CELEBRITIES

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου κάνοντας ιππασία μίλησε για την «αφροδισιακή» εξουσία και το «σ’αγαπώ» που δεν λέει συχνά. Το Τwitter χλιμίντρισε

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

«Ιππότης» έγινε για χάρη της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» την Κυριακή 4 Απριλίου ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Ο ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha «Αγγελική», παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη κι αφού ίππευσε το άλογό του, χαρακτήρισε τον εαυτό του «επικίνδυνα ειλικρινή» και μίλησε με ευθύτητα για το θέατρο, την εξουσία, τη νύχτα που γνώρισε μέσα από τα bar δουλεύοντας ως DJ και όχι μόνο, αλλά και την αγάπη.

«Η ιστορία ξεκίνησε 4-5 χρόνια πίσω, όταν πήγα για μία αποτυχημένη φωτογράφηση στο Σύλλογο Θεραπευτικής Ιππασίας στο Γουδί, όπου συνεχίζω να κάνω εθελοντισμό και μαθήματα. Το άλογο με το οποίο φωτογραφήθηκα μου δάγκωσε το δάχτυλο», είπε για το πώς ξεκίνησε να ιππεύει ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

«Δεν πανικοβλήθηκα απλά ρώτησα με το δάχτυλο ανάμεσα στα δόντια του, εάν θα έπρεπε να το τραβήξω και το τράβηξα απαλά, αλλά κάπως με στιγμάτισε αυτό. Νιώθω τρομερά τυχερός κάθε φορά που ανεβαίνω σε ένα άλογο και κάθε φορά λέω “δεν το πιστεύω ότι είμαι στην Αθήνα κι είμαι πάνω σε ένα τέτοιο ζώο”. Στην αρχή ήταν πολύ γοητευτικό κι εγώ ως νάρκισσος έλεγα ότι θα είμαι πολύ γοητευτικός πάνω στο άλογο. Μετά άρχισα να έχω μια άλλη επαφή με αυτό το ζωντανό», πρόσθεσε ο ηθοποιός. «Όταν σου λέει ο δάσκαλος τα μάτια του αλόγου είναι τα μάτια σου, όταν κοιτάς μπροστά κοιτάει κι αυτό μπροστά, όταν κοιτάς κάτω κοιτάει κι αυτό κάτω, οπότε κοίτα ευθεία προς τη ζωή, για να πας. Όλα αυτά άρχισαν να μου κουμπώνουν και με μια πιο φιλοσοφική σχέση με τα πράγματα», επεσήμανε.

Εκτός από την ιππασία, χαρά στον ηθοποιό δίνει και το θέατρο που τον τελευταίο έναν χρόνο έχει λείψει από τη ζωή του. «Κατάλαβα ότι το θέατρο μού δίνει χαρά, αφού πήρα απόσταση από αυτό. Τις πρώτες 22 ημέρες της πρώτης καραντίνας δεν βγήκα ούτε για βόλτα με μήνυμα. Μετά πέρασε το θέατρο σε μια φάση όπου λέω “κοίτα πόσα πράγματα έχω κάνει”. Μου ήλθαν όλες οι παραστάσεις, η μία μετά την άλλη. Γιατί τόσο καιρό δεν τις είχα σκεφτεί. Καμία ανάμνηση. Είχε υπερφορτωθεί η μνήμη», σημείωσε. «Εκείνες τις 22 ημέρες δεν τα βρήκα με τον εαυτό μου, σε καμία περίπτωση. Έκανα εντελώς πρακτικά και χειροπιαστά πράγματα. Πέταξα οτιδήποτε σε οθόνη υπήρχε μπροστά μου και σκάλιζα έναν κήπο», συμπλήρωσε ο Γιώργος Χρυσοστόμου μιλώντας για εκείνες τις ημέρες.

Η σχέση του με τις οθόνες, προδίδει και την ελάχιστη σχέση που έχει με τα social media. «Δεν έχω ιδιαίτερη επαφή. Με τα πολλά έφτιαξα Instagram, το οποίο δεν διαχειρίζομαι εγώ. Δεν μπορώ να μπω στον κόσμο του Instagram. Θα χαωθώ. Θα πάρω πολύ πληροφορία που δεν με ενδιαφέρει. Είμαι λίγο old school σε κάποια πράγματα. Προτιμώ να γνωριστώ δια ζώσης», είπε σχετικά ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Για την εποχή που δούλευε ως Dj σε bar της Αθήνας, ο ηθοποιός σημείωσε: «Τη χόρτασα τη νύχτα. Είδα τα άπαντα. Δεν μου λείπει. Πριν από την πανδημία είχα ξεκόψει από τη νύχτα. Και να δουλεύω και να βγαίνω γιατί δεν μου έκανε πλέον αίσθηση. Όταν ανοίξουν τα πράγματα θα πάω σε ένα εστιατόριο. Με συγγενικό πρόσωπο θα πάω να φάμε μία συγκεκριμένη μακαρονάδα», ενώ για το μάθημα που πήρε από τη νύχτα είπε χαρακτηριστικά: «Έμαθα ότι οι άνθρωποι τη νύχτα γίνονται δαίμονες».

