CELEBRITIES

O Γιώργος Μαζωνάκης «έγινε» Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το Instagram διχάστηκε

Instagram.com/georgemazonakis/

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, θέλησε με τον δικό του τρόπο να σχολιάσει τον αντικαπνιστικό νόμο, που το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να επικαιροποιήσει. Ο τραγουδιστής κατέφυγε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μέσω του οποίου συχνά πυκνά μοιράζεται στιγμιότυπα της καθημερινότητάς του, που είναι ξεχωριστή όπως εκείνος. Αυτή τη φορά ο Γιώργος Μαζωνάκης μεταμφιέστηκε σε Αλίκη Βουγιουκλάκη και χρησιμοποίησε ένα δικό της video για να σχολιάσει το ζήτημα.

«Το τσιγάρο. Πάντα επίκαιρο! Τώρα και τότε. Στους κινηματογράφους από τις 32 του Φλέβαρη», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του ο Γιώργος Μαζωνάκης. Σε αυτή την ανάρτηση φαίνεται η Αλίκη Βουγιουκλάκη να μιλά σε δημοσιογράφους και να λέει: «Δεν έχω να πω τίποτα. Μόνο που χαίρομαι πάρα πολύ που η υπόθεση αυτή που τόσο με ταλαιπώρησε έληξε τόσο καλά για μένα». Τα ίδια λόγια επαναλαμβάνει αμέσως μετά υποδυόμενος την αξέχαστη ηθοποιό ο τραγουδιστής.

Η μεταμφίεση που έκανε ο Γιώργος Μαζωνάκης σε Αλίκη Βουγιουκλάκη, δίχασε το κοινό του στο Instagram. Πολλοί δεν κατανόησαν γιατί «σατιρίζει ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή» (όπως βέβαια κάνουν κι επαγγελματίες της μίμησης όπως ο Τάκης Ζαχαράτος χωρίς καμία διαμαρτυρία), και τον κατηγόρησαν γι’ αυτό.

Άλλοι πάλι τον βρήκαν υπέροχο, κάποιοι τρίτοι διαπίστωσαν την ομοιότητά του τραγουδιστή με τον Iggy Pop, ενώ μερικοί περιορίστηκαν σε κακεντρεχή, υβριστικά σχόλια, τα οποία όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται να απαράγω εδώ.

Γιώργος Μαζωνάκης Instagram.com/georgemazonakis
Γιώργος Μαζωνάκης Instagram.com/georgemazonakis
Instagram.com/georgemazonakis

Γιώργος Μαζωνάκης Instagram.com/georgemazonakis
Instagram.com/georgemazonakis

Θα αναρωτηθείς ίσως γιατί ο Γιώργος Μαζωνάκης αναφέρθηκε στο τσιγάρο. Θα σου θυμίσω εγώ, ευθύς αμέσως. Οι δηλώσεις αυτές της Αλίκης Βουγιουκλάκη είχαν γίνει για την διαβόητη «Υπόθεση του τσιγάρου».

Στο site mixanitouxronou διαβάζουμε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Αλίκη Δικτάτωρ το 1971, η ηθοποιός και ο φροντιστής της εταιρείας παραγωγής Φίνος Φιλμ, Παντελής Παλιεράκης είχαν τεταμένες σχέσεις. Σύμφωνα με την πλευρά του Παλιεράκη μία ημέρα που εκείνη είχε καθυστερήσει, αυτός ενημέρωσε τον Φιλοποίμην Φίνο, για τις συχνές καθυστερήσεις της πρωταγωνίστριας κι εκείνη εκνευρισμένη μόλις έφτασε στο γύρισμα έσβησε στο πρόσωπό του το τσιγάρο που κρατούσε.

«Τον είχα μάλιστα ευεργετήσει. Του είχα αγοράσει και ψυγείο. Τον έβαλαν λοιπόν να μου κάνει τον άγριο. Εμένα. Κάτι ζήτησα, ίσως ένα αναψυκτικό και μου είπε “Δεν έχει, άντε πιο κει” και έγινε ένας καυγάς. Τον έβαλα δηλαδή στη θέση του όπως του έπρεπε. Τη μεθεπόμενη ο Δήμος Σακελαρίου με προειδοποίησε “Μου είπε πως θα σου κάνει μήνυση. Σήμερα που τον είδα είχε ένα σημάδι από τσιγάρο στο πρόσωπο και είπε ότι τον έκαψες εσύ…”», είχε διηγηθεί από πλευράς της στον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη η Αλίκη Βουγιουκλάλη.

Η μήνυση τελικά ήρθε με μάρτυρες μέλη του συνεργίου. Για να αποσύρει τη μήνυση ο Παλιεράκης, ζητούσε το ποσό των 150 χιλιάδων δραχμών. «Πήγε ο δικηγόρος ένα βράδυ στο θέατρο Αλίκη για να τους συναντήσει από κοντά και για να πάρει τα χρήματα», είχε διηγηθεί ο φροντιστής σε βιβλίο του Αλκίνοου Μπουνιά. «Μόλις ήταν έτοιμος να πάρει τις επιταγές, παρουσιάστηκαν δύο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν με το αιτιολογικό του εκβιασμού. Είχαν σκηνοθετήσει έτσι τη δουλειά για να βγούνε κι από πάνω. Ποιος εκβιασμός όμως; Αυτοί ήθελαν από μόνοι τους να δώσουν τα χρήματα», συμπλήρωνε.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη καταδικάσθηκε σε πέντε μήνες εφέσιμη ποινή, ενώ στο εφετείο ο Παλιεράκης ζήτησε να πληρωθούν μόνο τα έξοδα του δικηγόρου του για να λήξει η υπόθεση και η ηθοποιός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.