CELEBRITIES

Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε για τις τάσεις αυτοκαταστροφής, τις ακρότητες και την παραβατική του συμπεριφορά

Papadakis Press/Προκόπης Οικονομόπουλος

Στην εκπομπή του Alpha, «Μεσάνυχτα», βρέθηκε καλεσμένος ο Γιάννης Στάνκογλου το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου, ο οποίος παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Στάνκογλου αναφέρθηκε στο ελληνικό #metoo και στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, στα παιδιά του αλλά και στην προσωπική του ζωή, μη διστάζοντας να μιλήσει δημόσια για την παραβατική του συμπεριφορά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «θαύμα» το γεγονός πως σήμερα είναι ζωντανός.

Ο Γιάννης Στάνκογλου μιλάει για το ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες στο θέατρο

Για το ελληνικό #metoo και το θεατρικό σανίδι που τρίζει από τις απανωτές καταγγελίες, ο Γιάννης Στάνκογλου ανέφερε: «Νομίζω πως έπεσαν τα φώτα στο θέατρο. Γιατί το θέατρο έχει φώτα. Πιστεύω όμως ότι δεν ισχύει αυτό μόνο στο θέατρο. Ισχύει σε όλους τους χώρους εργασίας. Μόνο ως θετικό το βλέπω ότι ξεκίνησε όλο αυτό από το θέατρο. Με κάποια πέφτεις από τα σύννεφα, με κάποια όχι. Μόνο σε ένα θετικό δρόμο και κόσμο μπορεί να βγάλει κάτι τέτοιο. Νιώθω ότι υπάρχει ένα τέλος εποχής στα πράγματα. Ο καθένας είναι με ό,τι τρόπο το βλέπει».

«Δεν έχω έρθει προσωπικά κοντά σε κάτι τέτοιο, από όλα αυτά που ακούστηκαν. Αν ήμουν δίπλα, σίγουρα θα είχα αντιδράσει. Για κάποια έπεσα από τα σύννεφα. Για κάποια άλλα όχι. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με το θέατρο που έχουν απίστευτο ήθος και κάνουν τη δουλειά τους με υγεία» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος δεν είχε βιώσει άσχημη εμπειρία προσωπικά, αλλά πάντα είχε υποψίες για τη δράση ορισμένων ονομάτων.

Η κόρη του δεν παρακολούθησε ποτέ Άγριες Μέλισσες

«Έχω μια κόρη, τη Φοίβη 12 χρονών και τον Φίλιππο, 7 χρονών. Η κόρη μου εκφράζεται πιο πολύ στη μουσική, αν και έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις. Ο γιος μου όχι τόσο, γιατί είναι 7 ετών. Η κόρη μου δεν έχει δει τις Άγριες Μέλισσες. Η τηλεόραση δεν παίζει πολύ μέσα στο σπίτι μας. Ανοίγουμε κυρίως για ταινίες» ανέφερε ο Γιάννης Στάνκογλου, του οποίου η κόρη αρνήθηκε να τον παρακολουθήσει στις Άγριες Μέλισσες και εξήγησε τον λόγο.

«Ήταν περίεργο για τη Φοίβη όλο αυτό. Γιατί πολλοί συμμαθητές της έβλεπαν Άγριες Μέλισσες και της έλεγαν πράγματα. Μιλάω πολύ με τα παιδιά μου και τους εξηγώ ότι είναι μια κανονική δουλειά, όπως όλες οι άλλες δουλειές. Δεν θα είχα πρόβλημα αν ήθελαν να ασχοληθούν στο μέλλον με την υποκριτική» σημείωσε ο ηθοποιός.

Μπορεί πλέον ο ίδιος να είναι καταξιωμένος ηθοποιός, ωστόσο η απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική ήταν αβέβαιη. «Όταν μπήκα στη δραματική σχολή δεν ήμουν σίγουρος εάν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Όταν ήμουν στο δημοτικό και το γυμνάσιο ήθελα να γίνω γεωπόνος. Άλλαξα πάρα πολλά όμως στη ζωή μου. Έφτασα στο σημείο να μην ξέρω τι θέλω να κάνω. Είχα κάνει άπειρες δουλειές μέχρι να μπω στη δραματική σχολή. Οικοδομή με τον πατέρα μου, ντελίβερι, promotion σε προφυλακτικά και σερβιέτες, promotion σε τσιγάρα, barman, σερβιτόρος. Είναι τόσα πολλά που τα έχω ξεχάσει. Δεν θυμάμαι τη ζωή μου χωρίς να δουλεύω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στάνκογλου που η ηθοποιία του ταίριαξε «γάντι», σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες δουλειές.

Η αδρεναλίνη, οι τάσεις αυτοκαταστροφής, οι ακρότητες, η παραβατική συμπεριφορά και το «θαύμα»

Σε μία αποτίμηση της προσωπικής του πορείας, των προσωπικών επιλογών, της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του, ο ηθοποιός ανέφερε πως η αδρεναλίνη είναι από τα στοιχεία που ξεκάθαρα τον χαρακτηρίζουν. «Αδρεναλίνη είχα από μικρό παιδί. Είναι από τα στοιχεία που με χαρακτηρίζει. Με εξιτάρει και είμαι ποτισμένος με αυτήν. Έχω μία τάση αυτοκαταστροφής μερικές φορές. Όταν είσαι τόσο της αδρεναλίνης ή άνθρωπος που διψάει να ζήσει, η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνοντας λίγο πολύ το έχω λειάνει αυτό το πράγμα».

«Κάνω ψυχοθεραπεία από τα 23 μου. Μεγάλωσα σε μια συνοικία στον Περισσό. Εκεί υπήρχαν δυσκολίες στα σπίτια. Και βία υπήρχε, όσο γλυκιά και αν ήταν η ζωή με ωραία παιχνίδια στην αλάνα. Έχω κάνει πολλές ακρότητες. Το ότι ζω είναι θαύμα. Είχα παραβατική συμπεριφορά. Έκανα ακρότητες που ντρέπομαι να πω. Ήμουν τσογλανάκι το οποίο θα έκανε τη βλακεία του. Το ξεπέρασα πολύ γρήγορα ευτυχώς και το είδα αλλιώς. Αν δεν γνώριζα τους ανθρώπους που έχω στη ζωή μου δε θα ήμουν αυτός που είμαι τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στάνκογλου. Όλοι έχουμε κάνει λάθη, Γιάννη. Το σημαντικό είναι να τα αναγνωρίζουμε και να τα παραδεχόμαστε.