CELEBRITIES

Νατάσσα Μποφίλιου: Ανέβασε πανό διαμαρτυρίας στη σκηνή για την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση της 12χρονης

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson/LadyLike.gr

Η Νατάσσα Μποφίλιου ξέρει ότι δεν μπορεί να σωπάσει όταν νιώθει ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία πρέπει να μιλήσει, πράγματα τα οποία αξίζει να υπερασπιστεί, αξίες οι οποίες την οδηγούν να τοποθετηθεί δημόσια για κοινωνικά ζητήματα. Η Νατάσσα Μποφίλιου ξέρει ότι «Κάποιοι άνθρωποι θα προτιμούσαν να μη μιλάμε», όπως είχε πει κάποτε σε συνέντευξή της στο LadyLike, επιλέγει ωστόσο να δυσαρεστεί αυτούς τους κάποιους ανθρώπους.

«Η νοοτροπία του ότι είναι καλύτερα να κοιτάς τη δουλειά σου, να μην είσαι δυσάρεστος, να μην εκτίθεσαι, υπάρχει πάρα πολύ. Κι όσο πιο πολύ συντηρητικοποιείται η κοινωνία μας, τόσο πιο έντονη είναι αυτή η διάθεση. Εγώ νομίζω ότι να είσαι ο εαυτός σου, να εκφράζεσαι ελεύθερα, να έχεις την άποψή σου είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις. Εκτός φυσικά αν πρόκειται για μια γνώμη που βλάπτει κάποιον άλλο άνθρωπο ή επιθυμεί να περιορίσει την ελευθερία κάποιου άλλου», έλεγε στην ίδια συνέντευξη η Νατάσα Μποφίλιου.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κοινωνία αντιδρά στην εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στα Σεπόλια. H Νατάσσα Μποφίλιου αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί δημόσια γι’ αυτή την εισαγγελική πρόταση και το έκανε στη μουσική σκηνή στην οποία εμφανίζεται το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024.

Η Νατάσσα Μποφίλιου διέκοψε την εμφάνισή της στο Vox κι έδωσε χώρο και χρόνο στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη 12χρονη στα Σεπόλια για να διαβάσουν σχετική ανακοίνωσή τους, ενώ πίσω από την τραγουδίστρια που καθισμένη στη σκηνή κρατούσε από το χέρι 2 νέες γυναίκες, αναρτήθηκε πανό που ανέφερε: «Καμία ανοχή στα κυκλώματα trafficking, παιδοβιαστών και στο κράτος που τα συγκαλύπτει».

Η Νατάσσα Μποφίλιου άκουγε προσεκτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης ενώ δεν παρέλειψε να χειροκροτήσει όταν ακούστηκε η φράση «να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες».

Απόσπασμα από τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της Νατάσσας Μποφίλιου, πρόβαλε η εκπομπή Super Κατερίνα του Alpha.

«Η πρόταση προκάλεσε δικαιολογημένα, μεγάλη κοινωνική αντίδραση. Πάνω απ’ όλα προκάλεσε το ερώτημα, πώς είναι δυνατό η συνεύρεση με ένα 11χρονο -τότε- παιδί να μην θεωρείται βιασμός. Έθεσαν στο στόχαστρο την καταγγέλλουσα μητέρα της 12χρονης και, τελικά, εξέπεμψαν μήνυμα σιωπής σε όλα τα θύματα παιδικής κακοποίησης και στις οικογένειες των θυμάτων.

Η πεποίθησή μας σε ό,τι αφορά τη μητέρα της 12χρονης, είναι ότι πρόκειται για μία γυναίκα που πάλευε να συντηρήσει μία πολυμελή οικογένεια και έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την καλύτερη διαβίωση των παιδιών και την εκπαίδευσή τους, χωρίς να λαμβάνει υποστήριξη από καμία κοινωνική δομή και αρμόδια αρχή», ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τη 12χρονη στα Σεπόλια που διάβαζε την ανακοίνωση η οποία συνέχισε με ένα κάλεσμα διαμαρτυρίας.

«Καλούμε την κοινωνία σε επαγρύπνηση για την απόφαση του δικαστηρίου, για να μην υπάρξει άλλη μία συγκάλυψη. Απαιτούμε να δικαιωθεί η 12χρονη, να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες, να μην κατασκευαστεί η ενοχή της μητέρας της ανήλικης επιζήσασας. Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης», κατέληξε το μήνυμα της επιτροπής που η Νατάσσα Μποφίλιου άκουσε με προσήλωση μαζί με το κοινό που βρέθηκε στο Vox για μία ακόμα live εμφάνισή της.