CELEBRITIES

Νίκος Πουρσανίδης: Η τρυφερή εξομολόγηση για τη σύζυγο και ατζέντη του, Κατερίνα, και τα «σεμινάρια σωστής συμπεριφοράς» στην τέχνη

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», ο Νίκος Πουρσανίδης μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά του Mega «Έξαψη», αλλά και σε διεθνείς παραγωγές στις οποίες είχε συμμετάσχει το προηγούμενο διάστημα, απάντησε αν έχει νιώσει ποτέ κακοποιημένος σε συνεργασία του, ενώ μίλησε και για την σχέση του με τη σύζυγο και μάνατζέρ του Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Στο τελευταίο θέλω να σταθείς ιδιαιτέρως, καθώς ο Νίκος Πουρσανίδης για τη σύζυγό του, με τόσο όμορφα λόγια, που αυτή η συνέντευξη είναι μία ακόμα απόδειξη ότι ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα.

«Έξαψη νιώθω πολλές φορές στη ζωή μου., γιατί κι εγώ δεν το αφήνω. Δεν είμαι ποτέ χαλαρός. Άσχετα αν φαίνομαι χαλαρός, δεν είμαι», είπε αρχικά στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη, ο Νίκος Πουρσανίδης. «Έχω πάρα πολλά κοινά με τον ρόλο μου κι είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου ρόλους που έχω κάνει στην τηλεόραση. Πέρα από το εμφανές ότι είναι κι αυτός καλλιτέχνης, ψάχνεται και θέλει να κάνει το καλό, πράγμα που ιδανικά θέλω να κάνω κι εγώ», σημείωσε ο ηθοποιός, συμπληρώνοντας ότι σε αντίθεση με τον πρώην αλκοολικό χαρακτήρα που υποδύεται στη σειρά, ο ίδιος είναι πολύ “control freak” και οι εξαρτήσεις δεν ήταν κομμάτι της ζωής του.

Μιλώντας για τα αδέρφια του, τον ηθοποιό Δημήτρη Αλεξανδρή και τον ποδοσφαιριστή Ηλία Πουρσανίδη, ο Νίκος Πουρσανίδης εξομολογήθηκε ότι καθώς είχε μεγάλη διαφορά ηλικίας μαζί τους «πάντα τους θαύμαζα πάρα πολύ».

«Όταν τέλειωσα το σχολείο είχαν ήδη κάνει σημαντικά πράγματα, ο ένας στο ποδόσφαιρο και ο άλλος στην υποκριτική. Το πρώτο πράγμα που έκανα και δεν είχαν κάνει τα αδέρφια μου ήταν που έφυγα για το εξωτερικό και έζησα εκεί», σημείωσε ο Νίκος Πουρσανίδης. Την απόφαση να ζήσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, την πήρε από κοινού με την Κατερίνα Παπαδοπούλου, την τότε σύντροφό του κι έπειτα γυναίκα του. Η επιστροφή ήρθε όταν απέκτησαν τον γιο τους.

Νίκος Πουρσανίδης Με τη σύζυγό του, Κατερίνα Παπαδοπούλου. / Papadakis Press / Εξωτερικός συνεργάτης
Με τη σύζυγό του, Κατερίνα Παπαδοπούλου.

«Γυρίσαμε κυρίως για τον γιο μου. Γεννήθηκε ο γιος μου και σε 17 ημέρες γυρίσαμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βράδυ που γεννήθηκε ο γιος μου και ήμουν μέσα και μας τον έδωσαν και έφυγαν όλοι και κοιμηθήκαμε οι τρεις μας», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός. Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Νίκος Πουρσανίδης συνεργάστηκε με τον Stephen Frears. Και παρόλο που δούλευε μαζί του στην ταινία του 2015, “The Program”, παράλληλα ήταν υπάλληλος σε κινηματογράφο και πουλούσε εισιτήρια για την προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη. «Ήταν σουρεαλιστικό» σχολίασε σχετικά.

Ο Νίκος Πουρσανίδης συμμετείχε επίσης σε ιρανική σειρά κατά τα γυρίσματα της οποίας όπως δήλωσε μεταξύ άλλων:«έμαθα να ιππεύω καλύτερα», αλλά και στην ταινία “The Lost Daughter” που σκηνοθέτησε η Maggie Gylenhaal. «Είναι φοβερή σκηνοθέτης και εξαιρετικός άνθρωπος η Maggie Gylenhaal», σημείωσε ο ηθοποιός ενώ επανήλθε σε αυτή του την εμπειρία και στην επόμενη ερώτηση που είχε να κάνει με τα περιστατικά κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον χώρο της τέχνης.

«Κακοποιημένος σε σχέση με αυτό που βγαίνουν και λένε τα παιδιά όχι δεν έχω νιώσει ποτέ. Λίγο πριν κάνουμε την ταινία “The Lost Daugther”, κάναμε κάποια σεμινάριο από την παραγωγή για το πώς πρέπει να φερόμαστε ο ένας τον άλλο. Για το πώς πρέπει να μιλάμε για να μην προσβάλλουμε ο ένας τον άλλο για το χρώμα του, για τη σεξουαλική του κατεύθυνση για οτιδήποτε», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Πουρσανίδης κι αυτή είναι μία πολύ ωραία, πρακτική πρόταση για την επόμενη ημέρα του θεάτρου και της τέχνης μετά τις καταγγελίες στην Ελλάδα.

«Η Κατερίνα είναι δίπλα μου όπως κι εγώ είμαι δίπλα σε εκείνη. Σχεδόν πάντα εγώ κι η Κατερίνα θέλουμε τα ίδια πράγματα την ίδια στιγμή. Τη θαυμάζω τόσο πολύ και πιστεύω τόσο πολύ στο ταλέντο της και σε αυτή τη δουλειά που κάνει. Επενδύουμε στη σχέση μας και τη δουλεύουμε και μετά επενδύουμε και στην καριέρα μας», είπε ο Νίκος Πουρσανίδης για τη σύζυγό του, Κατερίνα Παπαδοπούλου, η οποία είναι και ατζέντης του.

«Έχει πολλή πλάκα γιατί πολλές φορές λένε κάποιοι “Καλά η γυναίκα σου είναι ατζέντισσα δεν μπορεί να σε βάλει σε μία δουλειά” και μετά όταν την κλείνω τελικά λένε “Α, σε έβαλε η γυναίκα σου ε;”», σχολίασε με χιούμορ ο Νίκος Πουρσανίδης. Ο ίδιος μίλησε και για το βιβλίο του «Πέρα από το δάσος & Η μαγεμένη καρυδιά», το οποίο κάποια στιγμή θα γίνει ταινία μικρού μήκους, με πρωταγωνιστή τον γιο του. «Περιμένω να μεγαλώσει λίγο ο γιος μου, που είναι 8 χρονών για να παίξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι άλλη μια γενιά από την οικογένειά του θα περάσει από τον χώρο της τέχνης.