CELEBRITIES

Νίνο: Η ανάρτηση που εξισώνει ΛΟΑΤΚΙ με καλοριφέρ, οι αντιδράσεις και η απάντησή του

Papadakis Press Willy Grieser - Vladislav Karanagaev

Είχαμε το Twitter/X, τώρα αποκτήσαμε και το Threads για να παρακολουθούμε τους διάσημους να εκθέτουν δημόσια τις απόψεις τους επί παντός επιστητού. Αφού ρωτήθηκαν όλοι για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών είπε και ο Νίνο να κάνει μία ανάρτηση στο Threads για το ζήτημα που έχει απασχολήσει τη δημοσιότητά τόσο ώστε να μοιάζει να είμαστε όλοι σε διαβούλευση γι’ αυτό το νομοσχέδιο που μία εξαγγέλεται, μία παγώνει και μία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι θα μιλήσει γι’ αυτό σε συνέντευξη Τύπου.

Μέχρι να συμβεί η συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2023, ας επανέλθουμε στον Νίνο και στην ανάρτησή του στο Threads. Εκεί ο Νίνο χωρίς ποτέ να αναφέρεται στα ομόφυλα ζευγάρια έκανε μία ανάρτηση στην οποία μιλά για μπανιέρες και καλοριφέρ που υιοθετούν μαζί αρσενικά κλειδιά. Δεν ξέρω ποιες ήταν οι προθέσεις του, πάντως ο Νίνο προκάλεσε εύλογα αντιδράσεις. Το πεδίο μάχης μεταφέρθηκε και στο Twitter/X, όπου ο Νίνο κατηγορήθηκε ότι χλευάζει το δικαίωμα των ανθρώπων στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά και το δικαίωμα που στερούνται μέχρι σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια στο να αναγνωριστούν νομικά οι οικογένειές τους.

«Από σήμερα είμαι καλοριφέρ, 65 ετών, θα παντρευτώ μία μπανιέρα και θα υιοθετήσω ένα αρσενικό κλειδί μαζί της. Τι δεν γίνεται; 2024 έχουμε! Πού είναι το παράξενο;», έγραψε ο Νίνο στον λογαριασμό του στο Threads.

Την ανάρτηση του τραγουδιστή πρόβαλλε η εκπομπή Γεια Σου στον ΣΚΑΪ, με τη Μαρία Μπακοδήμου να συμπεραίνει όπως κι όλοι μας ότι ο Νίνο μιλούσε για την τεκνοθεσία των όμοφυλων ζευγαριών και να τονίζει ότι η παρομοίωση που χρησιμοποίησε ο Νίνο ήταν τουλάχιστον άστοχη.

Η σύγκριση αυτή μεταξύ καλοριφέρ, μπανιερών και ανθρώπων ήταν που προκάλεσε και αρνητικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση του τραγουδιστή. «Σου έχω μία πληροφορία. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοριφέρ ούτε μπανιέρες ούτε κλειδιά. Σοκ έτσι;», «Ποιος είναι καν ο κύριος; Για να παρομοιάζει ανθρώπινες ζωές με μπανιέρες πάντως, καταλαβαίνω γιατί το όνομα του εχει κολλήσει στο 2010», «Θλιβερή ανάρτηση», ήταν μερικά από αυτά τα σχόλια.

Στον κόσμο του Twitter/X, συναντά κανείς οργή, χιούμορ και αδιαφορία στα σχόλια απέναντι σε έναν ακόμα τραγουδιστή που χωρίς να είναι ειδικός είπε να μοιραστεί την άποψη του για ένα θέμα που στην πραγματικότητα δεν αφορά κανέναν πέρα από τους συμπολίτες μας που στερούνται δικαιωμάτων.

Ο Νίνο επανήλθε στο θέμα με μία διευκρίνιση. «Για να τελειώνουμε με αυτό το “αστείο”, το παράδειγμα με την μπανιέρα και το καλοριφέρ, ήταν το γνωστό -ό,τι δηλώσεις είσαι. Ό,τι θέλεις κάνε. “Είμαι αυτό, και θα κάνω αυτό κι αυτό”. Επίσης δεν εξαρτάται από μένα τι θα γίνει. Ηρεμήστε! Ομοφοβικός δεν είμαι σε καμία περίπτωση. Είμαι κατά της βίας, κατά των ναρκωτικών, κατά του μίσους. Είμαι υπέρ της αγάπης! Υπέρ της ελευθερίας! Τίποτα πλέον δεν είναι παράξενο στις μέρες μας! Μη γίνει παράξενο όμως το φυσιολογικό», έγραψε ο Νίνο και ίσως τα έκανε χειρότερα.

Ποιο είναι το φυσιολογικό και ποιος άραγε το ορίζει; Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε κάτι σοφό τις προάλλες, ως καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα.

«Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι, δεν είμαστε μόνο 2 σχέδια σε αυτόν τον κόσμο, μόνο ένας άντρας 1,85, 82 κιλά μελαχρινός και μία γυναίκα 1,70 αδύνατη με καμπύλες. Έχουμε έρθει πάρα πολλά σχέδια, διαφορετικά και δεν μπορούμε να μπούμε μέσα σε δύο καλούπια. Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι για να χωρέσουμε σε αυτά τα καλούπια. Η φύση έχει προνοήσει και μας έχει φέρει σε δισεκατομμύρια διαφορετικά σχέδια. Εμείς έχουμε πει “α ωραία αυτό και αυτό μόνο είναι φυσιολογικό”. Εμείς το είπαμε, δεν το είπε η φύση», είπε κι ελπίζω κάποτε να το συνειδητοποιήσουμε και οι υπόλοιποι.

Αν το συνειδητοποιήσουμε τότε σίγουρα δεν θα θεωρούμε ότι τα «φυσιολογικά» κινδυνεύουν από τα «παράξενα». Κι ίσως να μην θεωρούμε ότι τα δικαιώματά μας κινδυνεύουν από τα δικαιώματα των άλλων. Κι ίσως να μη χρειάζεται να κάνουμε αποτυχημένο χιούμορ με την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του άλλου. Ίσως να μην μπορούμε να κάνουμε αφού η πηγή της διάκρισης στο όνομα του νόμου μεταξύ μας θα έχει εξαλειφθεί. Ίσως λεώ, σίγουρη για τίποτα δεν είμαι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ερχόμενη Τετάρτη όπως διαβάζουμε στο NEWS24/7, θα ανακοινώσει ότι θα φέρει “σύντομα” το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί εάν ο χρόνος κατάθεσης θα είναι πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Εκείνο όμως που θα ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός είναι ότι το νομοσχέδιο θα προβλέπει και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία.

Στόχος, όπως έχει γράψει το NEWS 24/7 είναι να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια. Θα αναγνωρίζεται για παράδειγμα ως κηδεμόνας και ο άνδρας ή η γυναίκα που δεν είναι βιολογικός γονέας του παιδιού. Ενώ σήμερα τα παιδιά αυτά εάν πεθάνει ο φυσικός γονέας δεν μπορούν να μείνουν με τον έτερο άνθρωπο που τα έχει μεγαλώσει ή εάν πεθάνει ο/η σύντροφος του φυσικού γονέα δεν μπορούν να τον κληρονομήσουν.