CELEBRITIES

Νίκη Λυμπεράκη: Η πρώτη της αντίδραση μετά τη συνέντευξη με τον Νίκο Καρβέλα

Αγγελική Καλαμαρά \ Ladylike.gr

Τη Νίκη Λυμπεράκη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star, ύστερα από την πολυσυζητημένη (και εντελώς αμήχανη και άβολη) live συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Καρβέλας, στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα του Mega, την 1η Απριλίου, με αφορμή το βιβλίο του, Νοοσοφία.

Η Νίκη Λυμπεράκη, η οποία άκουσε πολλά σχόλια, σχετικά με τον χειρισμό της συνέντευξης, επέλεξε να κρατήσει χαμηλό προφίλ και να μην δώσει άλλο έκταση. Συγκεκριμένα απάντησε: «Δεν έχω να σας πω κάτι, ευχαριστώ πολύ που ήρθατε».

Η συνέντευξη με τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Καρβέλα

Μιλώντας για το πολιτικό τοπίο της χώρας, το οποίο αποκάλεσε «βόθρο» ο Νίκος Καρβέλας, η Νίκη Λυμπεράκη ζήτησε περισσότερες διευκρίνισεις, για να τεκμηριώσει την άποψή του, προκαλώντας τον εκνευρισμό του. Ο Νίκος Καρβέλας, σε αυστηρό ύφος τόνισε στη δημοσιογράφο πως δεν θα του υποδεικνύει πώς θα μιλάει, ενώ τόνισε πως η συζήτηση μαζί της είναι «λίγο απογοητευτική».

«Όταν το μέγιστο του ποσοστού των βουλευτών είναι αποδεδειγμένα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια άνθρωποι οι οποίοι τσαλαπατάνε σε ακαθαρσίες και παίζουν με τις ακαθαρσίες και αναγεννώνται μέσα από τις ακαθαρσίες είναι λιγάκι αστείο τώρα να υποκρινόμαστε ότι οι βουλευτές… Τι σημαίνει οι βουλευτής; Ένας κακομοίρης επαγγελματίας είναι», σημείωσε στη συνέντευξή του ο Νίκος Καρβέλας, με τη Νίκη Λυμπεράκη να κάνει την παρέμβασή της και να σημειώνει πως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να λέμε ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος.

«Πιάνεσαι από μία λέξη. Δεν θα μου λες τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. Δεν σε ρώτησα εσένα, εσύ ρωτάς εμένα» ανέφερε ο Νίκος Καρβέλας, με τη Νίκη Λυμπεράκη να σημειώνει «Να λες ό,τι θέλεις. Εγώ επιτρέπεται να λέω; Χωράει και η δική μου γνώμη; Κανονικά στους θεσμούς οφείλουμε σεβασμό. Το αν δεν στέλνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους να το συζητήσουμε».

«Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστευα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς λες τα ίδια όπως όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα, πιανόμενοι από μία λέξη που είπα ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος, ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12 εκ. Έλληνες. Το τι λέω εγώ άσε να το κρίνει ο κόσμος. Εγώ εδώ ήρθα όχι για να μιλήσω με εσένα αλλά με τον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Δεν μπορείς να λες ότι είμαι απόλυτος» συνέχισε ο Νίκος Καρβέλας.

«Εγώ είμαι εδώ, αλλά μου απαγορεύεις να σου μιλήσω; Επιτρέπεται κάποιος άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου να έχει γνώμη;» ρώτησε η Νίκη Λυμπεράκη.

«Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι που πας να μπλέξεις, είναι δυστυχώς εκείνοι που έκαναν τη ζημιά σε αυτή τη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ’ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις ο άνθρωπος αυτός… Κατορθώνεις να χάνουμε μισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξ’ ολοκλήρου ένας βόθρος. Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική για μένα» ανέφερε ο Νίκος Καρβέλας με τη Νίκη Λυμπεράκη να απαντά «θες να συνεχίσουμε ή να το κλείσουμε; Μπορούμε να πάρουμε ένα διάλειμμα και να το σκεφτείς».

Η ένταση ωστόσο ανάμεσα στον Νίκο Καρβέλα και τη Νίκη Λυμπεράκη δεν σταμάτησε εκεί. Όταν η δημοσιογράφος θέλησε να του υποβάλει μία ερώτηση για το βιβλίο του, εκείνος ενοχλήθηκε ξανά. «Να σε ρωτήσω κάτι;» του είπε η Νίκη Λυμπεράκη με εκείνον να τονίζει «όχι, να με ακούς, μόλις τελειώσω, θα με ρωτάς».

Όσον αφορά τη σχέση του με την Έλενα Φερεντίνου, είπε: «Η Έλενα Φερεντίνου διάβασε πρώτη το βιβλίο, αυτή η οποία το έγραψε κιόλας. Δεν είναι σύντροφος, ούτε συνοδοιπόρος, είναι μία γυναίκα με την οποία ταιριάζω γιατί δεν με ενοχλεί. Είναι μεγάλο προτέρημα και ικανότητα να μπορεί ένας άνθρωπος να μην ενοχλεί έναν άνθρωπο άλλον, όταν είναι τόσες πολλές ώρες μαζί» και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεται χωρίς να έχει καμία ιδιαίτερη ικανότητα ή χάρισμα. Μια απλή κοπέλα είναι η οποία έχει μια περίεργη φωνή, είναι αδύνατη, ένα γλυκό πλάσμα», ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.