ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

O Gerard Depardieu κατηγορείται για βιασμό

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Gerard Depardieu περιοριζόταν στην περιγραφή του αξιοσέβαστου ηθοποιού. Ομολογουμένως σαν καλλιτέχνης έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλά σαν άνθρωπος έχει απογοητεύσει επαναλαμβανόμενα. Μετά την τελευταία εξέλιξη που αφορά στο όνομά του, την καταγγελία για βιασμό από 22χρονη ηθοποιό, ο Gerard μπήκε μια και καλή στη μαύρη λίστα.

Ο 69χρονος Depardieu, ακολουθώντας την πορεία συντριβής του Harvey Weistein, κατηγορείται σύμφωνα με τα διεθνή Μεσα από Γαλλίδα ηθοποιό νεαρή και κόρη φίλου του, για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση. Η κοπέλα, η οποία έχει επιλέξει να διατηρήσει την ανωνυμία της, κατήγγειλε το συμβάν στη γαλλική αστυνομία μέσα στον Αύγουστο. Το περιστατικό συνέβη πολυ πρόσφατα σε μία από τις κατοικίες του ηθοποιού στο Παρίσι και η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης. Η ενάγουσα δηλώνει «συγκλονισμένη» σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Depardieu είναι πεπεισμένος πως ο πελάτης του είναι αθώος και πως η αλήθεια θα λάμψει σύντομα.

Ο Gerard Depardieu έχει παίξει σε πάνω από 170 ταινίες αφήνοντας εποχή για την ερμηνεία του ως Cyrano de Berzerac αλλά και σαν Οβελίξ. Ωστόσο, απασχολεί τακτικά τα Μέσα και όχι για τους σωστούς λόγους. Στο παρελθόν γρονθοκόπησε έναν μοτοσυκλετιστή στο Παρίσι, έχει συλληφθεί να οδηγεί εντελώς μεθυσμένος, ενώ πριν μερικά χρόνια η είδηση ότι ούρησε (ελαφρώς μεθυσμένος και πάλι) μέσα σε μπουκαλάκι κατά τη διάρκεια αεροπορικής πτήσης, ομολογουμένως σόκαρε.

Ο Depardieu από το 2013, αφού σκυλόβρισε τις γαλλικές Αρχές για το φορολογικό σύστημα που έχει επιβάλλει, αρχικά μετακόμισε στο Βέλγιο κι ακολούθως απέκτησε ρωσική υποκοότητα. Δεν είναι πια Γάλλος, προτιμάει να δηλώνει κολλητός του Vladimir Putin. Το 2008 έχασε τον γιο του από πνευμονία, σε ηλικία 37 ετών.

Κεντρική Φωτογραφία: Axel Schmidt/AP Images