CELEBRITIES

Ο Δημήτρης Γιαννέτος έκανε 6 χρόνια να ταξιδέψει στο χωριό του. Η συγκλονιστική εξομολόγηση στο instagram

Instagram.com/giannetos

Ο Δημήτρης Γιαννέτος είναι ένας από τους λιγοστούς Έλληνες που μπορούν να περηφανευτούν ότι τα κατάφεραν στον λαμπερό κόσμο του Hollywood. Μπορεί να μην τον βλέπεις στις ταινίες, καθώς δεν είναι ηθοποιός, αλλά έχει συνεργαστεί με τους αστέρες του κι είναι ένας διάσημος make up artist στον πλανήτη όπου όλοι κυνηγούν το όνειρο της διασημότητας. Ο Δημήτρης Γιαννέτος είναι ένας καταξιωμένος στον χώρο του επαγγελματίας, που ζει και εργάζεται στο Los Angeles.

Όπως συμβαίνει τα καλοκαίρια με τους περισσότερους ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό, έτσι και ο Δημήτρης Γιαννέτος έχει επιστρέψει στην Ελλάδα για τις διακοπές του. Κι αυτές για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια περιλάμβαναν μία επίσκεψη στην πόλη όπου μεγάλωσε, στο «χωριό» του όπως έγραψε ο ίδιος σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση που πραγματοποίησε μέσω Instagram.

Ο Δημήτρης Γιαννέτος έκανε 6 χρόνια να ταξιδέψει στο χωριό του

Ο Δημήτρης Γιαννέτος ανάρτησε ένα φωτογραφικό album από τις 22 ώρες που πέρασε με την οικογένειά του στην πόλη του (σε παλιότερη συνέντευξή του είχε μιλήσει για τα Κύμινα Θεσσαλονίκης απ’ όπου κατάγεται, αλλά σε αυτή την ανάρτηση δεν αναφέρεται ονομαστικά στο χωριό του). Μαζί μοιράστηκε κι ένα εξομολογητικό κείμενο όπου εξήγησε γιατί καθυστερούσε και ανέβαλε αυτή την επίσκεψη για τόσο καιρό, για την όχι και ιδανική παιδική ηλικία του, το bullying στο σχολείο και τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποστεί. Από την άλλη, μίλησε και για το πώς όλες οι δύσκολες εμπειρίες του ήταν εκείνες που τον έκαναν να γίνει περήφανα αυτός που είναι σήμερα.

«22 ώρες με την οικογένεια στην πόλη μου aka το χωριό. Πέρασαν σχεδόν 6 χρόνια από την τελευταία φορά που επισκέφθηκα την πόλη όπου μεγάλωσα. Πάντα έψαχνα να βρω μία δικαιολογία να μην έρθω παρόλο που αγαπώ πολύ την οικογένειά μου και ήθελα να περάσω χρόνο μαζί τους. Πάντα προσπαθούσα να τους συναντώ οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, παρά στο χωριό μου», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννέτος, ενώ δίπλα στο κείμενό του ήταν δημοσιευμένες οι φωτογραφίες και τα video από αυτές τις 22 ώρες με τους συγγενείς του.

Οι τραυματικές εμπειρίες του

«Τώρα, ως 38χρονος μεγάλος πια άντρας κατάλαβα ότι το γεγονός ότι απέφευγα τόσα χρόνια να βρεθώ εκεί, είναι επειδή δεν είχα την καλύτερη παιδική ηλικία, δεχόμουν bullying στο σχολείο εξαιτίας της σεξουαλικότητάς μου, δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση πριν ακόμα ανακαλύψω ποιος είμαι πραγματικά και αντιμετώπισα κάποια άλλα οικογενειακά θέματα, και αυτά με οδήγησαν στο να κρύβομαι στον νέο κόσμο που δημιούργησα για μένα μακριά από εκεί», εξήγησε στη συνέχεια ο Δημήτρης Γιαννέτος.

Η επίσκεψή του στο χωριό του, έφερε μία συνειδητοποίηση, από αυτές που τις ανακαλύπτεις ξαφνικά και που σε αλλάζουν για πάντα. Που σε ενδυναμώνουν και σου επιτρέπουν να λες με σιγουριά στον εαυτό σου: «Καλά τα κατάφερες».

«Χθες κατάλαβα ότι ποτέ δεν θα πετύχαινα τίποτα και δεν θα είχα αυτή την καριέρα στη ζωή μου και όλους αυτούς τους υπέροχους φίλους που έγιναν η νέα οικογένειά μου στην ενήλικη ζωή μου, αν δεν τα είχα περάσει όλα αυτά.

Όλος αυτός ο πόνος με έκανε πιο δυνατό, με έκανε να γίνω υπερήφανα αυτός που είμαι, χωρίς να λέω ότι είμαι τέλειος γιατί ποιος είναι τέλειος σε αυτή τη ζωή, σωστά; Μαθαίνουμε όμως κάθε μέρα», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννέτος.

Η ειρήνη με το παρελθόν του

Ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το υποστηρικτικό σύστημα γύρω του και τις θεραπεύτριες που τον βοήθησαν από νωρίς στη ζωή του, ενώ επίσης νιώθει ευγνώμων και «επειδή είχα όλη την υποστήριξη από την οικογένειά μου, ώστε επιτέλους να κάνω ειρήνη με το παρελθόν μου», όπως έγραψε.

«Επιτέλους απόλαυσα κάθε λεπτό εκεί και λάτρεψα το γεγονός ότι είδα μετά από 25 χρόνια τους παλιούς μου συμμαθητές και τους γείτονες μου. Και το καλύτερο ήταν ότι η μαμά μου έφτιαξε σφολιατοειδή. Ήταν τόσο καλά», σημείωσε ο Δημήτρης Γιαννέτος πριν καταλήξει στο μήνυμά του προς όλους όσοι έχουν βρεθεί ή βρίσκονται σήμερα στη θέση που ήταν εκείνος στην παιδική του ηλικία.

«Μέσω του πόνου προσπαθήστε να γίνετε νικητές κι όχι θύματα. Είναι δύσκολο να το λέω, αλλά μπορείτε να το κάνετε πραγματικά. Αν εγώ μπόρεσα να το κάνω, τότε κι εσείς μπορείτε σίγουρα να το κάνετε», σημείωσε κλείνοντας τη μακροσκελή, αλλά ουσιαστική του ανάρτηση ο Δημήτρης Γιαννέτος.