CELEBRITIES

Μουσικές Αγάπης: Η έκκληση της Δήμητρας Γαλάνη για τους ανθρώπους της τέχνης και του αθλητισμού

Οι μεγαλύτεροι αθλητές και τραγουδιστές της χώρας, συναντήθηκαν σήμερα σε ένα σπουδαίο ραντεβού από την 24Media, τις Μουσικές Αγάπης. 16 καλλιτέχνες δέχθηκαν την πρόκληση να τραγουδήσουν  ύστερα από προσωπική πρόσκληση αθλητών, προπονητών και ανθρώπων του αθλητισμού οι οποίοι απαντούσαν στην ερώτηση: “ποιος είναι ο αγαπημένος σου τραγουδιστής;”. Οι “παραγγελιές” έγιναν και τα ζευγάρια δημιουργήθηκαν. Ανάμεσα στα ζευγάρια που δημιουργήθηκαν ήταν και ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Δήμητρα Γαλάνη.

Οι δυο τους εμφανίστηκαν live σε ζωντανή σύνδεση και μίλησαν με τον παρουσιαστή της βραδιάς Παντελή Βλαχόπουλο. Η Δήμητρα Γαλάνη του αφιέρωσε το «Εγώ Μιλάω για δύναμη» και του ευχήθηκε τα καλύτερα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Όπως είπε πριν ξεκινήσει να παίζει την κιθάρα της, ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένα άτομο που σέβεται βαθιά.

Η Δήμητρα Γαλάνη στην συζήτηση που ακολούθησε δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλέον οι καλλιτέχνες και οι αθλητές, καθώς όλα τα θεάματα στα οποία συμμετέχουν έχουν ακυρωθεί, και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους πίσω από τα φώτα.

Το σημαντικό μήνυμα της Δήμητρας Γαλάνη

«Ο σκοπός είναι πολύ σημαντικός γι’ αυτή τη βραδιά, γι’ αυτό κι εγώ δεν μπορούσα φυσικά να πω όχι, η πρωτοβουλία του να φτιαχτεί μια ΜΕΘ από εμάς τους ίδιους δηλαδή. Από εμάς, από έναν λαό που έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπό του, που μπόρεσε να πειθαρχήσει ενώ δεν το περίμενε κανείς και όμως στα δύσκολα πειθαρχήσαμε.

Ο κόσμος έδωσε το δικαίωμα στην όποια κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της. Και θέλω να πω ότι όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν και στον δικό μας χώρο και γύρω από τον αθλητισμό, που είναι ένα μεγάλο θέαμα, είναι άνθρωποι που υποφέρουν και που πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσει το κράτος γι’ αυτούς. Δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.  Κι εμείς οι ίδιοι αθλητές και καλλιτέχνες. Εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό, είμαστε έτοιμοι, έτσι φτιαγμένοι. Οι άνθρωποι πίσω από αυτό έχουν δυσκολευτεί πάρα πολύ. Εδώ είναι που χρειάζεται η μέριμνα η πραγματική», είπε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Γαλάνη.

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Λευτέρης Πετρούνιας μέτρησαν τα κοινά τους ανάμεσα στα οποία βρήκαν και οι δύο την εντιμότητα. «Αυτό που νιώθουμε όταν βλέπουμε τον Λευτέρη, αυτό το πλάσμα που ξεπερνάει κάθε φορά τον εαυτό του το ίδιο κάνει και ο καλλιτέχνης. Αυτό μας συνδέει. Και η εντιμότητα.

Για μένα είναι από τα πιο καθαρά πλάσματα που έχει περάσει από τον χώρο του αθλητισμού. Όταν η ψυχή είναι ανοιχτή και η καρδιά δυνατή, έτσι είναι. Θα ήθελα να μπορώ να σου τραγουδάω πάντα», είπε στον Λευτέρη Πετρούνια η Δήμτρα Γαλάνη.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι στο ίδιο παράθυρο με εσάς. Μας συνδέει το ότι είστε και η αγαπημένη της μητέρας μου Σοφίας. Θα μείνω κι εγώ στην εντιμότητα και σας εκτιμάω ακόμα περισσότερο μετά από τα λόγια που είπατε για εμένα», είπε γελώντας ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της βραδιάς

Γιώργος Αφρουδάκης/Γιώργος Σαμπάνης, Παναγιώτης Γιαννάκης/Ελεονώρα Ζουγανέλη, Σπύρος Γιαννιώτης/Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Δώνης/Γιάννης Κότσιρας, Θοδωρής Ζαγοράκης/Διονύσης Σχοινάς, Νίκος Ζήσης/Στέλιος Ρόκκος, Γιάννης Μπουρούσης/Στέλιος Διονυσίου, Ντέμης Νικολαΐδης/Κώστας Μακεδόνας, Λευτέρης Πετρούνιας/Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργος Πρίντεζης/Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Σάκκαρη/Άννα Βίσση, Βασίλης Σπανούλης/Αντώνης Ρέμος, Στέφανος Τσιτσιπάς/Stavento, Παναγιώτης Φασούλας/Πάνος Μουζουράκης, Κώστας Φορτούνης/Κωνσταντίνος Αργυρός, Φανή Χαλκιά/Έλλη Κοκκίνου.

Σκοπός του μεγάλου φιλανθρωπικού challenge Μουσικές Αγάπης είναι η οικονομική ενίσχυση του συστήματος Υγείας και όσων συμβάλλουν στη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ

Στήριξε και εσύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις κοινωνικές δομές που πλήττονται από τον κορονοϊό. Μπες στο site mousikesagapis.gr και κάνε τη δωρεά σου.