CELEBRITIES

Νατάσσα Μποφίλιου: «Η κοινωνία αλλάζει και αυτό οφείλεται στο θάρρος των θυμάτων»

Instagram.com/ladylike.gr

Λίγες ώρες έχουν μείνει για την online exclusive performance της τραγουδίστριας, η οποία θα μας κρατήσει συντροφιά από τη σκηνή του Vox, παρουσιάζοντάς για πρώτη φορά την “Εποχή του Θερισμού“. Πριν από τη μεγάλη παράσταση, λοιπόν, η Νατάσσα Μποφίλιου βρέθηκε virtual με τη Μίνα Μπιράκου, σε ένα αποκλειστικό Instagram live του Ladylike. Και φυσικά η συζήτηση περιείχε τα πάντα.

Αναφερόμενη, αρχικά, σε μικρές λεπτομέρειες που αφορούν το επικείμενο live, η Νατάσσα Μποφίλιου εκμυστηρεύτηκε ότι η ίδια και οι συνεργάτες της «έχουν φτιάξει έναν κόσμο γύρω από τη συναυλία, μεταφέροντας το θεατρικό κλίμα».

«Θα έχει έναν πλουραλισμό εικόνων και πάρα πολλά άτομα πάνω στη σκηνή. Τα τραγούδια δεν άντεχαν άλλο μέσα μας. Ήθελαν να ζωντανέψουν» ανέφερε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι το αγαπημένο της κομμάτι είναι η «Ιθάκη», που συμπωματικά – αλλά και μοιραία- άκουσε πρώτη φορά έξω από το Vox. Πάντως, αν είχε ένα μότο ζωής σε στοίχους αυτό θα ήταν το «Πάμε ξανά μαζί».

Το ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Παρ’ όλο που η Νατάσσα Μποφίλιου είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα, αποκάλυψε ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. «Φτάνουμε στο Λαγονήσι να κάνουμε τη φωτογράφιση. Η Σόφη Σαργιαννίδου θα αναλάμβανε το makeup και τα μαλλιά για τη φωτογράφιση. Και ενώ όλη η ομάδα της φωτογράφισης ήταν προετοιμασμένη, κατεβαίνει η Σόφη από το βαν και σπάει το χέρι της. Όπως καταλαβαίνεις έπρεπε να βρεθεί μία λύση. Μία μόνο λύση, να είμαι εντελώς φυσική. Είχα ελάχιστο makeup και τα μαλλιά μου ήταν ακριβώς όπως είχα ξυπνήσει» εκμυστηρεύτηκε η τραγουδίστρια προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της φωτογράφισης ήταν απόλυτα φυσικό.

Τα γυναικεία στερεότυπα του έντεχνου ρεπερτορίου και η στάση της Νατάσσας Μποφίλιου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Μίνα Μπιράκου αναφέρθηκε στα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες καλλιτέχνιδες της έντεχνης μουσικής σκηνής να ντύνονται και να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. «Είναι ένα ψέμα. Γιατί ποτέ οι γυναίκες, οι μεγάλες σταρ της ελληνικής έντεχνης μουσικής δεν ήταν ατημέλητες. Ήταν όλες κούκλες, ντυμένες σύμφωνα με την εποχή τους. Οποιοδήποτε στιλ μουσικής και αν υπηρετούσαν» ανέφερε η Νατάσσα Μποφίλιου φέρνοντας ως παράδειγμα τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Θέλω να πω ότι οι γυναίκες πάντα πρόσεχαν τον εαυτό τους» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι η ίδια έχει αναπτύξει το δικό της προσωπικό μουσικό στιλ, καθώς δεν ταιριάζει σε κανένα καλούπι. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσποιηθώ, ούτε να χωρέσω σε κάτι που δεν μου ταιριάζει και είναι φορεμένο. Μου αρέσουν αυτά που βγαίνουν μέσα από τους ανθρώπους».

Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω δεχτεί αρκετές επιθέσεις»

«Έχεις γνώμη και τη λες. Γι’ αυτό και έχουν πει πολλά πράγματα για εσένα» ανέφερε η Μίνα Μπιράκου στη Νατάσσα Μποφίλιου. «Έχω δεχτεί αρκετές επιθέσεις. Μερικές φορές ήμουν και εγώ απόλυτη στις τοποθετήσεις μου. Όταν τοποθετείσαι απέναντι σε ένα πράγμα που εκπροσωπούν κάποιοι άνθρωποι, είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουν. Το θεωρώ υγιές. Αυτό που θεωρώ ανθυγιεινό είναι το ανθρωποφαγικό και κτηνώδες. Πάντα εκφέρω την άποψή μου με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο και η αλήθεια είναι ότι έχω δεχτεί επιθέσεις Β’ κατηγορίας» πρόσθεσε η ίδια.

Το ελληνικό Me Too και το προσωπικό βίωμα της Νατάσσας Μποφίλιου

Στη συζήτηση γύρω από το ελληνικό #metoo που τις τελευταίες εβδομάδες έχει ταράξει τον ελληνικό χώρο του θεάματος και όχι μόνο, η Νατάσσα Μποφίλιου δείχνει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τα θύματα. «Είμαι μαζί με τους ανθρώπους που αποφασίζουν να μιλήσουν. Το θαυμάζω και το θεωρώ ευγνωμοσύνη. Τα θύματα εκτέθηκαν μέσα από τα τραύματά τους αλλά η κοινωνία τους αγκάλιασε. Η κοινωνία αλλάζει και αυτό οφείλεται στο θάρρος των θυμάτων» ανέφερε η τραγουδίστρια και αποκάλυψε στη Μίνα Μπιράκου ότι έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση.

«Φυσικά και έχω βρεθεί σε τέτοιες συνθήκες και στα πλαίσια της δουλειάς μου. Έχω δεχθεί μία πολύ έντονη σωματική επίθεση σε μικρότερη ηλικία. Ο άνθρωπος αυτός με χρησιμοποίησε για να κάνει ένα εφέ και μου επιτέθηκε κανονικά. Τότε, κανένας από τους μάρτυρες ούτε και εγώ η ίδια, δεν σκεφτήκαμε να τον καταγγείλουμε στην αστυνομία. Ακόμα και η δικηγόρος μου» είπε η Νατάσσα Μποφίλιου, συγκρίνοντας παλαιότερες εποχές με το σήμερα.

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην καριέρα της

Κάθε επάγγελμα, σε οποιονδήποτε χώρο, έχει πάντα τις καλές και τις κακές του στιγμές, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση της Νατάσσας Μποφίλιου. Η χειρότερη ήταν σε συναυλία της στην Πάτρα (ως μέρος περιοδείας του 2014) όπου παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε έπρεπε να βγει στη σκηνή. «Έδωσα την περισσότερη ενέργεια που έχω δώσει ποτέ πάνω σε σκηνή» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ η καλύτερή της στιγμή ήταν στο Θέατρο Πέτρας με σχεδόν 10.000 θεατές κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του δίσκου “Βαβέλ”.

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει πολλές φορές restart στη ζωή μου»

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει πολλές φορές restart στη ζωή μου. Γιατί έχουν υπάρξει κάποια σκληρά γεγονότα που είναι βάρβαρο να αντιμετωπιστούν. Τη δύναμη τη βρίσκω από τους ανθρώπους» είπε η τραγουδίστρια, κάνοντας ειδική μνεία στους φίλους της, στον σύντροφό της και στην οικογένειά της. «Το να χτίσεις το “για πάντα” είναι μια αδιάκοπη προσπάθεια. Είναι μία επιλογή και μία απόφαση που την παίρνεις σε πολύ μικρή ηλικία. Δεν παίζει μόνο ρόλο η τύχη» δήλωσε η Νατάσσα Μποφίλιου που δεν επιτρέπει στη ζωή να της χαλάσει τα σχέδια. «Όλα στη ζωή έχουν ένα τίμημα. Τίποτα δεν είναι εύκολο».