CELEBRITIES

Ο Henry Thomas που πρωταγωνιστεί στο θρίλερ του Netflix “The Haunting of Bly Manor” είναι ο μικρός Elliott του E.T.

Ο Henry Thomas και η Drew Barrymore το 1983. AP Photo Lennox McLendon

Πριν από λίγο καιρό ο Macaulay Culkin με μία του μόνο φράση έκανε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο να νιώσουν «γέροι». Απλώς ανακοίνωσε ότι έγινε 40 χρόνων. Το παιδί που γνωρίσαμε «Μόνο στο σπίτι» ξεκίνησε τη μέση ηλικία του. Το φαινόμενο μόλις επαναλήφθηκε μέσα από την προβολή της νέας σειράς θρίλερ του Netflix “The Haunting of Bly Manor”. Οι τηλεθεατές συνειδητοποίησαν ότι ο 49χρονος πρωταγωνιστής της σειράς Henry Thomas ήταν ένα παιδί που σημάδεψε την παιδική μας ηλικία. O Henry Thomas, ήταν ο καλόκαρδος Elliott της ταινίας «E.T. o εξωγήινος» του Steven Spielberg.

O Henry Thomas γεννήθηκε στο San Antonio του Texas το 1971. Στα 8 του χρόνια πήρε τον πρώτο του ρόλο στην ταινία “Raggedy Man“. Ο σκηνοθέτης εκείνης της ταινίας, Jack Fisk πρότεινε τον Henry Thomas για τον ρόλο του Elliott της ταινίας “E.T.”, τον οποίο ο μικρός ηθοποιός πήρε από τύχη. Το αγόρι που είχε αρχικά επιλεχθεί να παίξει τον ρόλο φάνηκε πολύ κακομαθημένο στους συντελεστές της ταινίας και όπως είπε ο υπεύθυνος casting, Marci Liroff: «Μας έδειξε ότι δεν είναι το παιδί που ψάχναμε. Έπρεπε να ψάξω από την αρχή».

Ο Henry Thomas πέταξε από το Texas στο μέρος όπου γίνονταν οι οντισιόν και έκανε την καλύτερη εντύπωση στον Stephen Spielberg. Στα 9 του χρόνια τότε τότε, το αγόρι που θα υποδυόταν τελικά τον 10χρονο Elliott κατάφερε να κλάψει στην οντισιόν του, σκεπτόμενος τον νεκρό σκύλο του όπως είχε αποκαλύψει αργότερα. «Ο αυτοσχεδιασμός του ήταν τόσο συναισθηματικός και ειλικρινής που του έδωσα επί τόπου τον ρόλο» παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης. Παρακάτω θα δεις κι εσύ αυτήν την οντισιόν κι έχε κοντά σου χαρτομάντιλα.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1982 κι έγινε αμέσως επιτυχία. Ο Henry Thomas όπως και η Drew Barrymore που έπαιζε τον ρόλο της αδερφής του, Gertie έγιναν σταρ σε μία στιγμή. Ο Thomas αποφάσισε να απομακρυνθεί από το προσκήνιο και επέστρεψε στην πόλη του San Antonio για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του.

Ο Henry Thomas μετά τον “E.T.”

Έπαιξε μόνο σε δύο ταινίες ακόμα τη δεκαετία του 1980, την “Cloak & Dagger” (1984) και “Valmont” (1989). To 1994 έπαιξε στην ταινία “Legends of the Fall” ως ενήλικας πια και αυτή έγινε η δεύτερη οσκαρική ταινία στην οποία συμμετείχε.

Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε έκτοτε περιλαμβάνουν τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», “All the Pretty Horses” και άλλες ενώ στην τηλεόραση έχει παίξει σε σειρές όπως “CSI”, “The Mentalist”, “Law & Order” και φυσικά στο “The Haunting of Hill House” (τον πρώτο κύκλο της γενικής σειράς “Haunting”). Και παρακάτω βλέπεις πώς είναι σήμερα ο Henry Thomas. Σε θέλω πολύ ψύχραιμη.

Στην προσωπική του ζωή ο Herny Thomas έχει αποκτήσει τρία παιδιά κι έχει δύο γάμους στο ενεργητικό του. Τον Οκτώβριο του 2019 είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και υποχρεώθηκε να περάσει τον επόμενο χρόνο σε πρόγραμμα αναστολής.

Στη νέα σειρά του Netflix “Haunting of Bly Manor” που κάνει αίσθηση τις τελευταίες εβδομάδες, ο Henry Thomas υποδύεται τον θείο Henry. Ο νέος κύκλος της σειράς αντλεί έμπνευση από το βιβλίο «The Turn of the Screw» του Henry James. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην έπαυλη Bly, έξω από το Λονδίνο, όπως αναφέρει και ο τίτλος της σειράς. Ακολουθεί μια γκουβερνάντα που προσλαμβάνει ένας άντρας για να προσέχει τα ορφανά ανίψια του. Η έπαυλη Bly θα τη φέρει σύντομα αντιμέτωπη με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Την σύνδεση μεταξύ του Henry Thomas του τώρα και του μικρού Henry Thomas του “E.T.”, έκαναν διάφοροι χρήστες των social media και όπως θα δεις το αίσθημα ήταν ίδιο με εκείνο που μας κατέλαβε στα γενέθλια του Macaulay Culkin. Ο χρόνος γλιστρά ανάμεσα στα δάχτυλά μας.