CELEBRITIES

O Hugh Grant και άλλοι διάσημοι Βρετανοί ξεσπούν κατά του Boris Johnson και της απόφασής του να κλείσει τη Βουλή

Joel Ryan/Invision/AP

Η αντίδραση του Hugh Grant κατά του πρωθυπουργού της Αγγλίας, Boris Johnson, μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να αναστείλει τη λειτουργία της η Βουλή της χώρας για περισσότερο από έναν μήνα για να προωθήσει την ατζέντα του για το Brexit, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον οργισμένη. «Δεν θα γ@@@@@@ις το μέλλον των παιδιών μου. Δε θα καταστρέψεις τις ελευθερίες για την υπεράσπιση των οποίων πολέμησε ο παππους μου σε δύο πολέμους. Άντε γ@@@ου υπερπροβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου. Η Βρετανία είναι αηδιασμένη από εσένα και τη μικρή σου συμμορία με τα μ@@@@@@α τσιράκια σου», έγραψε ο γενικώς γλυκούλης, ειδικώς οργίλος Hugh Grant στο Twitter. Όπως καταλαβαίνεις, ψύχραιμο δεν τον λες.

Διάβασε κι αυτό: Hugh Grant: Παντρεύτηκε ο ορκισμένος εργένης της showbiz

Μιλώντας για παιδιά, να σου θυμίσω ότι ο Hugh Grant έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του Anna Ebestein τον 5χρονο John Mungo, έχουν ακόμα μία κόρη 2 ετών της οποίας το όνομα δεν ξέρουμε, και ένα τρίτο παιδί που γεννήθηκε αυτή την άνοιξη για το οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως παραπάνω. Ο Βρετανός ηθοποιός έχει δύο ακόμα παιδιά, τον 5χρονο Felix Chang και την 6 ετών Tabitha Xaio Xi από προηγούμενη σχέση του. Ο Hugh Grant δεν ήταν ο μόνος που αντέδρασε (για να δεχτεί την επιβράβευση από 297 χιλιάδες like, αλλά και τα αρνητικά σχόλια πολλών οπαδών του Boris Johnson) απέναντι στην απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, που μάλιστα επικυρώθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αρκετοί ακόμα κωμικοί και μη ηθοποιοί αλλά και ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, όπως το «Αστέρι του Βορρά» Phillip Pulman, αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση στον ίδιο έντονο τόνο.

Ο τελευταίος πραγματοποίησε ένα σχόλιο που οδήγησε πολλούς να αποκαλέσουν «δικτάτορα» τον ίδιο και να δώσει τις διευκρινίσεις του με νέο tweet. «Ο “πρωθυπουργός” έχει πλέον αποκαλυφθεί ως δικτάτορας. Κουράστηκα να είμαι εξοργισμένος. Πρέπει να ξεφορτωθούμε αυτόν και τη συμμορία του όσο πιο σύντομα μπορούμε», ήταν το αρχικό του tweet που ακολουθήθηκε από το «Όταν ακούω το όνομα “Boris Johnson” οι λέξεις “σχοινί” και “κοντινότερη λάμπα του δρόμου” έρχονται επίσης στο μυαλό μου», που βάδισε σε πολύ επικίνδυνα νερά. Στη συνέχεια έσβησε το tweet, είπε ότι η ζωή είναι πολύτιμη, ότι θα ήταν κακή ιδέα να κρεμάσουν τον Boris Johnson κλπ κλπ.

 

«Κλαίω για τη Βρετανία. Ένας άρρωστο, κυνικά βίαιο και φοβερά επικίνδυνο πραξικόπημα. Τα παιδιά που παίζουν με τα σπίρτα, αλλά όχι κατά λάθος. Με χαρά βάζουν φωτιά σε μια αρχαία δημοκρατία και στα όσα απομεινάρια κύρους έχουν μείνει στη χώρα μας», σημείωσε ο Stephen Fry.

 

Οι κωμικοί David Baddiel και Kathy Griffin απάντησαν στο σχόλιο του Hugh Grant εξυμνώντας την αντίδρασή του, ενώ η standup comedian Jenny Eclair σημείωσε ότι είναι απογοητευμένη από τη βασίλισσα. Η ίδια τόνισε ότι αν στη θέση της βασίλισσας ήταν η Claire Foy ή η Olivia Coleman, τότε μάλλον τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με αυτό, να πω την αλήθεια.

 

Μένει να δούμε ποιοι ακόμα Βρετανοί celebrities θα ακολουθήσουν αυτό το κύμα διαμαρτυριών.

 

Κεντρική φωτογραφία: Joel Ryan/Invision/AP