CELEBRITIES

Νάντια Κοντογέωργη: «Δέχθηκα προσωπικές επιθέσεις για την παρουσίαση»

NDPPHOTO / NDP PHOTO

Η Νάντια Κοντογεώργη αυτό το καλοκαίρι θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Δουλτσινέας της υπέροχης ιστορίας του Δον Κιχώτη, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος. Με αυτή την αφορμή, η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται για τη ζωή και την επαγγελματική πορεία της.

Η Νάντια Κοντογεώργη μίλησε με τη Ναταλία Αργυράκη για τη δύναμη των επιθυμιών της, τη βοήθεια που βρήκε μέσω της ψυχοθεραπείας στη ζωή της, αλλά και την εμπειρία της παρουσίασης μίας τηλεοπτικής εκπομπής στην ΕΡΤ, που την έφερε αντιμέτωπη με προσωπικές επιθέσεις.

«Τα εμπόδια τα έχω ως μπούσουλα για να τσεκάρω κατά πόσο θέλω κάτι να κατακτήσω. Εγώ έχω άλλα με τα οποία πρέπει να παλεύω. Στην επαγγελματική μου ζωή είχα πάντα περισσότερη αυτοπεποίθηση, γιατί ήταν ξεκάθαρο αυτό που θέλω. Στα υπόλοιπα κάνω κι εκεί ό,τι μπορώ με την ψυχοθεραπεία μου, με τα διαβάσματά μου και με την παρατήρηση του εαυτού μου και των συνανθρώπων μου», είπε αρχικά η Νάντια Κοντογεώργη όταν ρωτήθηκε για τις «άπειρες φορές» που βρήκε εμπόδια μπροστά στις επιθυμίες της.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία τα θέλω, τα ζητώ και τα διεκδικώ από τη ζωή», παραδέχτηκε μεταξύ άλλων η Νάντια Κοντογεώργη, μιλώντας για τις σχέσεις της. «Ένας έρωτας ή μια φιλική σχέση, που είναι πολύ σημαντική για μένα, είναι ο τρόπος για να με μάθω και να ανακαλύψω πράγματα που ούτε μπορούσα να διανοηθώ», τόνισε επίσης η ηθοποιός.

Μιλώντας για τις σχέσεις και τις ανάγκες της από αυτές, μίλησε για το πώς η ψυχοθεραπεία έχει αλλάξει κάπως τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

«Μου είναι οικείο στις σχέσεις μου, σε όλες, αυτές οι οποίες ταυτίζονται με την συναισθηματική μου κατάσταση όταν ήμουν παιδί και μαζί με την ψυχοθεραπεία προσπαθώ, ως ο ενήλικος πια εαυτός μου, να πάρω αυτό το παιδάκι από το χεράκι και να πω “αυτό ήθελες ως παιδί, πάμε όμως να δούμε ως ενήλικας τώρα πως μπορείς να ζήσεις”.

Όταν μπορέσουμε να δούμε αυτές τις ανάγκες ως του παιδιού, που τότε τα έβλεπε με έναν μεγεθυντικό φακό, θα δούμε μετά ποιοι είμαστε και τι θέλουμε τώρα, ποια είμαι ως Νάντια στα 40 μου κι όχι ως Νάντια στα 8 μου», σημείωσε η Νάντια Κοντογεώργη μιλώντας στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται.

Η συζήτηση ήρθε στις κοινωνικές πιέσεις που ασκούνται στις γυναίκες σε ό,τι αφορά τη μητρότητα. Η Νάντια Κοντογεώργη σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι προτεραιότητές της, ήταν να κυνηγήσει τα όνειρά της.

«Στην ενήλικη ζωή μου ήταν τα προηγούμενα χρόνια σαφής προτεραιότητα να καλύψω τις δικές μου ανάγκες για την πραγματοποίηση των ονείρων μου. Δικαιούμαι, ανεξάρτητα από το τι έχει ανάγκη η πατριαρχική κοινωνία από μία γυναίκα, να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου και πολύ καλά έκανα που τα διεκδίκησα», σημείωσε η ηθοποιός.

Μιλώντας για την παρουσίαση της εκπομπής Φλερτ της ΕΡΤ, η Νάντια Κοντογεώργη «ζύγισε» τα θετικά και τα αρνητικά που της άφησε αυτή η ξεχωριστή εμπειρία.

«Στην τηλεόραση, ως παρουσιάστρια, είχα πραγματικά την ευκαιρία να συναντηθώ με σπουδαίους ανθρώπους και να κάνω πολύ ωραίες συζητήσεις. Η ΕΡΤ σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, να μπορείς να έχεις το ελεύθερο να συζητήσεις για θέματα που που σε αφορούν περισσότερο. Η δυσκολία είχε να κάνει με την περισσότερη έκθεση, από αυτήν που είχα συνηθίσει ως ηθοποιός. Υπήρχαν και προσωπικές επιθέσεις αλλά κάθε επιλογή έχει αξία και κόστος», τόνισε η Νάντια Κοντογεώργη.

«1000 άνθρωποι, 1000 γνώμες κι ο καθένας τραβάει τον δρόμο του. Ιδανικά θα ήθελα όλοι να με αποδέχονται και να με λατρεύουν και να λένε τι καλή που είμαι. Δεν είναι πάντα εύκολο κι εγώ νομίζω ότι οι αρνητικές κριτικές είναι αυτές που κυρίως θυμόμαστε. Εγώ πιστεύω σε έναν κόσμο που δεν θα χρειάζεται να μαχόμαστε ο ένας με τον άλλο για τη συναισθηματική μας επιβίωση. Με αυτό παλεύουμε οι καλλιτέχνες. Αυτό είναι ο Δον Κιχώτης κι αυτό είναι το θέατρο», συμπλήρωσε αναφερόμενη στην παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστεί το φετινό καλοκαίρι.