CELEBRITIES

Νένα Μεντή: Ο λόγος που απέρριψε τον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στην ταινία

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Η ταινία «Ευτυχία» ήταν η τελευταία στην οποία είδαμε στην Ελλάδα να δημιουργούνται ουρές έξω από τα ανοιχτά τότε στην ανέμελη εποχή προ του κορονοϊού, σινεμά. Ο κόσμος συνωστίστηκε περιμένοντας να μπει στην σκοτεινή αίθουσα και αφέθηκε στη μαγεία του κινηματογράφου, παρακολουθώντας τη βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που σκηνοθέτησε ο Άγγελος Φραντζής και στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της, με κυριότερους τη νεαρή και την ώριμη «Ευτυχία» των Κάτιας Γκουλιώνη και Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη αντίστοιχα. Η Νένα Μεντή που είχε υποδυθεί την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, στην παράσταση «Ευτυχία» λίγα χρόνια νωρίτερα, αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι της είχε γίνει πρόταση να αναλάβει το ρόλο και στην ταινία. Η Νένα Μεντή είπε όχι και όπως φάνηκε δεν το μετάνιωσε στιγμή.

Η Νένα Μεντή παραχώρησε συνέντευξη στον Real FM και τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη κι εκεί αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Άγγελου Φραντζή. Η ίδια είχε υπάρξει άλλωστε μία θεατρική «Ευτυχία» για χρόνια στην παράσταση, που υπέγραφε σκηνοθετικά ο Πέτρος Ζούλιας.

«Κατ’ αρχήν μου προτάθηκε εμένα ο ρόλος της Ευτυχίας. Δεν μου άρεσε το σενάριο, δεν συμφωνούσα. Επίσης, αν έκανα την “Ευτυχία” στο σινεμά ή όπου αλλού, θα την έκανα με τον Πέτρο Ζούλια, δεν θα την έκανα μόνη μου, μ’ έναν άλλο σκηνοθέτη, μ’ έναν άλλο συγγραφέα. Κατάλαβες; Για λόγους, κατ’ αρχήν, συναισθηματικούς. Και μετά επαγγελματικούς και συναδελφικούς», είπε η Νένα Μεντή. «Όταν είδα, βέβαια, την ταινία, που δεν θέλω να τη σχολιάσω, καθόλου, γιατί μπορεί να φανεί από κάποιους που δεν με ξέρουν ότι μπορεί να έχω έναν ανταγωνισμό, είπα: “Παναγία μου, πώς με φώτισες;”», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

«Ναι, ναι, χωρίς να είναι κακή, πρόσεξε, ε; Δεν λέω αυτό επ’ ουδενί». απάντησε η Νένα Μεντή στην απορία του Βασίλη Μπουζιώτη για την αντίδρασή της όταν είδε την ταινία «Ευτυχία». «Όχι, αλλά δεν είναι αυτό που θέλαμε εμείς με τον Πέτρο να βγάλουμε. Είναι άλλο το ζητούμενο. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό εκείνο, καθόλου. Και ειδικά στην παραγωγή και στη σκηνοθεσία ήταν πολύ καλό», διευκρίνισε η ηθοποιός.

«Αλλά, φυσικά, για να μην είμαι και τόσο μετριόφρων, η “Ευτυχία” η ταινία έσκισε, επειδή υπήρχε η “Ευτυχία” η παράσταση», πρόσθεσε η Νένα Μεντή.  Αποσπάσματα της ραδιοφωνικής συνέντευξής της, προβλήθηκαν από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου».

Η Νένα Μεντή είχε μιλήσει στην εκπομπή «Προσωπικά» για τα 7 χρόνια που υποδύθηκε την «Ευτυχία Παπαγιανναπούλου» με συνεχόμενα sold out και μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία. «Εγώ αυτή τη γυναίκα δεν την ήξερα, παρά μόνο τα τραγούδια της γιατί είμαι συλλέκτρια λαϊκών τραγουδιών. Έμεινα άναυδη όταν ο Πέτρος Ζούλιας μου είπε να κάνουμε τότε την Παπαγιαννοπούλου μονόλογο. Δεν γινόντουσαν τότε μονόλογοι. Η Ευτυχία ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα, πολύπλευρη, στα όρια της σχιζοφρένειας», είχε πει τότε η Νένα Μεντή.

Όπως έλεγε η ηθοποιός ήταν η αμεσότητα και η ειλικρίνειά της που την έκανε γοητευτική στα μάτια της, ενώ τα κοινά της μαζί της ήταν πολλά. «Δεν έκανα πολλές προσπάθειες για να θυμίσω μια αύρα της. Επίσης, (ένα ακόμα κοινό είναι) τα χαρτιά. Εγώ είμαι μεγάλο χαρτόμουτρο. Δεν παίζω πια, δυστυχώς. Έχουν διαλυθεί όλοι οι ήρωες της χαρτοπαιξίας και έχω μείνει μόνη μου», συμπλήρωνε η Νένα Μεντή. «Έχω κοινά με αυτόν τον άνθρωπο, κι άλλα που ίσως δεν κάνει να τα πω γιατί θα φανώ και επηρμένη, που δεν είμαι καθόλου. Θα μπορούσε να είναι γιαγιά μου η Ευτυχία», σημείωνε η ηθοποιός.