CELEBRITIES

Μάρθα Κουτουμάνου – Ζένια Μπονάτσου: Απαντούν δημόσια στη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

ndp

Τίποτα δεν μας είχε προετοιμάσει ότι η διαμάχη μεταξύ της Μαρίας Ελένη Λυκουρέζου και της  Μάρθας Κουτουμάνου, των δύο κορών που απέκτησε η Ζωή Λάσκαρη με τον πρώτο (Πέτρο Κουτουμάνο) και τον δεύτερο σύζυγό της (Αλέξανδρο Λυκουρέζο), θα γινόταν ένα καθημερινό «σήριαλ» με επεισόδια που περιλαμβάνουν εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Για την ιστορία σου θυμίζω ότι η αντιδικία των δύο γυναικών προέκυψε για το θέμα της κατοικίας που διατηρούσε η Ζωή Λάσκαρη στο Πόρτο Ράφτη, κατοικία στην οποία έμενε ως το τέλος της ζωής της με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, την κόρη της Μάρθα και την εγγονή της Ζένια Μπονάτσου. Η Μαρία Ελένη ήθελε να πουλήσει το σπίτι, η Μάρθα εξακολουθούσε να μένει μέσα και να μη δίνει τα κλειδιά, μιλώντας για χρέη του σπιτιού στα οποία ήθελε να συμβάλει η αδερφή της και τα πράγματα οξύνθηκαν. Ακολούθησαν τηλεοπτικές εμφανίσεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου οι οποίοι τόνισαν το κομμάτι της οικονομικής βοήθειας που λάμβανε η Μάρθα Κουτουμάνου για χρόνια.

Διάβασε επίσης: Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου μιλά πρώτη φορά για τη δικαστική διαμάχη της με την αδελφή της Μάρθα Κουτουμάνου

Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε αναφέρει στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου: «Η Μάρθα με τη Ζένια Μπονάτσου, την αγαπημένη της κόρη που με αποκαλούσε πάντοτε παππού, μεγάλωσαν όλα αυτά τα χρόνια στο Πόρτο Ράφτη. Τη φιλοξενούσαμε, εκεί έμενε, εκεί κοιμόταν, εκεί έτρωγε, δεν προσέφερε τίποτε απολύτως οικονομικά, δεν εργαζόταν, δεν μπορούσε. Συνεπώς, με αγάπη τη μεγάλωσα σαν τέταρτο παιδί μου, όπως και τη Ζένια σαν εγγονή μου. Μάλιστα, η Ζωή είχε και ένα διαμέρισμα στην οδό Ομήρου που ανήκει και στα δύο κορίτσια και η Μαρία Ελένη πρότεινε να εγκατασταθεί εκεί η Ζένια για να είναι στο κέντρο της Αθήνας κι εγώ δαπάνησα ένα πολύ σημαντικό ποσό για να επισκευαστεί το σπίτι, το οποίο είχε πολλά προβλήματα.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έμενε σε άλλα σπίτια που νοίκιαζε κατά καιρούς. Στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη μέναμε η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Κουτουμάνου, η Ζένια Μπονάτσου κι εγώ. Η διανομή έγινε με απόλυτη τάξη και ησυχία και πολλές μέρες ήταν παρών ο κοινός φίλος των κοριτσιών, Μάκης Σούλης. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η Μάρθα αποφάσισε να μείνει στο σπίτι και αρνούταν για δύο ολόκληρα χρόνια να δώσει τα κλειδιά του σπιτιού στη συνιδιοκτήτρια αδελφή της». Την επομένη η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου στο Happy Day σημείωσε πως «Όταν φεύγει ένας άνθρωπος σε μία οικογένεια αλλάζουν οι ισορροπίες, πόσο μάλλον όταν φεύγει μια μάνα. Διαλύονται τα πάντα. Εμένα μου αρέσει να διαλύονται τα πάντα γιατί τα ξαναφτιάχνει ο καθένας μόνος του από την αρχή. Δε μπορείς να είσαι σε μια ηλικία και να στηρίζεσαι στα φτερά της μαμάς σου ή σε πατερίτσες κάποιου άλλου που σου προσφέρει οικονομική βοήθεια. Πρέπει μόνος σου να αναλάβεις τη ζωή σου, χωρίς να κατηγορείς ένα παρελθόν που σου πρόσφερε τα πάντα».

Διάβασε ακόμα: Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πήρε θέση στην κόντρα μεταξύ Μαρίας Ελένης και Μάρθας Κουτουμάνου

Υπέρ της Μάρθας Κουτουμάνου έχει μιλήσει εξαδέλφη των δύο γυναικών στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ, ωστόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, χαρακτήρισαν όσα είπε ψεύδη. Η ίδια η Μάρθα Κουτουμάνου αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για όλα αυτά, πράγμα που διαχρονικά δε συνηθίζει η μεγαλύτερη κόρη της Ζωής Λάσκαρη.

 

Η απάντησή της στο θέμα της διαμάχης με την αδερφή της ήρθε σε μορφή επιστολής προς τα ΜΜΕ στην οποία αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Αντί  άλλης απάντησης σε όσα τις τελευταίες  ημέρες και όχι με δική μου ευθύνη  βλέπουν το  φως της δημοσιότητας θα ήθελα να δηλώσω τα ακόλουθα:

1. Εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η αδελφή μου και ο Αλέξανδρος  εκθέτουν οικογενειακά και προσωπικά μας θέματα, με συνέπεια να γινόμαστε όλοι -εγώ άθελά μου- αντικείμενο  σχολιασμού που πλήττει τη μνήμη της μητέρας  μας.

2. Αποτελεί συνειδητή  επιλογή μου να μην ακολουθήσω  αυτήν την πρακτική με την οποία από θέση αρχής  διαφωνώ. Η σιωπή μου όμως δε συνιστά ούτε δηλώνει αδυναμία απόδειξης της αλήθειας ή αναλήθειας των όσων έχουν γραφτεί ή ειπωθεί. Ευτυχώς πλήθος αποδείξεων και μαρτυριών βρίσκονται στη διάθεση μου.

3. Επισημαίνω ότι για τους ίδιους λόγους  συνειδητά μέχρι σήμερα δεν επέλεξα το δρόμο των δικαστηρίων και των αγωγών κατά μελών   της οικογενείας  μου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι εφικτή στα πλαίσια μιας πολιτισμένης  εξωδικαστικής λύσης η πλήρης  διευθέτηση  όλων των ζητημάτων  που  εκκρεμούν με σκοπό την εξεύρεση λύσεων  που θα είναι δίκαιες και νόμιμες και για εμένα και για την αδελφή μου.

Μάρθα Κουτουμάνου».

Αν κι εκείνη λεπτομέρειες δεν ανέφερε, η κόρη της Ζένια Μπονάτσου δεν μπόρεσε να κρατήσει την ίδια στάση. Η κόρη της Μάρθας Κουτουμάνου και του Βλάση Μπονάτσου, ξέσπασε εναντίον της θείας της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου σε δηλώσεις που έδωσε αποκλειστικά στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Ευτυχείτε» στο Open. «Η θεία την πρώτη εβδομάδα μετά που πέθανε η γιαγιά μου, που ήταν μια πολύ σκληρή εβδομάδα, όχι απλά έμενε στο σπίτι με τον γκόμενό της, έφερνε και τους φίλους της, 15 άτομα και γελάγανε και πίνανε κοκτέιλ. Εκεί μετά να μου πει που φτύνει και που μεγάλωσε.

Και μετά από έναν μήνα περίπου λες και είχε γίνει ξενοδοχείο το σπίτι και κάθε βράδυ πάρτι και δεν ξέρω εγώ τι, μια μέρα λέει ο Λυκουρέζος: “Μάρθα θέλω να ανέβεις πάνω στο σαλόνι να μιλήσουμε. Και λέει η μάνα μου: “Ναι, πολύ ευχαρίστως”. Και η μάνα μου κατάλαβε ότι μάλλον θα μιλάγανε για τα πράγματα και το τι θα γίνει με το σπίτι που και πάλι η μάνα μου θεωρούσε πως είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση.

Στη συζήτηση αυτή ανακοίνωσαν στη μάνα μου ότι σε μια εβδομάδα θέλουν να φύγει από το σπίτι για να πουληθεί, ότι θέλουν να πουλήσουν όλα τα πράγματα της Λάσκαρη και κάποια λεφτά που είχε η γιαγιά μου στην άκρη σε κάτι ντουλάπια. Τα πήραν χωρίς να το ξέρει η μάνα μου. Μετά χωρίσανε κάποια λεφτά που υποτίθεται ότι υπήρχαν, αλλά ήταν περισσότερα από όσα έλεγαν.

Είπαν θα πάρει τόσα η κάθε μία. Αλλά πήγαν όλα στο γραφείο του Λυκουρέζου και εξαφανίστηκαν. Η μάνα μου δεν πήρε μία από αυτά τα χρήματα. Τα εξαφάνισε όλα η θεία μου. Ερχόταν με βαλίτσες και φορτηγά και τα φόρτωνε όλα» είπε, μεταξύ άλλων η Ζένια Μπονάτσου. Η ίδια συμπλήρωσε: «Η μάνα μου δεν ανάγκασε ποτέ κανέναν έστω και στα σαράντα της, μετά που πέθανε ο πατέρα μου, να την ας πούμε φιλοξενήσει, όπως λέει ο παππούς μου. Τώρα τι λέει ο Λυκουρέζος, ότι “Τους φιλοξενούσαμε”, για εμένα είναι ντροπή του που το λέει, να ντρέπεται με αυτά που ξεστομίζει. Ό,τι κάνεις το κάνεις γιατί το αγαπάς το παιδί σου, δεν το κάνεις για να πεις μετά από χρόνια “Εγώ που έκανα αυτό και αυτό”. Όταν πέθανε ο πατέρας μου η γιαγιά μου από μόνη της, είπε στη μητέρα μου: “Θέλω να έρθεις να μείνεις στο σπίτι μας είναι και δικό σου σπίτι”».

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency