CELEBRITIES

Η Meghan Markle εκδίδει παιδικό βιβλίο και μόλις ξεκίνησαν οι κατηγορίες λογοκλοπής

ⓒ 2021 Simon Dawson/Pool/ Associated Press

Η Meghan Markle ανακοίνωσε την έκδοση του πρώτου της παιδικού βιβλίου, την Τρίτη 4 Μαΐου. Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου στο εξωτερικό από τον εκδοτικό οίκο “Random House”, θα έχει τίτλο “The Bench” (το παγκάκι) και η Meghan Markle το εμπνεύστηκε από ένα ποίημα που έγραψε για τον πρίγκιπα Harry τον καιρό της γέννησης του γιου τους Archie. Έτσι νόμιζε τουλάχιστον.

Οι fans της βασιλικής οικογένειας (ή μήπως οι haters της Meghan Markle), έσπευσαν να πάρουν θέση στο θέμα. Η Meghan Markle κατηγορείται ότι «έκλεψε» την κεντρική ιδέα και τον τίτλο του βιβλίου της από το παιδικό βιβλίο που εξέδωσε το 2018 η Βρετανίδα Corinne Averiss “The Boy on The Bench” (το αγόρι στο παγκάκι).

Και τα δύο βιβλία περιέχουν παρόμοια πολύχρωμη εικονογράφηση και μία ιστορία με επίκεντρο τον «ιδιαίτερο δεσμό» που αναπτύσσεται μεταξύ ενός γιου και του πατέρα του καθώς κάθονται παρέα σε ένα παγκάκι. «Σχεδόν ίδιο με το βιβλίο “The Boy On The Bench” της Corinne Averiss. Ακόμα και το εξώφυλλο», έγραψε ένας από τους χρήστες του Twitter για να σου μεταφέρω το κλίμα.

Meghan Markle To εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου της Meghan Markle δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκδοτικό οίκο Random House. / ⓒ 2021 Penguin Random House/ Associated Press
To εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου της Meghan Markle δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκδοτικό οίκο Random House.
Meghan Markle Μία από τις σελίδες του βιβλίου "The Bench" που θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου. / ⓒ 2021 Penguin Random House/ Associated Press
Μία από τις σελίδες του βιβλίου “The Bench” που θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου.
Meghan Markle Μία ακόμα σελίδα από το παιδικό βιβλίο της Meghan Markle. / ⓒ 2021 Penguin Random House/ Associated Press
Μία ακόμα σελίδα από το παιδικό βιβλίο της Meghan Markle.

Η Meghan Markle πιθανώς σε αυτό το σημείο να έχει πάρει απόφαση πώς ό,τι κι αν κάνει θα δέχεται επικριτικά σχόλια. Ακόμα και κάτι τόσο τρυφερό όσο η συγγραφή μιας παιδικής ιστορίας με τον σύζυγο και τον γιο της ως πρωταγωνιστές της έμπνευσής της. «Ελπίζω η συγγραφέας από την οποία κατέκλεψε την ιστορία να τη μηνύσει. Το θράσσος αυτής της γυναίκας», έγραψε κάποιος άλλος αναφέροντας ξανά τον τίτλο του βιβλίου “The Boy on The Bench”.

Φυσικά την ευκαιρία να μιλήσει για τη Meghan Markle λόγω της έκδοσης του βιβλίου της, δεν έχασε και ο παρουσιαστής Piers Morgan. Ο παρουσιαστής την κατηγόρησε για γιγανταίων διαστάσεων υποκρισία, καθώς έγραψε ένα βιβλίο για τη σχέση πατέρα και γιου ενώ η ίδια έχει «αποκληρώσει τον πατέρα της». Επιπλέον ο Piers Morgan την κατηγόρησε για τις δυσκολίες στις σχέσεις του πρίγκιπα Harry με τον δικό του πατέρα. Η εμμονή θα έπρεπε να έχει κάπου τα όρια της, θα πω εγώ.

Η Corrinne Averiss πάντως διαχώρισε τη θέση της, σε δήλωσή της. «Διαβάζοντας την περιγραφή και απόσπασμα του βιβλίου της δούκισσας του Sussex, αυτή δεν είναι η ίδια ιστορία ή το ίδιο θέμα με το “The Boy on The Bench”. Δεν βλέπω άλλες ομοιότητες εκτός από τη χρήση του παγκακιού, που υπάρχει και σε πολλές άλλες ιστορίες όπως τα πάρκα και οι κήποι επίσης», σημείωσε η συγγραφέας.

Το βιβλίο της Corinne Averiss είναι η ιστορία ενός γιου και του μπαμπά του που βρίσκονται σε ένα παγκάκι μίας παιδικής χαράς και δένονται μεταξύ τους, καθώς ο Tom δεν έχει αρκετό θάρρος για να παίξει με τα άλλα παιιδιά. Ο μπαμπάς του τον βοηθά να ξεπεράσει τους φόβους του.

Στο βιβλίο της Meghan Markle “The Bench” εξερευνάται επίσης η σχέση μεταξύ του πατέρα και του γιου, όπως όμως τη βλέπουν τα μάτια της μητέρας της οικογένειας. Την εικονογράφηση έχει αναλάβει ο Καλιφορνέζος καλλιτέχνης Christian Robinson, ο οποίος χαρακτήρισε το βιβλίο «γιορτή της σχέσης μεταξύ πατέρα και γιου». Η εικονογράφηση θα περιλαμβάνει μία ποικιλόμορφη ομάδα πατεράδων και γιων.

Η Meghan Markle υπογράφει το βιβλίο της με το όνομα Meghan, η δούκισσα του Sussex. «Το “The Bench” ξεκίνησε σαν ένα ποίημα που έγραψα για τον σύζυγό μου στην ημέρα του πατέρα, έναν μήνα πριν γεννηθεί ο Archie. Αυτό το ποίημα έγινε αυτή η ιστορία. O Christian την έντυσε με όμορφες και αιθέριες ζωγραφιές με νερομπογιά που έχουν απαθανατίσει την ζεστασιά, την χαρά και την άνεση της σχέσης μεταξύ πατεράδων και γιων, όποιες κι αν είναι οι καταβολές τους στη ζωή. Αυτή η απεικόνιση ήταν πολύ σημαντική για μένα και ο Christian κι εγώ δουλέψαμε στενά για να απεικονίσουμε αυτό τον ιδιαίτερο δεσμό μέσα από έναν φακό συμπερίληψης», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Meghan Markle.

«Η ελπίδα μου είναι ότι με το “The Bench” θα ταυτιστεί κάθε οικογένεια όσο ταυτίζεται και η δική μου με αυτό», εξήγησε η Meghan Markle.

Σύμφωνα με το Vanity Fair αυτό είναι το πρώτο από τα βιβλία που θέλει να γράψει στο μέλλον η Meghan Markle. «Θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της γράφοντας ένα παιδικό βιβλίο πρώτα κι ανάλογα με την επιτυχία αυτού του βήματος θα έρθουν κι άλλα. Ενδιαφέρεται να γράψει και βιβλία ενηλίκων», σημείωσε πηγή από το περιβάλλον της δούκισσας στο περιοδικό.