CELEBRITIES

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πιο τρυφερό και ανθρώπινο στιγμιότυπο με την Μπέτυ Μπαζιάνα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Ζάππειο Μέγαρο για να ανακοινώσει την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στις 29 Ιουνίου. Η απόφαση ήταν κυρίως αποτέλεσμα της εκλογικής ήττας στις φετινές εκλογές.

«Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις. Που καλείσαι να σταθείς απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε όσους πορευτήκατε μαζί, απέναντι σε όσους σε πίστεψαν και στήριξαν προσδοκίες σε σένα. Απέναντι στον εαυτό σου. Αλλά και απέναντι σε όσους πολέμησες και σε πολέμησαν», ανέφερε στην αρχή του λόγου του ο Αλέξης Τσίπρας και όπως μπορείς να καταλάβεις, μια τέτοια απόφαση δεν είναι καθόλου εύκολη.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές, αυτές που σηματοδοτούν αλλαγές 180 μοιρών στη ζωή, την καθημερινότητά και τον περίγυρό μας, είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο τα αγαπημένα μας άτομα. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, το είχε αυτό το άτομο και ακούει στο όνομα Μπέτυ Μπαζιάνα.

Τον Αλέξη Τσίπρα, τον περίμενε η πιο ζεστή αγκαλιά μετά την παραίτησή του

Αφού, λοιπόν, ο πολιτικός ανακοίνωσε την παραίτησή του, αποχώρησε από το Ζάππειο Μέγαρο με υπηρεσιακό αυτοκίνητο που τον παρέλαβε έξω από το κτίριο. Στο υπηρεσιακό όχημα, φυσικά, δεν βρισκόταν μόνο ο οδηγός. Στο διπλανό κάθισμα των πίσω θέσεων τον περίμενε η πιο «επουλωτική» αγκαλιά. Ο λόγος για τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, που τον υποδέχθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο και ένα τρυφερό χάδι στον ώμο που μετατράπηκε στην πιο ζεστή και ανακουφιστική αγκαλιά.

Γιατί, μερικές φορές, ιδίως στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής μας, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ακριβώς αυτό. Ο φωτογραφικός φακός κατάφερε να αποτυπώσει το πιο τρυφερό και ανθρώπινο στιγμιότυπο.

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπέτυ Μπαζιάνα στέκεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Η πανεπιστημιακός και ηλεκτρολόγος μηχανικός ήταν πάντα εκεί στις μεγάλες στιγμές της πολιτικής του διαδρομής. Από τη στιγμή που περπάτησε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τίτλο του Πρωθυπουργού, μέχρι και τη στιγμή της παραίτησής του. Εξάλλου, τα άτομα που έχουμε πραγματικά στο πλευρό μας, στις δύσκολες στιγμές φαίνονται.

Το ζευγάρι που γνωρίστηκε όταν πήγαινε ακόμα σχολείο, έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Φοίβο και τον Ορφέα και έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει γι’ αυτή την επιλογή τους σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ήμασταν πολλά χρόνια μαζί, με διακυμάνσεις, με αποστάσεις, με δυσκολίες, αλλά ήμασταν μαζί από παιδιά. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να το παλέψουμε να ζήσουμε μαζί. Ένα δύο χρόνια μετά τη συγκατοίκηση μάς προέκυψε ο Φοίβος – Παύλος, το πρώτο μας παιδί. Δεν είχε νόημα να πούμε σε όλους που μας ήξεραν μαζί “πάμε να κάνουμε ένα γλέντι”.

Είπαμε θα κάνουμε ένα γλέντι μόλις γεννήσουμε το παιδί μας. Κάναμε ένα σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο είναι το νομικά και θεσμικά απαραίτητο για να διασφαλίσει δύο ανθρώπους που ζουν μαζί, και το οποίο μας άρμοζε και μας ταίριαζε», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για τη γνωριμία τους στα σχολικά τους χρόνια, ο ίδιος είχε πει: «Έχω την αίσθηση ότι η Μπαζιάνα πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν εγώ την εντοπίσω». O έρωτάς τους ξεκίνησε να πλάθεται στη Γ’ Γυμνασίου. Ο ίδιος ζήτησε από τη σύντροφό του να βγουν ραντεβού κάποια χρόνια μετά, στο Λύκειο.

Οι αλλαγές που έφερε η σχέση τους, στον χαρακτήρα τους

«Είμαστε μαζί πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας μου και ο δικός της από αυτή τη σχέση. Δεν θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος, αλλά τα χαρακτηριστικά που έχω θα τα είχα σε μεγαλύτερη ασυδοσία. Κάθε σχέση σε περιορίζει σε ένα βαθμό, από ένα σημείο και μετά πλάθεται ο χαρακτήρας του άλλου». «Εγώ είχα μια πιο οραματική σχέση με την πολιτική. Βρήκα στην Μπέτυ την ταύτιση σε αυτό. Έναν κοινό κώδικα αξιών. Γυρίσαμε τον κόσμο, δεν μας άρεσαν πολύ τα υλικά αγαθά. Πιστεύαμε στο ίδιο όνειρο. Είχαμε έναν ρομαντισμό», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα.