CELEBRITIES

Ναταλία Τσαλίκη: H σπάνια εξομολόγηση για τον Γιάννη Μπέζο

NDP Photo Agency

36 χρόνια κοινής πορείας μετρούν ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη. Ένα ζευγάρι που γνωρίστηκε μέσα στο θέατρο και που μέχρι σήμερα το υπηρετεί πιστά είτε παίζοντας μαζί, είτε χώρια. Ο Γιάννης Μπέζος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της κουβέντας τους, ο Νίκος Χατζηνικολάου πρόβαλε ένα video, στο οποίο η Ναταλία Τσαλίκη κάνει μια σπάνια δημόσια εξομολόγηση για τον σύζυγό της.

«Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε στη δουλειά ως συνεργάτες. Προηγήθηκε η καλλιτεχνική συνεργασία και μετά ήρθε η σχέση. Στην πορεία επιδιώξαμε να συνεργαζόμαστε. Όταν εκτιμάς τη δουλειά του άλλου και τον θαυμάζεις σαν καλλιτέχνη βεβαίως επιδιώκεις να δουλεύεις μαζί του. Εύχομαι να γίνει και πάλι», είπε η Ναταλία Τσαλίκη για τον Γιάννη Μπέζο. Όπως είχε δηλώσει παλιότερα ο ηθοποιός οι δυο ηθοποιοί γνωρίστηκαν το 1984 και δέθηκαν πολύ και γρήγορα.

«Ο Γιάννης δεν έχει απωθημένα, νομίζω πως κάνει πάντα αυτό που θέλει. Αγαπά τη δουλειά, δεν είναι φυγόπονος. Δεν γκρινιάζει. Βλέπεις άλλους ανθρώπους νέους που κουράζονται, ταλαιπωρούνται, παραπονιούνται. Θα πάει πρώτος στη δουλειά, δεν θα παραπονεθεί ποτέ», είπε στη συνέχεια η Ναταλία Τσαλίκη για την καλλιτεχνική διαδρομή του Γιάννη Μπέζου. «Είναι η φύση του τέτοια που του αρέσουν οι κωμωδίες. Του αρέσει το γέλιο. Η κωμωδία έχει και κάτι άλλο, πέραν του ότι είναι ένα είδος ευφροσύνης και ευφορίας, έχει άμεση ανταπόκριση. Του αρέσει να εισπράττει την ανταπόκριση του κοινού του. Του αρέσει η επικοινωνία», πρόσθεσε.

Η Ναταλία Τσαλίκη και ο Γιάννης Μπέζος έχουν αποκτήσει μαζί την Ηρώ. Η κόρη τους ακολουθεί το ίδιο επάγγελμα με τους γονείς της, και μάλιστα έχει βραβευτεί με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. Ωστόσο προσπαθεί και καταφέρνει να χαράξει μια πορεία ανεξάρτητη από τη δική τους στο θέατρο. Ερωτώμενη αν της δίνει συμβουλές είτε η ίδια είτε ο πατέρας της Γιάννης Μπέζος, η Ναταλία Τσαλίκη απάντησε: «Κατά τη γνώμη μας τα παιδιά δεν χρειάζονται νουθεσίες. Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, στήριξη και ξέρουν αυτά. Δεν χρειάζεται ποτέ να πούμε τίποτα στην Ηρώ. Εκείνη ήξερε από πάντα ότι θα γίνει ηθοποιός και απλά κάποια στιγμή μας το ξεφούρνισε».

Ο Γιάννης Μπέζος μετά το τέλος του video δεν έκρυψε την έκπληξή του για την εξομολόγηση της Ναταλίας Τσαλίκη. «Με αιφνιδίασες. Είμαστε μαζί 36 χρόνια. Πρέπει να πω ότι η Ναταλία δεν είναι απλά σύζυγός μου, είναι ένα σημείο αναφοράς για εμένα. Η σχέση μας είναι πολύ ουσιαστική. Δεν είναι ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο. Μοιραζόμαστε τον ίδιο χρόνο, τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες φιλοδοξίες για μια ζωή πιο δημιουργική και ποιητική», είπε ο Γιάννης Μπέζος.

«Δεν υπάρχει συνταγή. Αν θες να έχεις μια ουσιαστική σχέση με τον άνθρωπο που μοιράζεσαι τον χρόνο και τον χώρο σου είναι να του δίνεις χρόνο και χώρο. Και να τον ακούς. Εγώ έκανα προσπάθεια για να μπορώ να ακούω» είπε στη συνέχεια ο Γιάννης Μπέζος. Ο Νίκος Χατζηνικολάου του επεσήμανε μία ατάκα του που ο ίδιος έχει θεωρήσει μπούσουλα στο θέμα των ανθρώπινων σχέσεων. Ο Γιάννης Μπέζος συνεχίζει να την πιστεύει και την επανέλαβε: «Πρέπει να είσαι δίπλα τους κι όχι από πάνω». Κι ελπίζω να κρατάς σημειώσεις.

Στην ίδια εκπομπή ο Γιάννης Μπέζος μίλησε και για μία ακόμα σημαντική του συνάντηση με μία γυναίκα ηθοποιό, στην αρχή της καριέρας του. Αυτή δεν ήταν άλλη από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία ήταν μία από τις πρώτες του συνεργασίες στο θέατρο. «Ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός, μπορούσε να το διακρίνει κανείς στις πρόβες. Θα μου πει κανείς, τι με ενδιαφέρουν οι πρόβες; Και θα είχε δίκιο. Το μεγάλο της λάθος ήταν που δεν τόλμησε να δείξει το ταλέντο της στη σκηνή. Υιοθέτησε ευκολίες, φοβόταν την αποτυχία, δεν την πολυάντεχε», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπέζος.