CELEBRITIES

MasterChef 5: Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν λόγω κορονοϊού

Instagram.com/masterchefgr

Διανύοντας το δεύτερο lockdown και ενώ τα μέτρα προστασίας έχουν αυστηροποιηθεί, ο νέος κύκλος «MasterChef» θα είναι αρκετά διαφορετικός, από τα μέχρι πρότινος δεδομένα. Όπως είναι λογικό, η εκπομπή μαγειρικής προσαρμόζεται και αυτή στις νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει ο κορονοϊός. Πυρετώδεις, λοιπόν, είναι οι προετοιμασίες στο κανάλι του Star, το οποίο έχει πλάνα για κάθε ενδεχόμενο. Πλάνα που θα προσαρμοστούν με βάση την εξέλιξη της πανδημίας.

Αδιαμφησβήτητα, το «MasterChef», είναι μια από τις σημαντικότερες παραγωγές του Star, που μεταδίδεται σε prime time, πέντε φορές την εβδομάδα. Καταλαβαίνει κανείς από τα συμφραζόμενα πως η εκπομπή αποφέρει τα μεγαλύτερα εμπορικά έσοδα σε όλον τον σταθμό, μετά την λήξη του GNTM. Επομένως, το studio Καραμάνος έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες αναδιαμόρφωσης της εκπομπής, σύμφωνα, με σχετική έρευνα της δημοσιογράφου Ναταλίας Ανδρικοπούλου στη εκπομπή «Έλα, χαμογέλα».

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν άμεσα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πιθανόν τα γυρίσματα να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα, καθώς η εκπομπή βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προσαρμογής.

Μια πρώτη αλλαγή που σχετίζεται με τα γυρίσματα, είναι αυτή των auditions. Ορισμένες auditions λάμβαναν χώρα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν θα ισχύσει φέτος. Αυτήν τη φορά, οι κριτές δεν θα ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις. Τα γυρίσματα θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο στην Αθήνα.

Ειδικές άδειες μεταφοράς των παικτών του «MasterChef»

Οι υποψήφιοι μάγειρες έρχονται στην Αθήνα από διάφορες περιοχές. Και εδώ προκύπτει το πρόβλημα της μετακίνησης, η οποία πλέον έχει απαγορευτεί από νομό σε νομό. Επομένως, το μεγαλύτερο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η παραγωγή, είναι η μεταφορά των παικτών στην Αθήνα, οι οποίοι φέτος θα λάβουν διαφορετική μεταχείριση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Έλα, χαμογέλα», το Star βρίσκεται σε επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα χορηγήσει στους παίκτες ειδικά έγγραφα μετακίνησης για τις ανάγκες της εκπομπής.

Η διαμονή των παικτών θα γίνει υπό τα προβλεπόμενα μέτρα

Στη συνέχεια, η μετακίνηση των παικτών θα συνοδεύεται και από αυστηρούς όρους διαμονής. Κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, οι παίκτες θα τεθούν σε ατομική καραντίνα ορισμένου χρονικού διαστήματος σε ξενοδοχείο, ενώ θα υποβληθούν και σε υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού. Η λεπτομερής διαδικασία που θα ακολουθηθεί δεν έχει γίνει γνωστή από το κανάλι. Ωστόσο, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα θα τηρηθούν με ευλάβεια και όπως ορίζει ο νόμος.

Απαγόρευση ορισμένων δραστηριοτήτων

Μια γεύση από τις αλλαγές στο περσινό «MasterChef», την έχουμε πάρει ήδη. Προς τα τελευταία επεισόδια, ακυρώθηκαν τα ταξίδια, ενώ ο τελικός πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό, μόνο με την παρουσία κριτών και φιναλίστ. Έτσι και φέτος, πολλά από τα γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους και εκτός χώρας, ταξίδια και συνέδρια δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας. Επίσης, ο αριθμός των καλεσμένων chef θα είναι περιορισμένος.

Υπάρχει πιθανότητα οι κριτές να μπουν σε ειδική καραντίνα MasterChef;

Αντίστοιχες παραγωγές «MasterChef» στο εξωτερικό, επιλέγουν να θέσουν τους κριτές σε ειδικό καθεστώς καραντίνας – MasterChef. Οι κριτές απομονώνονται από τις οικογένειές τους προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της διασποράς. Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο έχει απορριφθεί από την πλευρά της ελληνικής παραγωγής.

Τη δεδομένη στιγμή, οι υπεύθυνοι της παραγωγής συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις ώστε να ξεκινήσουν με ασφάλεια τα γυρίσματα για τα pre casting. Στόχος τους είναι τα γυρίσματα να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο, ώστε το reality μαγειρικής να κάνει πρεμιέρα στις οθόνες μας αρχές 2021.