ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ

Μυρτώ Αλικάκη: Η γνωριμία με τον Πέτρο Λαγούτη και ο λόγος που δεν πήραν διαζύγιο

NDP Photo Agency

Μπορεί να μην κατάφεραν να κάνουν πράξη το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» που συνοδεύει το τέλος των παραμυθιών, αλλά ως γνωστόν η ζωή σχεδόν ποτέ δεν κυλάει σαν παραμύθι. Παρόλο που χώρισαν μετά από 11 χρόνια σχέσης η Μυρτώ Αλικάκη και ο  πρώην σύζυγός της, Πέτρος Λαγούτης, είναι ένα από τα πρώην ζευγάρια που αποδεικνύουν ότι η αγάπη μπορεί να πάρει καινούργιες μορφές και να συνεχίσει να υπάρχει και μετά από έναν χωρισμό. Για όλα αυτά μίλησε η Μυρτώ Αλικάκη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μετά τα μεσάνυχτα».

«Τα παιδιά μας είναι σήμερα 16,5 και 13. Ήθελα όλη μου τη ζωή να γίνω μαμά. Με τον Πέτρο συναντηθήκαμε μέσω κοινών γνωστών. Ήταν ακόμη στη σχολή γιατί είχε γραφτεί μεγαλύτερος, είχε πάει στο Πανεπιστήμιο πρώτα, και εγώ είχα αποφοιτήσει. Αγαπάω πολύ τους καλλιτέχνες και νομίζω θα μου ήταν δύσκολο να είμαι με έναν άνθρωπο που να μην έχει κάποιου είδους καλλιτεχνική, όχι απαραίτητα δουλειά, αλλά φλέβα. Μείναμε μαζί 11 χρόνια», ανέφερε για την γνωριμία και την σχέση τους η Μυρτώ Αλικάκη. Η ηθοποιός και ο Πέτρος Λαγούτης έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους, τον Δημήτρη και τον Γιωργή. Μετά τον χωρισμό τους δεν πήραν διαζύγιο και η Μυρτώ Αλικάκη εξήγησε το γιατί.

«Δεν είναι ότι δε θέλουμε να πάρουμε διαζύγιο. Είναι κάτι που το αρχικά το αμελήσαμε. Εμείς νιώθουμε σαν να το έχουμε πάρει. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε. Κάθε άλλο» σημείωσε η ηθοποιός και μετά προσπάθησε να εξηγήσει πώς κατάφεραν να έχουν μια τόσο καλή σχέση σήμερα. «Είμαστε στα αλήθεια καλά μεταξύ μας. Κάνουμε πάρα πολλά πράγματα όλοι μαζί. Δεν μπορώ να απαντήσω πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι. Ξέρω πολλά ζευγάρια που είναι πολύ καλύτερα μεταξύ τους αφού χώρισαν σε σχέση με όταν ήταν μαζί, ξέρω άλλα που έχουν χωρίσει 25 χρόνια και δεν λένε ούτε καλημέρα. Στην δική μου λογική και νομίζω και στου Πέτρου ένας άνθρωπος που αγάπησες πάρα πολύ και έχεις μαζί του δύο παιδιά, δεν νοείται να πάψεις να τον αγαπάς. Το ότι μπορεί η συμβίωση ή διάφορα προβλήματα που προκύπτουν να δυσκολεύουν το να μείνεις μαζί με τον άλλο μπορεί να ισχύει. Αλλά δεν νομίζω ότι ποτέ πάψαμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλο ή να αγαπάμε ο ένας τον άλλο, απλώς πολλές φορές είσαι πολύ θυμωμένος και ο θυμός τα υπερκαλύπτει όλα. Με τον καιρό που περνάει, που είναι τόσο κλισέ αλλά είναι γιατρός, ηρεμείς λίγο, συνεχίζεις τη ζωή σου, βρίσκεις τις ισορροπίες σου, και λίγο ξαναβρίσκεις και τα πράγματα που σε συνδέουν», είπε χαρακτηριστικά.

Φέτος οι δύο ηθοποιοί συνεργάζονται για πρώτη φορά μετά τον χωρισμό τους στην παράσταση «Το πείραμα».

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency