CELEBRITIES

Ο Μιχάλης Σαράντης δηλώνει πολύ ερωτευμένος με τη Μαίρη Μηνά και πιστεύουμε ξανά στην αγάπη

24 MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Σε μια σπάνια εξομολόγηση για την προσωπική του ζωή προχώρησε ο Μιχάλης Σαράντης μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη. O Μιχάλης Σαράντης με αφορμή την ταινία «Απόστρατος» που μπορείς να δεις σε online streaming εδώ, μίλησε μεταξύ άλλων για τη σύντροφό του, Μαίρη Μηνά, για τη διαφορά μεταξύ υποκριτικής και υποκρισίας και την ανάγκη του να αποφεύγει την υπέρμετρη έκθεση.

«Την προσέχω τη Μαίρη, τη χαίρομαι και την αγαπάω και φυσικά την καμαρώνω», είπε ο ηθοποιός για τη σύντροφό του, Μαίρη Μηνά, που πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha «Αγγελική». «Και στα γυρίσματα σε καλά χέρια είναι, με τον Πάνο Βλάχο, με τον Γιώργο Χρυσοστόμου, με όλα τα παιδιά», σημείωσε. «Κάπως οι άνθρωποι ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλα συναισθηματικά μεγέθη – γιατί είμαι ερωτευμένος με τη Μαίρη πολύ – δεν ξέρεις από πού σου έρχεται το χαστούκι», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Σαράντης.

Ο ηθοποιός δήλωσε για το ενδεχόμενο απόκτησης οικογένειας «Ονειρεύομαι να γίνω μπαμπάς, θα χαρώ πάρα πολύ» και στη συνέχεια μίλησε για την τηλεοπτική του «Φαμίλια» στον ΑΝΤ1. «Κάνω τη Φαμίλια με μεγάλη χαρά και χωρίς ενοχή. Ήθελα να βάλω μια τρικλοποδιά στην οποία σοβαροφάνεια σε σχέση με τον εαυτό μου. Η Φαμίλια είναι η απόλυτη ανατροπή, μια κωμωδία κι ένας ρόλος έξω καρδιά, που κι εγώ είμαι έξω καρδιά και φωτεινός», τόνισε ο Μιχάλης Σαράντης. Σε σχέση με τη δική του οικογένεια, και με αφορμή την ταινία ενηλικίωσης «Απόστρατος», ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην απώλεια της μητέρας του σε νεαρή ηλικία.

«Μου στοίχισε πολύ αλλά ταυτόχρονα με βοήθησε σε πολλά πράγματα, εκτίμησα πολλά σε σχέση και με την ίδια τη ζωή» ανέφερε ο ηθοποιός. Ο Μιχάλης Σαράντης, είχε κερδίσει περίπου την ίδια εποχή το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το οποίο είχε αφιερώσει στη μητέρα του, που νοσηλευόταν ακόμα στο νοσοκομείο. «Εκείνη η περίοδος επειδή η μητέρα μου τότε πάλευε με τη λευχαιμία, η χαρά εκείνη ήρθε σαν ισοστάθμιση της ψυχολογίας και της δικής μου και της οικογένειάς μου», εξήγησε.

«Ήμουν και είμαι διστακτικός σε σχέση με την έκθεση. Δεν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά για να βγαίνω στον δρόμο και να με αναγνωρίζουν», εξήγησε ο Μιχάλης Σαράντης. «Άλλο πράγμα η υποκρισία κι άλλο η υποκριτική, χρειάζεται μια ροπή προς την καλοσύνη πια», τόνισε στη συνέχεια ο Μιχάλης Σαράντης. Την ίδια άποψη για την έκθεση της προσωπικής της ζωής, μοιράζεται και η σύντροφός του, Μαίρη Μηνά, όπως είχε πει σε συνέντευξή της στο LadyLike. «Υπήρξα από τους τυχερούς ενδεχομένως, και το λέω με χιούμορ αυτό, δεν κυκλοφορώ και δεν έχω βιώσει την έκθεση στον βαθμό που θα μπορούσε κανείς να φοβάται. Η προσωπική ζωή παραμένει προσωπική γιατί η στάση μου απέναντι σε αυτή είναι και πιο ιδιωτική. Οπότε είναι αρκετά ήπιο. Ενδεχομένως αυτός μπορεί να είναι και ένας φόβος που δεν εδραιώνεται αν κανείς δεν το κυνηγήσει ή προσπαθεί να προφυλάξει τον εαυτό του», σημείωνε η Μαίρη Μηνά.

Ο Μιχάλης Σαράντης για τα αυτονόητα που πρέπει να οριστούν εκ νέου

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θανάση Παπαγεωργίου στην ταινία «Απόστρατος» ο Μιχάλης Σαράντης μίλησε για την εμπειρία του να δουλεύει με αυτούς τους σπουδαίους ηθοποιούς. «Με την Ξένια Καλογεροπούλου έκανα την πρώτη μου επαγγελματική δουλειά στο θέατρο. Με αγαπάει και την αγαπάω από παιδί. Ο Θανάσης είναι ένας από τους “τελευταίους των Μοϊκανών”. Προέχει πάνω απ’ όλα το τι άνθρωπος είσαι, το πώς κάνεις αυτή τη δουλειά έρχεται εκ των υστέρων», εξήγησε ο Μιχάλης Σαράντης.

«Πρέπει να ξαναορίσουμε το αυτονόητο. Το αυτονόητο είναι τα πολύ απλά, ότι σέβομαι τους ανθρώπους, το ότι δεν καταχράζομαι την εξουσία που μπορεί να έχω, το δεν κάνω κίνηση αν ο άλλος δεν θέλει. Δεν είναι θέμα ορίων, δεν είναι ότι εγώ μπορεί να έχω βάλει το όριό μου γιατί μπορεί κάποιος να μην χαμπαριάζει από όρια και ίσα ίσα να βλέπει το όριο και αυτό να τον τρελαίνει ακόμα πιο πολύ. Να λέει “όχι, εγώ θα τον σπάσω αυτόν”», σημείωσε ο Μιχάλης Σαράντης, αναφερόμενος με τον τρόπο του στις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν καταγγελθεί στον χώρο του θεάτρου.