Η συζήτηση πέρασε στον χώρο του θεάτρου και τις καταγγελίες σε αυτόν. Ο Γιώργος Χρυσοστόμου παραδέχτηκε ότι έχει δεχθεί λεκτική βία και απαξίωση. «Και γιατί δεν μίλησα τότε; Όταν είσαι μόνος σου κι αντιδράς σε κάτι, εγώ ας πούμε στην πορεία μου από τρεις σκηνοθέτες έχω φύγει. Έχω πει κάτι κι χω φύγει. Για τότε ήμουν ο προβληματικός. Η μονάδα και δίκιο να έχει, ότι και να κάνει η μονάδα, είναι η προβληματική. Οπότε λες “δε θα μιλήσω” γιατί να θεωρηθώ ο προβληματικός;», σημείωσε.

«Είναι πολύ αφροδισιακή η εξουσία. Κι όταν κάποιος την εκλαμβάνει ως γοητεία την περνάει ως γοητεία, την εισπράττει κι ως γοητεία. Εγώ γι’ αυτό σταμάτησα και να διδάσκω. Δοκίμασα να διδάξω κι είπα δεν το θέλω. Είχα εκνευρισμό που δεν καταλάβαινε (ο μαθητής) και σε πολύ λεπτή απόχρωση ίσως να τον πλήγωσα. Γι’ αυτό σταμάτησα να διδάσκω», εξήγησε στη συνέχεια για την εξουσία.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου για τη σειρά «Αγγελική» και τη δική του σχέση με το «σ’ αγαπώ»

Στην «Αγγελική» ο Γιώργος Χρυσοστόμου υποδύεται το «καλό παιδί» της οικογένειας, τον μεγαλύτερο αδερφό Αργυρού, τον Στέφανο. «Είναι εκνευριστικά γλυκούλης. Ώρες ώρες λέω «μπορώ να το αλλάξω αυτό και να σπάσει όλα;» γιατί είναι άδικο αυτό που του συμβαίνει. Τον νιώθω μακριά μου κι ότι πρέπει να τον φτάσω», εξήγησε για τον χαρακτήρα του. «Αυτό που με γοήτευσε στον Στέφανο σαν χαρακτήρα είναι ότι λέει πάντα “θες να το συζητήσουμε σε 10΄που θα είσαι πιο ήρεμος;”. Αυτό εγώ δεν το έχω. Συνήθως οι γοητευτικοί είναι οι πιο κακοί. Δεν είχα την εικόνα ότι ένας ψύχραιμος άντρας μπορεί να είναι γοητευτικός. Και ο Στέφανος μου το έμαθε αυτό», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

«Αφήνομαι στο συναίσθημά μου περισσότερο από όσο αντέχει ο άλλος. Πιο παλιά, πιο πολύ», είπε για το πόσο ο ίδιος παρασύρεται από το συναίσθημα. Ορμώμενη από το τραγούδι τίτλων της σειράς «Αγγελική» η δημοσιογράφος τον ρώτησε ποιος τον έμαθε να αγαπά. «Οι γονείς μου, τα αδέλφια μου και οι φίλοι μου με τον καιρό. Εκφράζω την αγάπη μου μόνο με πράξεις. Πολύ δύσκολα θα πω σ΄αγαπώ και δεν μου αρέσει να το ακούω πολύ εύκολα. Δεν ψήνομαι. Διάβασα κάπου ότι το σ΄αγαπώ και το χωρίζω το λες μία φορά, μετά το εννοείς μόνο, το κάνεις πράξη».

Όσο για τη δική του οικογένεια και κατά πόσο του θυμίζει την πολυμελή οικογένεια στην «Αγγελική», ο ηθοποιός είπε: «Όχι καμία σχέση. Εκεί που λίγο μοιάζουμε είναι ότι επειδή είμαστε έξι αδέλφια κι εγώ είμαι το πιο μεγάλο αγόρι, πολύ γρήγορα μπήκα στο “Ο μπαμπάς λείπει, τώρα είναι ο Γιώργος”, εκεί στα 11, 12». Στη δική μου οικογένεια ισχύει η αγάπη και δε χρειάζεται να ισχύει τίποτα άλλο».

Οι εικονες με τον Γιώργο Χρυσοστόμου πάνω στο άλογό του, προκάλεσαν ένα μίνι παραλήρημα στο Twitter. Ο ίδιος ερωτώμενος για τον ιπποτισμό, σημείωσε: «Μου αρέσει πολύ να είμαι ιππότης. Είμαι ιππότης. Είμαι κι από το νησί των Ιπποτών. Είναι ωραίος ο ιπποτισμός αλλά θέλει μέτρο. Εγώ μαζί μου δεν νιώθω τόσο ασφαλής όσο νιώθει κάποιος άλλος δίπλα μου».

Οι αντίδρασεις στο Twitter ήταν τουλάχιστον απολαυστικές