σχέση με άντρα και είμαι χαρούμενος. Έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια να κρύβω την ομοφυλοφιλία μου, γιατί έχουμε μάθει να μην μιλάμε για αυτά τα θέματα. Δεν υπάρχει όμως η σωστή στιγμή», ανέφερε στην αρχή ο Ιάσονας Μανδηλάς που ένιωσε την κατάλληλη στιγμή να κάνει το δικό του coming out.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Πολλές φορές έχω πει ψέματα γιατί έχω βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολη θέση με το να απαντήσω σε ερωτήσεις του τύπου “Τι σου αρέσει σε μία κοπέλα;”, “πώς φλερτάρεις μία κοπέλα;”», ανέφερε στη συνέχεια ο Ιάσονας Μανδηλάς, ζητώντας συγγνώμη από τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και παραδεχόμενος ότι πάντα ένιωθε άβολα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ερωτικού περιεχομένου.

«Η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν κάνει μία συζήτηση όταν ήμασταν μικροί με την αδερφή μου και μας είχαν μιλήσει για την ομοφυλοφιλία. Οπότε από μικρή ηλικία κατάλαβα ότι υπάρχει το έδαφος και να μιλήσω στην οικογένειά μου. Εγώ το ήξερα από πάντα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Ιάσονας Μανδηλάς, αναφερόμενος στο υγιές οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσε και το οποίο του έδωσε τον απαραίτητο χώρο να εκφράσει και να αναπτύξει τον πραγματικό του εαυτό.

«Έχω υπάρξει ένα παιδί που του έκαναν bullying και τον έβριζαν, συνέβαινε μέχρι την τρίτη Λυκείου»

«Όταν έκανα την πρώτη μου σχέση με αγόρι η μαμά μου το κατάλαβε πρώτη. Πλέον οι γονείς μου γνωρίζουν την τωρινή μου σχέση, βγαίνουμε όλοι μαζί για φαγητό και είμαστε αγαπημένοι. Είναι δύσκολο γενικά όταν φοβάσαι και ειδικά όταν είσαι μικρό παιδί γιατί έχω υπάρξει ένα τέτοιο παιδί που δέχτηκε άσχημες συμπεριφορές. Έχω υπάρξει ένα παιδί που του έκαναν bullying και τον έβριζαν, συνέβαινε μέχρι την τρίτη Λυκείου. Διστάζω στο δρόμο να πιάσω το χέρι του συντρόφου μου. Το κάνω μόνο σε κάποιο στενό που δεν υπάρχει κόσμος», ανέφερε για την τωρινή του σχέση ο καλλιτέχνης, αλλά και για το bullying που δέχθηκε στην εφηβεία του και τον στιγματίζει έως και σήμερα.

Η συγκινητική ανάρτηση μετά το coming out

Μετά την προβολή της συνέντευξης, ο Ιάσονας Μανδηλάς προχώρησε σε μία σπουδαία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και αξίζει να διαβάσεις τα λόγια του.

«Κάτι τόσο απλό, κάτι τόσο φυσιολογικό, αλλά τόσο δύσκολο να το πεις. Σήμερα σπάω την σιωπή μου και λέω την δική μου αλήθεια. Παίρνω θάρρος και δύναμη από όσους βγήκαν και μίλησαν πριν από εμένα με την ελπίδα να δώσω κι εγώ δύναμη σε κάποιον/α εκεί έξω. Για να βοηθήσω και εγώ με όποιον τρόπο μπορώ να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο έτοιμη να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα. Ίσως μια μέρα να μπορούμε να ζούμε μέσα σε αυτή λίγο πιο ελεύθεροι», έγραψε αρχικά..

Ο Ιάσονας Μανδηλάς δίνει τη δική του υπόσχεση και τον ευχαριστούμε

«Και ναι. Αυτήν τη στιγμή φοβάμαι και έχω ταχυπαλμία. Αλλά ξέρω ότι οφείλω να πάρω μια βαθιά ανάσα και να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτόν τον αγώνα. Και σε κάθε παιδί εκεί έξω που νιώθει μόνο, φοβισμένο να είναι ο εαυτός του. Κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο γιατί δεν έχει σε ποιον να μιλήσει. Να ξέρεις ότι έχω υπάρξει στη θέση σου. Υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να κάνω την ζωή σου λίγο πιο όμορφη και λίγο πιο εύκολη. Με αγάπη, Ιάσονας», κατέληξε.

Ιάσονα, σ’ ευχαριστούμε.